به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، آبشار زردلیمه یکی از وسیع ترین آبشارهای ایران است که در نقطه ای بکر و دست نخورده در دل رشته کوه های زاگرس در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. آبشاری بسیار زیبا و دست نخورده در جنوب شهر اردلا در میان کوه های مرتفع زاگرس و در کنار رودخانه بازفت. برای رسیدن به آبشار باید 8 ساعت پیاده روی کرد و بالا رفت. در مسیری که شامل کوه ها، صخره ها، شیب های تند و جنگل های زیبای بلوط است. منطقه ای زیبا و دست نخورده که چند روزی با دنیای مدرن و زندگی پر هیاهوی شهری وارد می شود.
کل منطقه پوشیده از جنگل های گشنیز، زیره، انار وحشی و بلوط گردو است.
آبشار زرد لیمه با عرض بی نظیر و ارتفاع بی نظیرش در میان جنگل های بلوط و صنوبرهای وحشی است که آب از هر زاویه ای از آن می ریزد و انسان را به رویا می کشاند.
آبشار زرد لیمه در موقعیت جغرافیایی N320152 E501049 در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. زرد لیمه یا آبشار بویینه در انتهای دره زرد لیمه در منطقه دینارا شهرستان اردل قرار دارد. این آبشار دارای عرض تاج 65 متر و ارتفاع 40 متر است که در کنار طبیعت جنگل های بلوط زاگرس، مراتع سرسبز و آثار باستانی از جمله پل خداآفرین، ایل راه باستانی، سنگ تراشیده شده با قدمت 6000 سال که حدود 73 سال از آن می باشد. پله ها باقی مانده است.به یکی از زیباترین مناطق ناشناخته گردشگری ایران تبدیل شده است. نوع پوشش گیاهی منطقه بیشتر جنگلی است و نوع بلوط و بادام و نوع پوشش مرتعی آن علاوه بر بومیان پرباران گندم و جو، گون و سایر گیاهان مرتعی دیده می شود. علاوه بر زیبایی های این منطقه، وجود عواملی چون سخت بودن دسترسی و کمبود آب در جاده به ویژه در سال هایی که بارندگی کافی وجود ندارد، یکی از سختی های سفر به این منطقه است.
آبشار بویینه که در گویش محلی و عام به آبشار زردلیمه معروف است، یکی از وسیعترین آبشارهای ایران است که در درههای سرسبز منطقه دیناران اردل و در مسیر عشایری قرار دارد.
ظاهراً منطقه گرمسیری عشایر در پایین دست دره و در کنار آبشار و منطقه سردسیر آنها در بالای دره و ابتدای مسیر پیاده روی است.
رسیدن به این آبشار بی نظیر از شهرکرد حدود چهار ساعت زمان می برد.
این آبشار در دره ای طولانی در منطقه دیناریک قرار دارد و یکی از سرچشمه های رودخانه کارون است که سد بهشت آباد بر روی آن در نزدیکی شهر اردل در مقابل آب های این دره و رودخانه ساخته شده است، اما راه دسترسی به این آبشار اردل نیست لیمه زرد باید وارد جاده دشت علیکوه شده و از روستای کاج عبور کرده و به سمت جنوب به سمت روستای رستم آباد ادامه دهید که در ابتدای مسیر چشمه آب سردی وجود دارد.
برای جبران نمک از دست رفته همراه داشتن مواد غذایی و نوشیدنی های انرژی زا ضروری است.این سفر اگرچه در حوزه گردشگری طبیعی طبقه بندی می شود اما بیشتر جنبه کوهنوردی و کوهنوردی دارد که آمادگی تمامی اعضای گروه در آن حائز اهمیت است. .
مبانی و پیشنهادات
1- مسیر آبشار زرد لیما نسبتا طولانی است. بسته به اینکه ماشین شما چقدر خاک را پوشش دهد بین 15 تا 20 کیلومتر طول می کشد که معادل 8 ساعت پیاده روی است، داشتن چادر و کیسه خواب مناسب یکی از نیازهای این سفر است. در ابتدای مسیر کمی سربالایی و سپس شیب منفی تند وجود دارد. در چند نقطه پرتگاه های خطرناکی وجود دارد. وسط راه آب نیست. به همین دلیل سفر به آبشار باید در یک روز انجام شود. مطمئن شوید که همراهانتان از نظر بدنی مناسب هستند.
۲- یافتن مسیر به خصوص در ابتدا و انتهای پیاده روی کمی مشکل است. مسیر را آگاهانه دنبال کنید.
3- بهترین زمان برای دیدن آبشار اردیبهشت (به خصوص اوایل ماه) می باشد. پس از آن، منطقه خشک و گرم می شود.
4- برای دیدن پل خدا و پله های دیپات حتما نیاز به راهنما دارید. فاصله آبشار تا پل نسبتا زیاد است و خیلی جاها تمیز نیست.
5. آخرین دره منتهی به پل خداترس، مکان های خطرناکی دارد که بدون ابزار، اما بدون تجربه می توان از آنها عبور کرد. اعضای تیم خود را با دقت انتخاب کنید.
مسیر دسترسی
آبشار زرد لیمه یا (بوبنه) در منطقه دیناران در جنوب استان چهارمحال و بختیاری و در 30 کیلومتری غرب اردل بعد از روستاهای کاج و رستم آباد قرار دارد.
مسیر این آبشار شیبی با شیبهای خطرناک و پرتگاههای بسیار عمیق و دیدنی در جنوب رشته کوه سفید کوه با قلههای زیبای ماکارون (که ماه را به وجود میآورد) و در مقابل آن، در شمال سفید کوه، کوتک دیدگان است. بازی کردن.
دسترسی به این آبشار شهر اردل نیست، بلکه برای رسیدن به آبشار زرد لیمه باید وارد جاده و دشت علیکوه شد و از روستای کاج عبور کرد و به سمت جنوب به سمت روستای رستم آباد ادامه داد که در آنجا سرما وجود دارد. بهار در ابتدای مسیر
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری؛ در انتهای این جاده حدود 40 کیلومتر به جاده خاکی پیچید و سپس به دامنه تپه که انتهای جاده ماکادام است رسید. در طول جاده حرکت می کنیم تا به دره ای برسیم که جاده و ماشین ندارد و باید این مسیر را طی کنیم. ابتدا در بالای دره هستیم و باید با استفاده از مسیر مالرو در دره حرکت کرده و در امتداد رودخانه تا بالای رودخانه به سمت شرق ادامه دهیم تا به آبشار زردلیمه برسیم.
ناگفته نماند که مسیر نیاز به 8 ساعت پیاده روی و شب مانی دارد و وجود چادر و کیسه خواب مناسب از تعهدات این سفر است و روز بعد نیز تقریباً همان 8 ساعت پیاده روی و برگشت را داریم. مسیر همان مسیری است که ایلی پاکوبای ما ندارد. هر طاووسی می خواهد هند را بکشد. این مَثَل آبشار زردلیمه است.
لازم به ذکر است که جاده منتهی به آبشار گذرگاه عشایر بوده و مسیر مشخصی دارد.