دارچین یکی از ادویه هایی است که در بین مردم مشرق زمین محبوبیت زیادی دارد و خواص درمانی بی شماری دارد که به تفصیل در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
دارچین درختی است کوچک و همیشه سبز به ارتفاع 5 تا 7 متر که از همه جا بوی مطبوعی دارد.
گلها بین فوریه و اوایل آوریل ظاهر می شوند. برگ های این درخت سبز تیره و دارای گل های سفید است.
با تکنیک های مدرنی که از دارچین می آید آشنا شوید
نام علمی این گیاه Cinnamomum zeilanicum است.
اسانس دارچین تنها قسمت مهم دارچین مقدار یک درصد در پوست درخت است و از تقطیر با آب به دست می آید.
این اسانس زمانی که تازه است زرد روشن است اما به مرور زمان بر اثر اکسید شدن به رنگ زرد طلایی و سپس قهوه ای متمایل به قرمز در می آید.
دارچین اولین بار در سریلانکا یافت شد و از آن زمان تمام دنیا این ادویه را می شناسند و از آن برای بهبود طعم غذا استفاده می کنند.
یک قاشق چای خوری دارچین حاوی 28 میلی گرم کلسیم، 1 میلی گرم آهن و بیش از 1 گرم فیبر و مقدار زیادی ویتامین C، K و منگنز است. همچنین 1.2 گرم کربوهیدرات دارد.
خواص دارویی دارچین
دارچین یکی از رایج ترین و محبوب ترین ادویه هایی است که برای پوست استفاده می شود. اگرچه روغن دارچین خواص زیادی دارد، اما چون اکثر افراد به آن حساسیت دارند ترجیح می دهند از خود دارچین استفاده کنند. دارچین بومی مناطق گرمسیری آسیا، به ویژه سریلانکا و هند است. اما اکنون در تمام مناطق گرمسیری جهان در حال رشد است. این گیاه به دلیل خواص دارویی خود در بسیاری از طب سنتی به ویژه در هند جایگاه برجسته ای یافته است.
به طور سنتی، به دلیل خواص درمانی دارچین در بسیاری از فرهنگ ها، از آن برای درمان بیماری هایی مانند اسهال، آرتریت، دردهای قاعدگی، عفونت های قارچی، سرماخوردگی، آنفولانزا و مشکلات گوارشی استفاده می شود. هنوز در سراسر جهان برای درمان مشکلات قلبی و تنفسی و عفونت های پوستی استفاده می شود. از جمله خواص دارچین می توان به ضد قارچ، ضد باکتری، ضد میکروبی و ضد انعقاد اشاره کرد. دارچین سرشار از مواد معدنی ضروری مانند منگنز، آهن، کلسیم و سرشار از فیبر است.
فعال کننده مغز: دارچین فعالیت مغز را افزایش می دهد و در رفع استرس های عصبی، بهبود حافظه و جلوگیری از از دست دادن حافظه موثر است. بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه یسوعیت در ایالات متحده، حتی بوی دارچین نیز فعالیت مغز را تحریک می کند.
تصفیه خون: دارچین ناخالصی های خون را از بین می برد. بنابراین برای درمان آکنه بسیار مناسب است.
گردش خون: دارچین گردش خون را تنظیم و بهبود می بخشد، که به تسکین درد کمک می کند و اکسیژن کافی را به سلول های بدن می رساند. در نتیجه فعالیت متابولیک بدن افزایش می یابد. مصرف منظم دارچین به میزان قابل توجهی خطر حمله قلبی را کاهش می دهد.
درد: دارچین ضد التهاب است و به شل شدن عضلات و تسکین درد مفاصل کمک می کند. آرتروز را بهبود می بخشد و برای سردردهای سرد نیز موثر است.
دیابت: دارچین می تواند سطح قند خون را کنترل کند. افراد دیابتی در صورت مصرف منظم دارچین انسولین کمتری تزریق می کنند. مطالعات نشان می دهد که دارچین به ویژه در درمان دیابت نوع 2 مفید است.محققان دریافته اند که یک ترکیب محلول در آب به نام MHCP که سرشار از دارچین است، به عملکرد بهتر انسولین در بدن کمک می کند و در صورت استفاده با انسولین، تکثیر می شود.
عفونت: دارچین به دلیل خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد ویروسی خود در درمان عفونت های داخلی و خارجی بسیار مفید است.
رفتار: دارچین خونریزی را متوقف می کند، بنابراین خواص درمانی دارد.
بیماری قلبی: به نظر می رسد کلسیم و فیبر موجود در دارچین از قلب در برابر بیماری محافظت می کند.
سرطان روده بزرگ: دارچین سلامت روده بزرگ را افزایش می دهد و از سرطان جلوگیری می کند.
خوشبو کننده نفس: خوردن دارچین و مالیدن آدامس دهان را خوشبو می کند و بوی بد دهان را از بین می برد.
تهیه عطر: از دارچین در تهیه عطرهای مختلف استفاده می شود.
سوء هاضمه: دارچین به هضم غذا کمک می کند و مشکلات معده مانند اسهال، تهوع و استفراغ را از بین می برد.
مشکلات تنفسی: دارچین در درمان آنفولانزا، گلودرد و سرماخوردگی بسیار موثر است.
قاعدگی: دردهای قاعدگی و دردهای قاعدگی با دارچین کاهش می یابد.
کنترل بارداری: مصرف دارچین بعد از زایمان قاعدگی را به تاخیر می اندازد و به طور طبیعی بارداری را کنترل می کند. برخی نیز معتقدند که باعث افزایش تولید شیر در زنان می شود. دارچین ادرار آور است و میل جنسی را تحریک و افزایش می دهد.
فواید روغن دارچین: روغن دارچین از پوست و برگ درخت دارچین استخراج می شود. این روغن در رایحه درمانی استفاده می شود. با این حال، به اندازه روغن هایی مانند روغن ریحان، رزماری، اسطوخودوس و کاج رایج نیست.
برخی افراد از روغن دارچین در آشپزی استفاده می کنند. فنجان گل کاسه ای است که در آن گلبرگ ها و برگ های خشک شده گل های مختلف ریخته شده و در کنار اتاق قرار می گیرد.روغن دارچین نیز به عنوان خوشبو کننده اتاق استفاده می شود و در فنجان گل می ریزند. روغن دارچین پشه ها و حشرات را دفع می کند.
مطالعه ای که توسط آکادمی ملی علوم تایوان انجام شد نشان داد که نه تنها روغن دارچین، بلکه برگ های دارچین نیز حشرات را دفع می کند. از آنجایی که مصرف این روغن اثرات مخرب و مضری برای پوست دارد و باعث ایجاد حساسیت می شود، بهتر است از مصرف زیاد آن خودداری شود. باید قبل از مصرف رقیق شود و از تماس آن با نقاط حساس بدن و صورت جلوگیری شود.
جادوی کاهش وزن
دارچین یکی از موادی است که در برخی از رژیم های لاغری توصیه می شود. دارچین به چند دلیل می تواند به کاهش وزن کمک کند:
قند خون را کاهش می دهد: خوردن زیاد غذا باعث افزایش سطح قند خون می شود و اگر این قند کنترل نشود، احتمال افزایش وزن بسیار بالاست. دارچین می تواند با کنترل سطح قند خون تا حدودی از افزایش وزن جلوگیری کند.
سطح انسولین را کنترل می کند: دارچین علاوه بر حفظ تعادل سطح قند خون، سطح انسولین را نیز کنترل می کند. سطح انسولین و قند خون ارتباط نزدیکی با هم دارند. حفظ سطح انسولین پایین یکی از مهمترین موارد برای سلامتی و کاهش وزن است.
متابولیسم را افزایش می دهد: بدن انسان برای هضم دارچین واکنش شیمیایی خاصی انجام می دهد. این فعل و انفعالات در واقع متابولیسم بدن را افزایش می دهد و در نتیجه گرمای اضافی تولید شده با مصرف دارچین را کاهش می دهد. هنگامی که متابولیسم ما افزایش می یابد، بدن ما کالری بیشتری می سوزاند که منجر به کاهش وزن بیشتر می شود.
با کمی حوصله و خلاقیت می توانیم به طور مرتب از دارچین در وعده های غذایی خود استفاده کنیم. به عنوان مثال، دارچین را می توان روی نان برای صبحانه یا میوه های عصرانه و همچنین روی ماست، چای و قهوه ریخت. تا زمانی که دارچین را به طور مرتب مصرف می کنیم، نحوه مصرف آن خیلی مهم نیست. در هر صورت سعی کنید همیشه دارچین را در وعده های غذایی روزانه خود قرار دهید.
مجموعه: مجله اینترنتی تشویقی