طرز تهیه نان رژیمی بدون گلوتن
نان رژیمی، نانی است که از مواد اولیه کم کالری، کم کربوهیدرات، و کم چربی تهیه میشود. این نانها معمولاً برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، و چاقی توصیه میشوند.
نان رژیمی بدون گلوتن، یک نان خوشمزه و مقوی است که به راحتی و به سرعت تهیه میشود. این نان سرشار از پروتئین است و برای افراد مبتلا به یبوست نیز مفید است.
مواد لازم:
* دال عدس یا عدس قرمز: 200 گرم یا 1 پیمانه
* اسفرزه: 20 گرم یا یک چهارم پیمانه (یا پودر دانه چیا 1 قاشق غذاخوری)
* آب: 60 میلی لیتر یا 60 گرم یا یک چهارم پیمانه
* روغن زیتون یا روغن دلخواه: یک و نیم قاشق غذاخوری
* جوش شیرین: نصف قاشق چایخوری
* نمک: نصف قاشق چایخوری
* آب لیمو یا سرکه سیب: نصف قاشق غذاخوری
* تاپینگ نان (تزئین روی نان): 3 قاشق غذاخوری مخلوطی از دانههای دلخواه، مانند تخم کدو، تخم آفتابگردان، و دانه کتان
طرز تهیه:
1. دال عدس را به مدت 2 ساعت خیس کنید. سپس آب آن را خالی کنید و خوب آبکشی کنید.
2. دال عدس خیس خورده را با آب، روغن، اسفرزه، نمک، جوش شیرین، و آب لیمو یا سرکه سیب مخلوط کنید و ورز دهید تا خمیر یکدست شود.
3. خمیر را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل گرد درآورید.
4. خمیرهای گرد را در مخلوط دانهها بغلتانید.
5. یک سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. خمیرها را روی سینی فر قرار دهید و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 25 دقیقه بپزید.
6. پس از پخت، نانها را روی توری قرار دهید تا خنک شوند.
نکات:
* برای جلوگیری از شل شدن خمیر، آب را کم کم اضافه کنید.
* میتوانید از سبزیجات خشک و ادویهجات دلخواه نیز در تهیه نان استفاده کنید.
* نان را میتوانید تا دو روز در دمای اتاق و تا سه روز در یخچال نگهداری کنید.
نوش جان!