اگر تحت تاثیر اینترنت قصد به اشتراک گذاشتن قهوه مورد علاقه خود را با گیاه آپارتمانی مورد علاقه خود دارید، باید به خاطر بسپارید هرچند اینترنت پر از روشهای خلاقانه برای استفاده از تفاله قهوه برای بارور کردن گیاهان است، اما این درمانها و توصیهها همیشه هم براساس واقعیت نیستند.
وقتی صحبت از سودمندی گیاهان آپارتمانی به میان میآید، باید به این علم بپردازیم تا مزایا و معایب استفاده از روشهای مختلف برای بارور کردن یا غنیسازی آنها را بهتر درک کنیم. این مطلب را تا انتها بخوانید تا بدانید چرا برخی افراد از تفاله قهوه روی گیاهان آپارتمانی استفاده میکنند و اگر میخواهید از قهوه برای گیاهان خود استفاده کنید، چگونه باید آن را روی گیاهان خود در خانه استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی ۱۰ مورد از بهترین گیاهان تصفیه کننده هوا در منزل
تفاله قهوه برای گیاهان آپارتمانی
آیا تفاله قهوه برای گیاهان آپارتمانی خوب است؟
پاسخ به این سوال مقداری پیچیده است. مطالعات اثرات مثبت و منفی استفاده از تفاله قهوه بر گیاهان را نشان دادهاند. در حالی که تفاله قهوه حاوی مواد مغذی است که میتواند به رشد گیاه کمک کند، از سوی دیگر حاوی مواد شیمیایی است که میتواند رشد گیاهان خاصی را مهار کند. اثرات تفاله قهوه بر روی گیاهان نیز بسته به نحوه استفاده از آنها متفاوت است. آلدرسون نویسنده و ویراستار سایت معتبر GardensAll.com میگوید: تفالههای قهوه بهتر است به طور غیرمستقیم برای گیاهان آپارتمانی استفاده شود، تا با [افزودن مستقیم] تفالههای قهوه [به خاک گیاه] باعث ایجاد کپک نشوند. بهتر است برای درک بهتر این مطلب، به مزایا و معایب استفاده از تفاله قهوه برای مکمل گیاهان بپردازیم و بهترین راه برای استفاده از تفالههای قهوه مصرف شده را شناسایی کنیم تا بهتر بتوانیم این مسئله را متوجه شویم.
فواید تفاله قهوه بر روی گیاهان
ابتدا، ذکر این نکته مهم است که ما در مورد استفاده از تفالههای قهوه مصرف شده، بحث میکنیم. این مهم است زیرا تفاله های قهوه تازه و استفاده شده و همچنین قهوه دم کرده، همه دارای خواص متفاوتی هستند. به عنوان مثال، قهوه دم کرده به خودی خود بسیار اسیدی است، اما تفاله های قهوه مصرف شده اینطور نیست.
تفاله قهوه حاوی مواد مغذی است
پس از دم کردن قهوه، تفاله های باقی مانده حاوی مخلوطی از پروتئین ها، روغن ها و کربوهیدرات هایی است که توسط آب استخراج نشده اند. پروتئین های غنی از نیتروژن حدود ۱۰ درصد از زمین های مصرف شده را تشکیل می دهند – و گیاهان از نیتروژن زیادی استفاده می کنند. تفاله های قهوه همچنین حاوی پتاسیم و مقادیر کمی فسفر و همچنین ریزمغذی های مورد استفاده گیاهان از جمله کلسیم، آهن، منیزیم و روی است.
تفاله قهوه به داشتن خاک سالم کمک می کند
در حالی که تفاله قهوه حاوی مواد مغذی مفیدی است، گیاهان نمیتوانند از آن مواد مغذی مستقیما استفاده کنند. تفاله قهوه ابتدا باید از طریق کمپوست یا تجزیه طبیعی تجزیه شود. از طریق این فرآیندها، میکروبهای خاک، مواد مغذی عنصری موجود در تفالههای قهوه و سایر مواد آلی را به ترکیبات قابل استفاده توسط گیاهان تبدیل میکنند. دکتر لیندا چالکر اسکات، باغبان شهری در دانشگاه ایالتی واشنگتن، خاطرنشان میکند «زمانی که تفالههای قهوه به درستی استفاده شوند، مواد مغذی را تامین می کنند و فواید دیگری برای افزایش رشد گیاه فراهم میکنند.» همچنین دکتر اسکات بیان میکند “به طور کلی، تفالههای قهوه کمپوست شده فقط باید به عنوان “اصلاح کننده خاک” برای گیاهان استفاده شوند.
تفاله های قهوه کمپوست شده همچنین به مواد آلی در خاک کمک می کند که به بهبود ساختار خاک کمک می کند و باعث حرکت هوا و آب از طریق مشخصات خاک می شود.
سرکوب بیماری
برخی تحقیقات نشان دادهاند که تفالههای قهوه بهعنوان بخشی از مخلوط کمپوست، برخی از ارگانیسمهای بیماری زا را سرکوب میکنند. بیماریهای تحت تأثیر شامل پوسیدگیها و پژمردگیهای قارچی رایج، مانند گونههای فوزاریوم، پیتیوم و اسکلروتینیا بودند. خاطر نشان میکنیم این مسئله روی گیاهان آپارتمانی یا گیاهان زینتی در محیط باغی مورد مطالعه قرار نگرفتهاست.
چالش های استفاده از تفاله قهوه روی گیاهان
علاوه بر مزایای بالقوه استفاده از تفاله قهوه بر روی گیاهان، مطالعات اثرات مضر استفاده از پودر قهوه روی گیاهان را نشان دادهاند. بیشتر این چالشها فقط بر روی گیاهان زراعی انجام شدهاند اما ممکن است برای گیاهان آپارتمانی نیز چنین تاثیراتی داشتهباشند.
تفاله قهوه میتواند رشد گیاه را کاهش دهد
همانطور که کافئین اثرات مثبت و منفی بر انسان دارد، در مورد گیاهان نیز همینطور است. مطالعهای که تأثیر استفاده مستقیم از پودر قهوه مصرفشده روی چندین گیاه را در آزمایشهای مزرعهای بررسی میکند، منجر به کاهش رشد علفهای هرز شد اما از سوی دیگر نیز رشد گیاه را نیز کاهش داد.
بیشتر بخوانید: ۵ گیاه گرمسیری که میتوانند در دمای داخل آپارتمان هم رشد کنند
چالشهای استفاده از تفاله قهوه به عنوان پوشش بالای خاک
تفالههای تازه به طور قابل توجهی برای انواع گیاهان فیتوتوکسیک (سمی) هستند، بنابراین استفاده از آنها به عنوان اصلاح یا مالچ توصیه نمی شود. دلیل دیگر برای جلوگیری از استفاده مستقیم از تفاله قهوه این است که تفالهها تمایل به فشرده شدن دارند و مانع رطوبت در سراسر سطح خاک میشوند. این مسئله میتواند باعث رشد قارچها شده و جریان هوا را به ریشهها کاهش دهد.
با تفاله قهوه برای گیاهان چه کنیم؟
با جمعآوری این اطلاعات، میتوانیم رویکردی را برای بهترین استفاده از تفالههای قهوه مصرفشده برای گیاهان آپارتمانی خود به دست آوریم. به طور کلی تحقیقات نشان میدهند که افزودن تفالههای مصرفشده به ظرف کمپوست یا سطل کمپوست و سپس استفاده از کمپوست تمامشده بهترین روش برای استفاده از این ماده آلی است. به گفته دکتر اسکات، استفاده از کمپوست با ترکیب ۱۰ تا ۲۰ درصد تفاله قهوه به عنوان موثرترین راه استفاده از تفاله قهوه گزارش شده است. افزودن کمپوست تمام شده به مخلوطهای گلدانی راه عالی دیگری برای بهرهمندی از مزایای تفاله قهوه کمپوست شده است. کمپوست تمام شده را میتوان برای تحریک سلامت خاک و رشد گیاه استفاده کرد. کمپوست خاکها را سست کرده و تراکم را به حداقل میرساند، همچنین زهکشی و هوادهی را بهبود میبخشد و ظرفیت نگهداری مواد مغذی خاک شما را افزایش میدهد. مخلوط های گلدانی را میتوان با ۳۰ درصد کمپوست تمام شده اصلاح کرد.
کدام گیاهان بهترین استفاده را از تفاله قهوه دارند؟
این فهرست بر اساس گیاهانی است که اسیدیته در pH خنثی ۷.۰ یا کمتر از آن را ترجیح میدهند و/یا میتوانند تحمل کنند:
لطفا در انتهای همین مطلب، نظرات و پیشنهادات خود را درباره پودر قهوه برای گیاهان آپارتمانی با ما و کاربران محترم سایت ستاره به اشتراک بگذارید.