این ویروس کشنده می تواند برای چندین دهه بدون علامت باقی بماند



به گزارش سلام نو، همشهری آنلاین نوشت: رئیس شبکه هپاتیت ایران می گوید: بروز هپاتیت های ویروسی B و C در مردان بیشتر است و به نظر می رسد مهم ترین دلیل آن بروز رفتارهای پرخطر در مردان باشد. اما میزان مرگ و میر افراد آلوده بین مردان و زنان تفاوت قابل توجهی ندارد.

امیرعلی سهراب پور، دانشیار بیماری های گوارش و کبد، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تا سال 2015 حدود 328 میلیون نفر در جهان به ویروس های هپاتیت B و C مبتلا شده اند. این ویروس ها می توانند برای چندین دهه بدون علامت باقی بمانند. هپاتیت B و C 96 درصد از کل مرگ و میرهای هپاتیت را تشکیل می دهند (66 درصد برای هپاتیت B و 33 درصد برای هپاتیت C). مرگ و میر ناشی از هپاتیت بیشتر از مرگ و میر ناشی از ایدز است.

وی ادامه داد: شیوع هپاتیت C در دنیا یک درصد است یعنی حدود 71 میلیون نفر و شیوع هپاتیت B در دنیا حدود 3.5 درصد یعنی حدود 257 میلیون نفر است. در ایران حدود 200 هزار نفر مبتلا به هپاتیت C و حدود 1.5 میلیون نفر مبتلا به هپاتیت B در کشور داریم. شیوع هپاتیت C چهارده درصد جمعیت و شیوع هپاتیت B حدود 1.79 درصد از جمعیت است.

سهراب پور تصریح کرد: میزان مرگ و میر ایرانیان بر اثر هپاتیت ویروسی بین 5 تا 10 هزار نفر در سال است. مهم ترین علل مرگ و میر در این بیماران نارسایی مزمن کبدی و نارسایی کبدی (سیروز کبدی) و سرطان کبد است.

وی یادآور شد: تاکنون تنها 35 درصد بیماران مبتلا به هپاتیت C در ایران شناسایی شده اند. حدود 8 درصد از افراد مبتلا به هپاتیت B شناخته شده هستند. هپاتیت C درمان قطعی دارد، اما درمان هپاتیت B، نگهداری فوری است. سالانه 399 هزار نفر در جهان بر اثر هپاتیت C و 887 هزار نفر بر اثر هپاتیت B جان خود را از دست می دهند. در صورت عدم درمان، 2 تا 5 درصد از بیماران هر سال به بیماری پیشرونده کبدی مبتلا می شوند.

بیشتر بخوانید  ما نه تایید می کنیم و نه از صدور کارت جعلی واکسن کرونا امتناع می کنیم

او گفت: هپاتیت B و C در مردان شایع تر است. به نظر می‌رسد مهم‌ترین دلیل، بروز رفتارهای پرخطرتر در مردان باشد، اما میزان مرگ و میر مبتلایان تفاوت چندانی بین زنان و مردان ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید