با شکایت “یاد امام و شهدا” غلامعلی دیدار کنید / شاعر حرم حاج منصور و دوست حدادیان + عکس


آژانس فارس – مسجد و هیئت – امیرحسین سازمان بهداشت جهانی: گلم علی جندقی (رجبی) در تاریخ 27 آگوست 1967 در عملیات مرصاد در منطقه اسلام آباد کشته شد. جوانی متولد 10 ژوئیه سال 1333 در منطقه آذربایجان تهران و در سن 34 سالگی کاری را انجام داد که هر مداحی شهدای منطقه خود را تعمید می داد.


عکس شهید گلم علی جندقی (رجبی)
ستایش در میدان جنگ

پدری که در جلسات نماز رهگذر بود

گلم علی پدر عارف عرفانی بود. حاج حسن رجبی در مساجد خیابان آذربایجان برای خودش اروپا من داشتم. وی مورد احترام مردم بود و به تعلیم قرآن می پرداخت. گفته می شود حاج حسن در جوانی به بیماری حصبه مبتلا شده است. شدت بیماری به حدی بود که درد می کرداشتها، میل استخوان به دو نیم شد. او وصیت نامه خود را نوشت و روزهای مرگبار بیماری را در انتظار مرگ تحمل کرد. تا اینکه در خواب با توجه و عنایت اهل بیت (ع) کاملاً بهبود یافت. از آن پس دعاها خوانده شد. او برای یتیمان میزی درست کرد و گلم علی کوچک را نیز خود به این مجالس سوق داد. عشق به اهل بیت (ع) از همان کودکی در قلب غلامعلی رشد کرد و راه را به او نشان داد.


عکس شهید گلم علی رجبی در کنار پدرش

خواندن عبادت عاشورا در روز اول مهر

وی بعداً در ارتش معلم شد و جدیت در کارش خیلی زود او را به مقام مدیر مدرسه رساند. در سالهای پیروزی انقلاب ، وی با گروهی از دانش آموزان و معلمان در تظاهرات شرکت کرد. اولین روز مهر ماهی این مصادف با یکی از روزهای محرم بود. معلمان و دانش آموزان جدید به مدرسه شهید گلم علی آمدند. همه آنها صبح در صف منتظر سخنرانی و اعلام برنامه آقای مدیر بودند. اما آنچه اتفاق افتاد همه آنها را متعجب کرد و آنها فهمیدند که با چه نوع مدیری سر و کار دارند. یکی از دانشجویانش درباره روز گفت: «در مراسم صبح روز اول ماه اکتبر ، آقای مدیر میکروفون را با کت و شلوار گرفت. بدون هیچ حرفی از دانشجویان در صف ها خواست که با او عقب و جلو بنشینند. سپس او خودش در آخرین ردیف کت است و شلوار او در حالی که بدن و میکروفنش در دست بود ، روی زمین نشست. طولی نکشید که صدای گرم و بازیگوشی او را شنیدیم. او عبادت عاشورا را برای ما انجام داد و گل سرخ خواند سپس “ما بدون هیچ زحمتی بیشتر به کلاس رفتیم و سال تحصیلی را با برکت این حرم و عبادت آغاز کردیم.”

شعر نوحه «کربن کبوتر جایگاه مقدسات»

گلم علی از شاعران معروف استاکثر اشعاری در ستایش امام رضا (ع) «کربن کبوتر جایگاه مقدسات“ای. آقای گلم علی وی این شعر را سروده است که گفته می شود حتی از امام رضا (ع) نیز کمک گرفته است ، اما این شعر با صدا و صدای دیگران در ذهن می نشیند. طرفداران زیادی از دهه 60 تا امروز که آنها خوانده اند.

سعید حدادیان: او نذر کرد و “کربن کبوترهای افتخار “به خواست خودشان آمدند

دوستی صمیمی بین گفت حدادیان و شهید گلم علی خلق شد تا اینکه در فریاد معروف “یاد امام و شهدا” از گلم علی به عنوان دوست خود نام برد. هم ذاکر و هم مادا خط پیشروی جبهه هایی بود. در تعطیلات ، آنها با گروهی از جوانان از مدرسه و پایگاه کاروانهایی ترتیب دادند بسیجی محله آنها به زیارت حرم مطهر امام رضا (ع) رفتند. حدادیان از یکی از این زیارت ها خاطرات روشنی دارد. شهید گلم علی اولین مداحی بود که کلمات محاوره ای را در مداحی ها و مجالس دعا گنجانده بود. حدادیان می گوید: “بیشتر این اشعار از زبان او بدون زحمت اجرا می شود و حال و هوای مجلس را تغییر می دهد. شهید گلم علی بسیار محبوب و زمینی بود. آیاتش از قلبش بلند شد و روی قلبش نشست. یادم است یک بار به دیدار امام رضا (ع) رفتم. او برای کاروان زحمت کشید. او از همه امور مراقبت می کند. او همه جا بود. از بردن حسینیه برای کاروان گرفته تا پخت و پز و دریافت و شستن ظرف برای شیفتگان امام رضا (ع). وقت برگزاری جلسه نماز در حرم بود. گلم علی مشغول بود و آیه ای برای خواندن نداشت. در آن لحظه رو به گنبد حرم كرد و گفت: امشب شعر ندارم. او نذر کرد که 14 قدم به حرم برود و در هر مرحله کمی بگوید. برو هر لحظه اشک از چهره اش جاری می شد و او شروع به آواز خواندن می کرد: “قربانی کبوتر عزت / ایثار تمام لطف و عزت … همه ما بعد از گلم علی این شعر را خواندیم.” همه می توانند آن را غمگین بنامند. “اما گلم علی صدای دیگری داشت و مجلس را از سرما بیرون کشید.”

بیشتر بخوانید  مجموعه تلویزیونی "حبیب بن مظاهر" جلوی پول را گرفت! - صدا و سیما - اخبار فرهنگی تسنیم

گریه به یاد امام و شهدا سعید حدادیان

آیات گلم علی صادقانه بود. از وی تنها یک کنیه وجود دارد و آن شعری بود که وی در شب ولادت امام علی اکبر (ع) گفت: دلبرا اگر اسم تو علی است / من را غلامعلی نیز صدا می کردند. بسیاری می گویند “غلامعلی” همه را “غلامعلی” کرد.


گلم علی رجبی در کنار حاج منصور ارضی ، مرحوم حاج حسن ذوالفقاری و حاج محسن طاهری

گلم علی رجبی: هیئت فرهنگی است

آقای معلم ، شاعر و مداح تاریخ ما ، در زندگی کوتاه خود تأثیر زیادی بر دیگران ، به ویژه جوانان داشته است. حاج منصور ارضی وی در توضیح وضعیت خود گفت: “او می خواست اثبات كند كه هیئت های مذهبی رهبران فرهنگی ما هستند و دور شدن از آنها ما را غرق می كند.” روحانیت بی تأثیر هستند.

شعری که حاج منصور با این جلسه اشتباه گرفت

گلم علی شاعر گلایه های حاج منصور بود. بسیاری از مردم در خاطرات گلایه های خاص حاج منصور به یاد می آورند كه یك بار در روز تولد امام حسین (ع) همه چنان گریه می كردند و به سر و سینه می زدند كه خانه بهم ریخته بود. همه به خاطر شعری بود که حاج منصور خواند. حاج منصور بعداً گفت: «این شعر زیبا را گلم علی خواند. ما دیروز به کوه رفتیم ، او آنجا را تمام کرد ، آن را روی یک کاغذ نوشت و به من داد. گفت: این را فردا شب بگیر. خواندن. »

در هیئت بیش از تعریف و تمجید وجود داشت

بیشتر بخوانید  این فناوری نظامی ایران هشداری برای ایالات متحده و اسرائیل است

گلم علی رجبی اخلاقی عجیب داشت. بنابراین بعد از شهادت و سالها بعد ، یادبودها و منبرها نقل های مختلفی از او و خاطراتش نقل می کنند. گلم علی به دلیل علاقه زیادی که به دستگاه امام حسین (ع) دارد از هیچ کار و خدمتی دریغ نمی کند. آقا مهدی توکلی ، سخنگوی مذهبی یکی از منبرهایش ، در مورد این شهید گفت: «گلم علی برای شهادت مدال دریافت کرد. زیرا در دستگاه امام حسین (ع) وی فقط خواندن را محلی برای خدمت نمی داند. زمانی او چای درست می کرد ، قابلمه ها و توالت را می شست ، شکر عرضه می کرد و مردم می گفتند یک طرفدار درجه یک خاص قند می دهد. “ملاقات دیوانه حسینی شلوغ بود و همه برای شنیدن خواندن او آمدند.”

اظهارات مهدی توکلی در مورد گلم علی رجبی

هیئت مدیره محلی برای دعوای طرفداران نیست

گلم علی بسیار صمیمی بود و اصلاً شبیه کسی نبود. علی رغم اینکه مردی با ذوق و توانایی در ذکر فاجعه اهل بیت (ع) بود ، اما همیشه در جلسات گوشه ای می نشست و فقط شنونده بود. حاج محسن طاهری که ذاکری را از منبر شیخ حسین انصاریان آغاز کرد و اکنون یکی از پیشگامان این عرصه است ، درباره وی می گوید: این مجلس ظهور کرده بود ، سعی می کرد تنها ظاهر نشود. به همین دلیل است که او فقط چند آیه می خواند و نماز می خواند. پس از جلسه ، میزبان وی شکایت کرد ، “چرا شما بیشتر و بهتر از دیگران را نخواندید؟” آقاغلامعلی وی گفت: هیئت محلی برای رزمندگان نیست. اینجا جای ادبیات است.


عکس شهید گلم علی رجبی در کنار حاج منصور ارضی و محسن طاهری

کنار محرم مرغ از قفس پرید!

گلم علی بسیار امام رضا را دوست داشت و گفته می شود که حتی اجازه شهادت را از وی گرفته است. شیخ حسین انصاریان ، مفسر قرآن کریم و سخنگوی مذهبی نیز درباره شهید گفت: «من او را در دربار گوهرشاد دیدم. پس از سلام و احوالپرسی فرمود: از امام رضا (ع)اگر خدا بخواهد من مجوز شهادت گرفتم. به او گفتم: اکنون با شما کار می کنیم ، شما باید دعای عرفه امسال را بخوانید. دو روز قبل از عرفه ، نزد من آمد و گفت: عملی نزدیک است. گفتم برای عرفه و محرم چه می کنی؟ وی پاسخ داد: من نمی خواهم از جهاد دور باشم. احتمالاً آخرین عملیات (مشاهده) است. آناگر خدا بخواهد “مرغ از قفس کنار محرم پرید.”


عکس شهیدان گلم علی رجبی و شیخ حسین انصاریان

چیزهای مادی را تحسین نکنید

شهید گلم علی جندقی از مادی گرایان تعریف نکرد. به او پیشنهاد می شد هفته ای یک بار برای ما غصه بخورد و ما به شما ماشین و خانه می دهیم ، اما او قبول نکرد ایمان آنها نباید در مورد مشکلات مالی لاف بزنند. گللامرضا رجبی در خاطره ای جالب از برادر شهیدش می گوید: “یک مبارز چندین سبک به او داد و گفت اگر آنها را در مجلس بخوانی یک آشوب است. غلامعلی نیز این اشعار را سروده است تا موجب ناراحتی شخص نشود و شب ها آنها را تلاوت کند. “مبارز همه جا گفته بود كه من این شعرها را به او داده ام و او نمی دانست كه این ابیات از اشعار خود گلم علی است.”

بیشتر بخوانید  محدودیت های کرون برداشته شده است

او به فروتنی برادر شهیدش اشاره می کند و می گوید: «محرم ، جلسه ای که بچه ها در محله ما ترتیب داده بودند ، برگزار شد. “گلم علی شنیده بود که آنها طرفدار ندارند و برادرم هر شب به جلسه آنها می رود و برای آنها عزاداری می کند.”

او از کار در خانه آل البیت احساس خوشبختی کرد

حجت الاسلام علیرضا پناهیان نیز وی را به یاد می آورد و می گوید: «مخاطبان وی با صدای بلند گریه می کردند اما آقای غلامعلی با آرامش و آرام شعر خود را می خواند. در لحن و لحن شهید رجبی نور خاصی دیده می شد. به طور کلی ، رابطه آنها حالت خوبه وی با اهل بیت (ع) بود و از کار در این خانه احساس خوشبختی می کرد ».

خوباکثر مکانی در جهان برای شهید رجبی

علی گوربانی معروف به حاج گوربان در مورد شهید گلم علی گفت: “او یک بار در سفر زیارتی عاشورا گفت که من به اندازه حرم از دنیا لذت نبردم. اگر همه لذت ها را روی یک میز بگذارند و حرم در آن طرف باشد ، من به حرم می روم ».

فیلمی از خاطرات حاج گوربان در مورد شهید گلم علی رجبی

اراده آقاغلامعلی به هیئت ها

عشق گلم علی به امام حسین (ع) و مجلس عزاداری در وصیت نامه وی مشهود است. این عشق را بخوانید و درک کنید: «مرا در هیئت ها فراموش نکن. در آخرین جلسه و غیره فقط حرم اباعبدالله (ع) باید خوانده شود ، و من همچنین توصیه می کنم که عزاداری ، که فاجعه و اشک حسین (ع) را دفع می کند ، کلید پیروزی باشد. اگر گاهی اوقات در هیئت ها یک قطره اشک برای پروردگار به من می دهید ، بیش از همه برای من است. آنقدر که من آن قطره قطره قطره اشک را در سراسر آسمان نمی فروشم.

شهیدی که الگوی خوبی برای هواداران است

وی همچنین در قسمت دیگری از وصیت نامه خود اظهار داشت: “اگر اجازه داشته باشم به دنیا برگردم و با روح به دیدار شما بروم ، فقط دوست دارم در هیئت ها و امامزاده ها شرکت کنم.”

امیر آباسی ، مداح اهل بیت که از عاشقان این شهید به حساب می آید ، می گوید: «من یک وابستگی عاطفی به او دارم. “همانطور که در پست موفق می شویم ، این شهید می تواند نمونه خوبی برای ما باشد.”

کتاب زندگی و خاطرات “شهید گلم علی رجبی (جندقی)” نیز با تلاش انتشارات روایت فتح در مجموعه کتابهای یادگران منتشر شد. جالب اینجاست که نویسنده کتاب سید احمد معصومی نژاد است که خودش مداح است. وی 100 خاطره دست اول زندگی شهید را در کتاب خود جمع آوری کرده است.

خانه ابدی آقاغلامعلی در بهشت ​​زهرا تهران ، در كنار شهدای دیگر ، حراست مقدس است. در کتاب آدرس مردان آسمانی بنویسید: طرح 29 ، ردیف 5 ، شماره 11. شما به دیدار او رفتید ، و به ما سلام کردید.

انتهای پیام /


دیدگاهتان را بنویسید