بازار ارز به حالت آماده باش درآمد



آنچه دیگران می خوانند:

بر اساس گزارش ها شمانیوز: شاخص بازار ارز تهران با وجود اخبار مختلف سیاسی در وضعیتی باثبات به کار خود ادامه داد. در حالی که اخبار از دور هشتم مذاکرات حاکی از اختلاف نظر در آستانه نتیجه است، بازار ارز هنوز واکنش مثبت یا منفی به این خبر نشان نداده و در سکوت منتظر نتیجه سفر مذاکره کننده ارشد ایران به وین است. . از نگاه فعالان بازار به نظر می رسد در سفر مذاکره کننده اصلی ایران به وین اخبار جدیدی از دستیابی به توافق هسته ای شنیده شود. مذاکرات هسته ای وین امروز دوشنبه 30 مارس از سر گرفته می شود. به گفته فعالان بازار ارز، شکست دلار در روزهای آینده به پایان رسید و حرکت این اسکناس آمریکایی در ابتدای جلسات و انتشار اخبار جدید ادامه خواهد داشت. قیمت دلار در دومین روز هفته به 26 هزار و 300 تومان رسید.

دیروز یکشنبه 8 اسفندماه شاخص بازار ارز در محدوده 6 روز گذشته خود باقی ماند. دلار که پس از ورود مجدد به کانال 26 هزار تومانی زیر سطح مقاومتی جدید خود یعنی 26 هزار و 400 تومان در نوسان بود، دیروز برای ششمین روز متوالی در پله های دوم و سوم کانال 26 هزار تومانی معامله شد. چشم و گوش همه فعالان بازار ارز در حاشیه هشتمین دور مذاکرات ایران و قدرت های جهانی است. تحلیلگران سیاسی- ارزی بازار تهران نیز سوالات مختلفی را در خصوص احتمال دستیابی به توافق هسته ای جدید مطرح می کنند. منابع نزدیک به طرف های مذاکره کننده می گویند با وجود رفع موانع عمده مذاکرات، هنوز اختلافات اندکی بین طرفین وجود دارد که می تواند نتیجه هشتمین دور مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 را به تاخیر بیندازد. این افراد در مورد چهار مورد به نام براکت باز صحبت کردند.

بیشتر بخوانید  قیمت خودرو ۱۸ مهر ۱۴۰۲ | افزایش قیمت‌ها با وجود دلار کاهشی

اولین مورد از این اختلافات مربوط به تاسیسات هسته ای ایران در گذشته است که در آن ایران خواستار بسته شدن پرونده های قدیمی و فعلی توسط آژانس انرژی اتمی شده است. از دیگر مواردی که هنوز در مورد آن تصمیم گیری نشده است، درخواست ضمانت از ایران به ویژه آمریکاست. ایران که با تجربه تحرکات رئیس جمهور سابق آمریکا در سال 2018 وارد دور هشتم مذاکرات شد، خواهان این است که آمریکا در دولت های آینده این کشور از توافق جدید خارج نشود. نمونه دیگری از این پرانتزهای باز، تصمیم گیری درباره نحوه لغو تحریم ها علیه ایران است. طرف های غربی در توافق خواهان بازگشت کامل تحریم های هسته ای و امتیازات نفتی تا زمان بازگشت ایران به تمامی تعهدات هسته ای خود هستند که تیم مذاکره کننده ایرانی به شدت با آن مخالفت کرد و هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است. چهارمین و آخرین موضوعی که تاکنون به عنوان مانعی برای دستیابی به نتایج مطرح شده، ابعاد لغو تحریم ها است.

ایران از ابتدای مذاکرات خواستار لغو تحریم‌های غیرهسته‌ای افراد و شرکت‌های خود شده است که به گفته منابع مختلف غربی، این موضوعات را به دایره گفت‌وگوی جامع‌تری نسبت به برجام در آینده موکول کرده‌اند. . این امر همچنین باعث شده است که ایران از پذیرش توافقنامه خودداری کند و مذاکرات ادامه یابد. کارشناسان سیاسی بازار ارز تهران نیز از انتظار برای بستن براکت ها توسط دلار صحبت کردند. روز گذشته در نشست غیرعلنی شورای عالی امنیت ملی با حضور رئیس جمهور و علی باقری، مذاکره کننده ارشد ایران در وین، بار دیگر خط قرمز ایران در موارد مندرج در پیش نویس های جدید برجسته شد.

بیشتر بخوانید  آئین پایانی «نخستین جشنواره بین‌المللی رسانه خورشید»


دیدگاهتان را بنویسید