با چه برنامه ای دولت اهداف اقتصادی دشمن را رد كرد؟



دولت دوازدهم که سال 1996 کار خود را آغاز کرد ، با زمزمه هایی در مورد حذف دولت ترامپ از برجام مورد استقبال قرار گرفت. این ناآرامی ها در ماه مه سال بعد اتفاق افتاد و رئیس جمهور وقت آمریکا ترامپ با افزایش فشار تحریم ها و تهدیدهای علیه ایران ، به صورت غیرقانونی و آزار دهنده از برجام خارج شد. اقدامی که منجر به شوک های شدیدی در اقتصاد ایران شد.

هدف از این تحریم ها سقوط اقتصادی ، ایجاد گرسنگی و کمبود کالا در کشور بود. به تعبیری ، ایالات متحده در تلاش بود تا بازار ایران را قفل کند ، از یک طرف فروش نفت ایران را 100 درصد مشاهده می کرد و مانعی برای هر نوع تجارت در کشور ما ایجاد می کرد. اما همه كارشناسان و فعالان اقتصادی و سیاسی اذعان می كنند كه دولت آمریكا از آن تبعیت نكرده است.

در پاسخ به این سوال که چرا این موفقیت ها امکان پذیر نیست ، قطعاً می توان به عوامل مختلفی اشاره کرد ، اما نمی توان از نقش فرمانده جنگ اقتصادی ، یعنی رئیس جمهور و دولت غافل شد. مانند یک سرمایه گذاری سراب که هنوز هم از برخی جریانات ادامه دارد. جریاناتی که از یک سو معتقدند دولت آمریکا در سیاست خود در قبال ایران شکست خورده است. اما از طرف دیگر ، آنها معتقدند که دولت هیچ کاری نکرده و در اداره کشور تنبل و ضعیف است. در این میان س Theال این است که چه عواملی باعث شکست ترامپ در فروپاشی اقتصاد ایران شده است؟

بیشتر بخوانید  انتقاد از حضور پرشمار افغانی ها در زابل | مگر مرز ایران و افغانستان دیوارکشی نشده؟

این محقق ایرنا در مصاحبه ای با علی محمد نمازی ، فعال سیاسی اصلاح طلب و نماینده مجلس ششم ، در تلاش های دولت برای مقابله با تضعیف اقتصاد ایران و ایجاد قحطی در کشور کاوش کرد:

خدمات عمومی در شرایط جنگ اقتصادی قابل بحث نیست

نمازی در پاسخ به این سال که عملکرد دولت در مواجهه با تحریم ها و جنگ اقتصادی دشمن را چگونه ارزیابی می کنید ، گفت: اولین نکته این است که تحریم ها برای یک کشور فاجعه است و سیاست مشترک کشور ما باید جلوگیری از تحریم باشد. وی افزود: نکته دیگر این است که تحریم های ترامپ علیه ایران هیچ مبنای قانونی نداشته و کاملاً غیرقانونی بوده است ، اما وی به کشور بسیار حمله می کند و دولت در سیاست خارجی با عقل و تدبیر عمل می کند.

وی ادامه داد: در حوزه داخلی و اقتصاد ، عملکرد دولت قابل قبول بود زیرا اداره اقتصاد نفتی ایران بدون درآمدهای نفتی کاملاً دشوار است. ما 2 سال از درآمد نفت محروم شدیم. این به شرطی است که ده ها سال است که کشور با پول نفت اداره می شود. بنابراین قابل ستایش است که دولت در این شرایط موفق به اداره کشور شد. البته طبیعی است که شما برخی از مشکلات خود را مطرح می کنید ، درآمد پایه خود را از دست داده اید ، سیستم بانکی شما قادر به مبادله نیست و ده ها مشکل دیگر که قطعاً در اقتصاد کشور نمایان است.

نماینده سابق مجلس با اشاره به مشکلات کشور گفت: وقتی از تجربه خوب دولت صحبت می کنیم ، این بدان معناست که با دولت و تجربه ای که دولت داشت ، اجازه نداد هدف تحریم ها یعنی سقوط اقتصادی علیه ایران. “اگر برخی از قوی ترین شاکیان به جای دولت در منصب بودند ، وضعیت بسیار بدتر از اکنون بود. ما با گرسنگی گسترده و در بهترین حالت با دور زدن تحریم ها روبرو شده ایم.

بیشتر بخوانید  اختصاص 300 میلیارد تن برای توسعه زیرساخت های اربعین در ایلام - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

وی با اشاره به وضعیت بازار در زمان تحریم ها اظهار داشت: از سال 1997 که کشور با تحریم های شدیدی روبرو شد ، علی رغم همه مشکلات و تورمی که بر اقتصاد کشور تحمیل شده است ، بازار سرانجام مدیریت شده و شاهد آن نیستیم کمبود مسلماً ، برخی این را مسخره می کنند ، اما هر کشور دیگری که با این تحریم های شدید روبرو باشد ، بدون شک بازار خاصی را در آن کشور شاهد خواهد بود.

نمازی ادامه داد: متأسفانه تقابل و تخریب دولت نه تنها باعث شد كه خدمات دولت مورد اشاره و ارزیابی قرار گیرد ، بلكه در بسیاری از موارد ترامپ در كشور نیز پاك شد. گویی آنها حق داشتند ایران را تحریم کنند و ما مقصر این تحریم ها بودیم. اما هیچ کس به افکار عمومی پاسخ نمی دهد که اگر تحریم های آمریکا علیه ایران اعمال شود ، با همه مشکلات ، چه کسی و کدام نهاد در صف مقدم مقابله با تحریم ها خواهد بود و کدام افراد و نهادها فقط انتقادی هستند و هیچ کاری بیشتر نمی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید