زهرا توکلی اظهار داشت: از دیرباز مردم گل های ارغوانی را نماد وفاداری، فروتنی و سادگی می دانستند اما امروزه مردم دوست دارند از این گل به عنوان تزئین باغ یا سفره های خود استفاده کنند.
وی ادامه داد: بنفشه گیاهی است علفی و بوته دار، دارای برگ های قلبی شکل با دمبرگ های بلند است که عموماً روی زمین پخش می شود و ساقه ندارد.
توکلی با اشاره به اینکه مردم از برگ آن چایی درست می کنند که فواید زیادی برای سلامتی دارد، گفت: اما می توان از آن به عنوان داروی موضعی نیز استفاده کرد.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی گفت: برای درمان تنش های عصبی، هیستری، خستگی های جسمی و روحی، علائم یائسگی و افسردگی نیز کاربرد دارد.
وی ادامه داد: برگ بنفشه که اغلب به صورت چای مصرف می شود، عموماً سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مانند گلیکوزیدها و فنل ها، فلاونوئیدها، ساپونین، زتین، آلکالوئیدها، موسیلاژ، تانن، ویتامین C و ویتامین A است.
توکلی با تاکید بر اینکه برای به دست آوردن فواید این گیاه باید به طور مرتب مصرف شود، تصریح کرد: از جمله این فواید می توان به کاهش فشار خون با چای بنفشه اشاره کرد، برگ های این گیاه به دلیل وجود آلکالوئیدها باعث کاهش فشار خون می شود. و فلاونوئیدها، زیرا اثر آرام بخشی بر رگ های خونی دارند.
این کارشناس ارشد گیاهپزشکی افزود: برگ های این گیاهان به دلیل حفظ فشار خون طبیعی که برای سلامت قلب ضروری است برای قلب مفید است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: جوشانده برگ بنفشه یا چای داغ آن می تواند دافع قوی باشد، زیرا حاوی مقدار مفیدی موسیلاژ و ساپونین است که برای بیماری های ریوی مفید است و معمولاً برای درمان برونشیت توصیه می شود.
توکلی با اشاره به خاصیت تسکین درد چای بنفشه گفت: اسید سالیسیلیک موجود در گل بنفشه در از بین بردن دردهای التهابی و غیره بسیار عالی است، عملکردی مشابه آسپرین دارد که سردرد، آرتروز و سایر دردهای ناشی از التهاب را کاهش می دهد.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی ادامه داد: موسیلاژ یا فیبر محلول موجود در برگ بنفشه به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک می کند و در بهبود سلامت فلور روده نیز بسیار موثر است.
وی با اشاره به اینکه ثابت شده است که از چای برگ بنفشه می توان برای تصفیه خون استفاده کرد، افزود: این بدان معناست که برای افزایش متابولیسم و متابولیسم بدن مفید است و همچنین به دفع سریع مواد زائد و سموم از بدن کمک می کند. و همچنین به غدد لنفاوی که مسئول حذف سایر مواد ناخواسته از خون هستند کمک می کند.
توکلی با اشاره به اینکه برگ این گیاهان برای پوست نیز مفید است، گفت: بهترین درمان برای برخی از مشکلات پوستی نسبتا دائمی مانند اگزما، پسوریازیس و آکنه است.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی گفت: برگ های این گیاه یک ضدالتهاب قوی است که می تواند انواع التهاب ها مانند عفونت سینوسی، برونشیت و گلودرد را کاهش دهد.
وی بیان کرد: برخی تحقیقات خاص نشان می دهد که برگ های گل بنفشه در پیشگیری و درمان مراحل اولیه سرطان مفید است و به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان بالا می تواند با رادیکال های آزاد که از عوامل اصلی سرطان هستند مبارزه کند. سرطان. رشد
توکلی بیان کرد: از این گیاه می توان برای درمان بیماری هایی مانند آسم، برونشیت، سرماخوردگی، باروری، سرفه، افسردگی، علائم گوارشی، بی خوابی، مشکلات ریوی و ادراری نیز استفاده کرد.