با برداشتن این چند قدم خودتان را بهتر و بیشتر از قبل بشناسید


به گزارش سایت طلا، پاسخ دادن به این سوال شاید در ابتدا بنظر ساده برسد اما در معنای دقیق خود به راحتی به این سوال نمی شود پاسخ داد چرا که همه ما زمان کمی در روز را به خودمان اختصاص می دهیم.

حال با این 7 قدم به شناختن خود بیشتر نزدیک شوید.

شناخت نوع تفکر

نوع تفکر و تحلیل های خود را بشناسیم. متوجه شویم تا چه اندازه در ارزیابی موقعیت ها و رفتار انسان ها خوشبین، بدبین یا واقع بین هستیم. بدین ترتیب به سرعت تابع قضاوت ها و برداشت های اولیه خود نمی شویم و از بازخوردهای نامتناسب خودداری می کنیم.

عزت نفس بالا

با خود به آرامش برسیم، خود را ببخشیم عزت نفس داشته باشیم، خود را دوست بداریم و خود را از خشم و کینه رها کنیم . در چنین اوضاعی قادریم دیگران را نیز دوست بداریم، آنها را ببخشیم و خالی از کینه و نفرت ارتباط برقرار کنیم.

شناخت نقاط ضعف و قوت

نقاط ضعف و قوت خود را در موقعیت های مختلف بشناسیم و در جهت برطرف ساختن نقاط ضعف و ارتقای نقاط قوت بکوشیم. با چنین تمرینی جنبه های منفی خود را اصلاح می کنیم و مشکلات کمتری در روابط مان ایجاد می کنیم.

خودآگاهی

شناخت احساسات

احساسات خود را بشناسیم، هیجانات مان را تشخیص دهیم، به حساسیت هایمان هشیار باشیم ومدیریت بهتری بر روی هیجانات خود داشته باشیم.در چنین حالتی کمتر موجب رنجش دیگران می شویم کمتراشتباه می کنیم، کمتر پشیمان می شویم و در مجموع واکنش های هیجانی و شتابزده خود را مدیریت می کنیم

بیشتر بخوانید  اقدام جدید آمریکا در احیای برخی معافیت‌های برنامه هسته‌ای ایران به چه معناست؟

شناخت الگو ها

عادتها و الگوهای تکرار شونده خود را بشناسیم و برای تغییر عادت های منفی چاره ای بیندیشیم. با این توانمندی از رفتارهای خود آگاه می شویم و با بینش بهتری رفتار می کنیم، عادت های مزاحم را ترک می کنیم و کمتر موجب آزار دیگران می شویم

شناخت باورها

باورها، فرضها، انتظارات، قواعد و باید ها و نباید هایمان را بشناسیم، بر روی درست و نادرست بودن آنها و مفید و غیر مفید بودنشان تمرکز کنیم. با این آگاهی احتمالا برخی باورها، فرض ها، انتظارات و قواعدی را که غیر مفید یا نادرست اند کنار می گذاریم و قضاوت کمتری در روابطمان وارد می کنیم.

مسئولیت پذیری

مسئولیت پذیری در قبال خود و دیگران را یاد بگیریم و ببینیم تا چه اندازه برای رفتارهایمان مسئولیم و تا چه اندازه قادریم در رفتار، افکار و هیجانات خود تغییر ایجاد کنیم. مسلما فردی که مسئولیت افکار، احساسات و رفتار خود را می پذیرد سهم خود را در روابط با دیگران می پذیرد و برای آن احساس مسئولیت می کند و اسير عادتهای دست و پاگیر نمی شود.


دیدگاهتان را بنویسید