ایسنا / همدان یک متخصص تغذیه در خصوص پرهیز از مصرف غذاهای چرب یا بسیار شیرین ، غذاهای پف دار و ادویه دار ، غذاهای آبکی و نوشیدنی های گازدار در صورت ابتلا به اسهال ، گفت: خوردن غذاهای خشک ، نوشیدن آب طبیعی رقیق و خنک ، بوی لیمو یا پرتقال ، آدامس و مصرف آن چای زنجبیل حالت تهوع و استفراغ را کاهش می دهد.
دکتر سارا صافی در گفت وگو با ایسنا ، با اشاره به علائم گوارشی بیماری عروق کرونر قلب اظهار داشت: اسهال یا استفراغ خطر کمبود آب در الکترولیت ها (سدیم و پتاسیم در خون) را افزایش می دهد که در برخی موارد ، به ویژه در کودکان می تواند کشنده باشد ، بنابراین در این دوره نباید از مصرف مایعات غافل شد.
صافی ادامه داد: در صورت اسهال از مصرف منابع پر فیبر مانند نان غلات کامل ، حبوبات ، مغزها ، انواع سبزیجات و میوه ها خودداری کنید. همچنین ، در این دوره نباید از آب میوه ، شربت ، کمپوت یا نوشابه استفاده کرد.
وی با اشاره به لزوم پرهیز از غذاهای چرب یا سرخ شده ، گوشت قرمز و فست فودها در صورت اسهال خاطرنشان کرد: همچنین از مصرف شیرینی و قندهای ساده مانند شکر ، شکر ، آب نبات ، شیرینی ، بیسکویت ، شربت و بستنی ، از مصرف لبنیات خودداری کنید. محصولات ، از جمله شیر ، پنیر ، کره ، خامه و چربی های حیوانی.
صافی با اصرار بر عدم مصرف شکلات ، کاکائو ، قهوه و انواع نوشیدنی ها در صورت اسهال ، اظهار کرد: مقدار زیادی آب و ترجیحاً محلول ORS ، برنج سفید ، نان بدون سبوس ، ماکارونی و ماکارونی بدون سبوس ، سیب زمینی آب پز یا پخته ، موز بنوشید. ، سیب (بدون پوست و جوشانده) ، سینه و ادویه مرغ آب پز یا کبابی بدون چربی ، ماست پروبیوتیک کم چرب و دوغ از جمله غذاهایی هستند که می توانند در طی اسهال مصرف شوند.
این متخصص ادامه داد: محلول ORS حاوی الکترولیت های مورد نیاز بدن است و از کم آبی بدن جلوگیری می کند. محتوای هر بسته باید با یک لیتر (4 فنجان) آب جوشیده سرد مخلوط شده و مصرف شود. می توانید این محلول را تا 24 ساعت در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و برای هرگونه اسهال یا استفراغ یک لیوان مصرف کنید.
صافی با بیان اینکه کودکان با هر بار اسهال یا استفراغ باید یک لیوان از این محلول را مصرف کنند ، خاطرنشان کرد: مدل هایی با طعم ORS برای کودکانی که طعم این محلول یا محلول ماست کم چرب را دوست ندارند ، قابل استفاده است. در این صورت طعم بهتری برای کودکان خواهد داشت.
وی در ادامه راه های کاهش حالت تهوع و استفراغ را بیان کرد و گفت: این راهکارها شامل خوردن غذاهای خشک مانند کراکرهای شور یا نان تست ، وعده های غذایی کوچک و کوچک ، خوردن تکه های میوه منجمد ، نوشیدن آب طبیعی رقیق و خنک ، بوی لیمو یا پرتقال ، آدامس بجوید و چای زنجبیل بنوشید.
این متخصص تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: اسهال شدید و استفراغ از علائم خطرناک بیماری کووید 19 است ، بنابراین اگر اسهال و استفراغ شدید دارید ، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
انتهای پیام