این ۷ نقطه در آشپزخانه آلوده ترین قسمت خانه شما هستند!


آشپزخانه قلب یک خانه است، به همین دلیل است که اغلب کثیف‌ترین و آشفته‌ترین مکان در خانه است. ظروف، کانتر، اجاق گاز، سینک همه و همه مناطق پر استفاده در آشپزخانه است. شما مرتب در حال تمیز کردن مناطقی در آشپزخانه خود هستید اما حتما مناطقی هست که فراموش می‌کنید تمیز کنید.

در مورد نواحی و اشیایی که ممکن است هر روز در طول آماده سازی غذا استفاده کنید فکر کنید. آنچه باید به ذهن متبادر شود، پیشخوان آشپزخانه، دستگیره، سینک، اسفنج، بطری آب قابل استفاده مجدد و موارد دیگر است. آنها اغلب روزانه لمس می شوند، بنابراین ضروری است که آنها را هر روز یا چند بار در هفته ضد عفونی کنید تا از ایجاد باکتری و آلودگی متقابل جلوگیری شود.

کثیف‌ترین نقاط آشپزخانه

۱. هر دستگیره، دسته و پد لمسی

هر وسیله‌ای در آشپزخانه شما دارای نوعی کنترل پنل یا دسته است که با هر بار استفاده لمس می‌شود. مهم است که به یاد داشته باشید که همه آن دستگیره ها، دکمه ها یا تاچ پدها را به صورت هفتگی بشویید، به خصوص اگر هنگام پختن یا دست زدن به غذای خام، آن‌ها را لمس کنید.

مطمئن شوید که دستگیره‌های لوازم خانگی و پانل‌های کنترل را با استفاده از یک دستمال ضدعفونی‌کننده یا اسپری و پارچه تمیز یا حوله کاغذی تمیز کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین روتین تمیزکاری خانه برای وقتی که مهمان سرزده می‌آید

۲. سینک

حتی اگر مقدار زیادی آب در سینک آشپزخانه شما جاری باشد، احتمالاً میکروب‌هایی روی سطح آن کمین کرده‌اند، به‌ویژه در درزهای سینک و اطراف فاضلاب.

بیشتر بخوانید  Future Football هرمزگان توانایی تبدیل شدن به لیگ برتر را دارد

سینک آشپزخانه باید بعد از تهیه هر وعده غذایی، شستن ظروف یا حداقل یک بار در روز ضدعفونی شود و دستگیره ها و شیر آب و قسمت های پیشخوان نزدیک سینک را فراموش نکنید. از یک پاک‌کننده سینک حاوی ماده ضدعفونی‌کننده و یک حوله تمیز یا دستمال‌های ضدعفونی‌کننده یکبار مصرف استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: نحوه تمیز کردن سینک مشکی آشپزخانه | معرفی روش‌های کاربردی و موثر

۳. اسفنج، برس و دستمال ظرفشویی

در تلاش برای کاهش استفاده از دستمال کاغذی و تاثیر آن بر محیط زیست، بسیاری از خانه ها از اسفنج های سلولزی، برس‌های شستشوی سینک و حوله‌های پارچه‌ای استفاده می‌کنند. متأسفانه، اسفنج‌های آشپزخانه و برس‌های تمیزکننده، اگر به‌درستی شسته و ضدعفونی نشوند، حاوی سطوح بالایی از باکتری هستند.

بیشتر بخوانید: ضدعفونی کردن اسکاچ، آلوده‌ترین وسیله‌ آشپزخانه!

۴. یخچال

ما قبلاً در مورد چیزهایی که می‌تواند در دسته‌های یخچال و پدهای لمسی پنهان شود صحبت کرده‌ایم، اما حتی با دمای پایین، برخی از باکتری‌های بسیار مضر می‌توانند در داخل یخچال شما رشد کنند.

بیشتر میوه ها و سبزیجات اگر قبل از نگهداری شسته نشوند، مدت بیشتری تازه می مانند. در این مورد، برای جلوگیری از خراب شدن سریع، بهتر است آنها را بدون شسته نگه دارید، اما مهم است که کشوها را اغلب بشویید تا از آلودگی بعدی جلوگیری کنید، زیرا ممکن است باقیمانده های غذا یا باکتری ها باقی بمانند.

همین اتفاق در مورد گوشت خامی که در یخچال نگهداری می شود نیز می‌افتد. نشتی‌ها و مایعات بسته بندی در کشوها و در امتداد لبه‌های قفسه‌ها جمع می‌شوند. کشوها یا قفسه های یخچال را – در صورت امکان – هر ماه جدا کنید و سطوح را با مواد شوینده ملایم و آب داغ یا گرم بشویید. با یک پارچه تمیز یا حوله کاغذی خشک کنید.

بیشتر بخوانید  محدودیت‌های ترافیکی تا دوشنبه اعلام شد | اعمال محدودیت تردد در بعضی محور‌ها +جزئیات

۵. تخته‌های آشپزخانه

تخته‌ها، به‌ویژه تخته‌های چوبی، می‌توانند باکتری‌هایی را در گوشه‌ها و شکاف‌های کوچکی که حتی پس از یک بار استفاده ظاهر می‌شوند، در خود جای دهند. داشتن حداقل دو تخته جدا از هم مهم است: یکی برای میوه ها و سبزیجات و دیگری برای گوشت. این باعث کاهش آلودگی متقاطع در حین آماده سازی غذا می شود.

هر تخته را بعد از هر بار استفاده با آب گرم و صابون بشویید و به خوبی با آب داغ بشویید. سپس با دستمال کاغذی یا حوله ظرف تمیز کاملا خشک کنید. همچنین می‌توانید تخته‌های برشی را انتخاب کنید که می‌توانند در ماشین ظرفشویی برای تمیز کردن کامل قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: تميز كردن تخته گوشت با روش‌های کاملا موثر

۶. کانترها

از کانترهای آشپزخانه خود غافل نشوید، آنها اغلب مناطقی هستند که روزانه کیف، کیسه خرید و سایر اقلام را در بالای آن قرار می دهند که مکانی برای تهیه غذا است.

یک دستمال ضد عفونی کننده یا پارچه تمیز و اسپری ضد عفونی کننده بردارید و قبل از تهیه غذا یا حداقل یک بار در روز تمیز کنید. از اسفنج یا پارچه ظرف استفاده شده صرف نظر کنید زیرا ممکن است حاوی باکتری و میکروب باشند.

۷. نمکدان و فلفل دان

آخرین نقطه کثیف که باید در نظر بگیرید، نمک پاش و فلفل آشپزخانه است. نمکدان‌ها و فلفل‌دان اغلب در حین تهیه غذا استفاده می شوند و اغلب آنها را لمس می کنند. پس از تهیه هر وعده غذایی و تمیز کردن کامل هر هفته آنها را با یک دستمال ضد عفونی کننده با دقت پاک کنید.

بیشتر بخوانید  ارائه برنامه های "مازیار حسینی" به اعضای منتخب شورای شهر تهران - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب با ما به اشتراک گذارید.

دیدگاهتان را بنویسید