به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا عبدالحسین بیات در دومین روز کنفرانس بین المللی توسعه صادرات صنایع پلیمری ، با بیان اینکه رمز موفقیت کشور روشن ساختن مسیر اقتصاد است ، افزود: تلاش ما جهت دهی به اقتصاد نفت ، مبتنی بر نفت و فعالیتهای صنایع مکمل نمونه ای از این اصل است.
“ما روغن را مانند طلای سیاه استخراج نمی کنیم و آن را به دیگران می دهیم تا آن را به طلای سفید تبدیل کنیم ، ارزش افزوده طلای سفید بسیار بیشتر از طلای سیاه است ، بنابراین روغن باید توسط فعالان صنعت دیگر به طلای سفید تبدیل شود. کل بشریت از این مزیت بهره می برد.
بیات سه واحد اصلی را در زنجیره پتروشیمی شناسایی کرده است که شامل حلقه های اساسی به عنوان مواد اساسی برای تولید طبقات مختلف ، حلقه های میانی (پتروشیمی ها) و حلقه های مکمل یا نهایی (همان تولید کنندگان محصولات پلیمری) است.
وی ادامه داد: علاوه بر این دسته ، مزایایی مانند اشتغال 750 هزار نفر ، پایداری اقتصادی و … نیز باید در نظر گرفته شود که به هیچ وجه قابل مقایسه با آنچه در حوزه میانی صادر می شود نیست.
یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: البته برخی صاحبان صنایع ممکن است با جلوگیری از صادرات مواد اولیه مخالفت کنند ، زیرا برخی از پتروشیمی ها به دلیل عواملی مانند نوسانات نرخ ارز و سودهای غیر عملیاتی از صادرات سود می برند. سود آن هزینه زیادی ندارد. “
به گفته وی ، یکی از مشکلات اصلی صنایع تکمیلی عدم فرماندهی واحد است و ما باید یک حرکت مکمل برای توسعه صنایع در کشور تشکیل دهیم ، که نتایج آن ممکن است در بخش اشتغال قابل اندازه گیری نباشد و باید ایجاد جدی کند ، سیاست های پویا و سیاست های حمایت از مراقبت های اجتماعی.
بیات افزود: انتظار می رود فعالان این صنایع امروز در شرایط دشوار کشور به جای صادرات مواد اولیه و تبدیل یک دلار به سه دلار و برگرداندن آن به کشور ، نیاز ارزی کشور را در شرایط سخت کشور تأمین کنند.
وی گفت: هرکسی که به دنبال توسعه ایران است باید سعی کند زنجیره اضافی یا زنجیره نهایی را توسعه دهد و من از مسئولان فعلی و آینده می خواهم که از تقویت غفلت نکنند و از توسعه صنایع مکمل حمایت کامل کنند.