رازی، مدیر تحقیق و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم رازی گفت: این واکسن با افزایش 18 برابری تولید آنتی بادی در بدن از مصرف کننده محافظت می کند.
رضا بنی هاشمی با اشاره به تاثیر واکسن رازی در پارس مس در افزایش چشمگیر میزان آنتی بادی های خنثی کننده در بدن، افزود: بررسی ها نشان داده افرادی که از واکسن رازی به عنوان دوز یادآوری استفاده می کنند، میزان آنتی بادی های خنثی کننده را افزایش می دهند. در بدن آنها تا 18. “در حال بزرگتر شدن است.
وی ادامه داد: موسسه رازی این مطالعه را بر روی افرادی که دو واکسن از یکی از واکسنهای سینوفارم، برکات، آسترازنکا و اسپوتنیک دریافت کردهاند انجام داده و ثابت شده است.
وی گفت: اخیراً نتایج یک مطالعه در چین نشان داد که میزان آنتیبادیهای تولید شده با نوبت سوم واکسن کووید-19 سینوفارم در افرادی که قبلاً تمام دو دوز قبلی واکسن سینوفارم را دریافت کردهاند، پس از 6 ماه تولید میشود. شدت کاهش می یابد و چهارمین تزریق آنها را در مقابل آمیکرون به طور قابل توجهی تقویت نمی کند.
بنی هاشمی همچنین به صدور مجوز واکسیناسیون هترولوگ (واکسنی که بستری مشابه بستر اولین دوز واکسن نیست) برای تزریق دوز اضافی در چین اشاره کرد. به عنوان یادآوری عملکرد ضعیف این واکسن ها، بلومبرگ در مورد صدور مجوز دوزهای تقویت کننده با استفاده از واکسن های بومی با پلت فرمی از واکسن های آدنوویروس ناقل و پپتید در چین گزارش داد.
وی گفت: واکسن های مبتنی بر ویروس غیرفعال به هیچ وجه برای دوزهای تقویت کننده توصیه نمی شود.
واکسن رازی کوپارس اولین واکسن استنشاقی از پروتئین نوترکیب کرون می باشد که طبق دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت و سخت ترین پروتکل های داخلی در واکسن های رازی و موسسه تحقیقات سرم با سابقه واکسیناسیون در کشورمان مفتخر به تولید آن می باشد. واکسن های مهم پزشکی عبارتند از فلج اطفال، آبله، سرخجه، دیفتری، کزاز و اوریون.
این موسسه برای تولید واکسن «رازی کو پارس» از روش پروتئین نوترکیب که یکی از مطمئن ترین روش های ساخت واکسن است استفاده کرد.