این موارد از مهمترین دلایل جرقه زدن موتور جارو برقی است



جرقه زدن در قطعات درون جاروبرقی یکی از رایج ترین ایرادات و مشکلاتی است که در قطعات درون جاروبرقی رخ می دهد، اصلی ترین قطعه در جاروبرقی که دچار مشکل جرقه زدن می شود هم موتور جاروبرقی است که عدم حل مشکل و تعمیر آن به صورت سریع می تواند حوادث زیادی را بیافریند.


ما در این مقاله از دلگرم با معرفی علت جرقه زدن موتور جاروبرقی و ارائه راهکار هایی برای تعمیر جاروبرقی در این مواقع در تلاشیم تا شما را از کمک تعمیرکاران برای رفع این مشکل بی نیاز سازیم.


از دسته مشکلاتی که در جاروبرقی قابل مشاهده است، می توان به جرقه زدن موتور جاروبرقی اشاره کرد، در برخی از مدل های جاروبرقی از قسمت فن می توان جرقه زدن موتور را مشاهده نمود و در برخی دیگر از جاروبرقی ها بوی سوختگی گاها هشدار جرقه زدن جاروبرقی را می دهد.


علت اصلی جرقه زدن موتور جاروبرقی


1. اگر از جاروبرقی خود در مدت زمان طولانی، بدون وقفه استفاده نمایید، کلکتور آسیب میبیند و در نهایت منجر به جرقه زدن در جاروبرقی میشود.


2. اگر ذغال در موتور گیر کند، در نهاین منجر به جرقه زدن در جاروبرقی میشود.


3. فرسوده شدن بلبرینگ موتور، به کلکتور آرمیچر، فشار میاورد و در نهایت منجر به جرقه زدن در جاروبرقی میشود.


4 عمده ترین دلیل جرقه زدن موتور جاروبرقی را باید ذغال برق موتور جاروبرقی عنوان کرد.


 جرقه زدن موتور جارو برقی


علت جرقه زدن کلکتور جاروبرقی چیست؟


بررسی مشکل جرقه زدن موتور جاروبرقی


برای تشخیص و بررسی مشکل جرقه زدن موتور جاروبرقی، تعمیر کاران حرفه ای معمولا به نوع جرقه نگاه می کنند و این عیب را تشخیص می دهند. اگر جاروبرقی شما جرقه میزند، دقت نمایید که رنگ جرقه، قرمز است یا آبی؟ درشت است یا ریز؟

بیشتر بخوانید  نکات کاربردی در مورد سبز کردن سبزه از زبان مادربزرگها


در نظر داشته باشید که برای رفع مشکل جرقه زدن جاروبرقی، باید موتور آن باز شود و در نهایت به بررسی اجزای داخلی آن بپردازید؛ اما باز کردن موتور جاروبرقی کاری نیست که بدون تخصص ممکن باشد.


علت جرقه های درشت و قرمز در موتور جاروبرقی


نگران کننده ترین جرقه هایی که در موتور جاروبرقی رویت می شوند جاروبرقی های درشت و قرمز رنگ هستند که می توانند مصرف کننده را بسیار نگران کنند. اصلی ترین دلایل این جرقه ها در جاروبرقی :


1. هرگاه جرقه های موتور جاروبرقی درشت و به رنگ قرمز باشد ممکن است موتور، بالشتک و آرمیچر جاروبرقی سوخته باشند.


2. برای بررسی این موضوع، باید ابتدا موتور را باز کنید و به تنهایی به برق وصل کنید.


3. اگر موتور روشن شد و مشکلی نداشت عیب از بالشتک و یا آرمیچر است.


4. سپس باید آرمیچر را تست کنید که به احتمال زیاد مشکل از این قسمت می باشد.


5. اگر آرمیچر خراب است باید آن را تعویض کنید.


علت جرقه های کوچک و آبی در موتور جاروبرقی


نوع دوم جرقه های موجود در جاروبرقی جرقه های کوچک و آبی رنگ هستند که از لحاظ ظاهری کاملا با جرقه های درشت قرمز متفاوت اند، در این بخش قصد داریم تا علت جرقه های کوچک و آبی در موتور جاروبرقی را مورد بررسی قرار دهیم.


گاهی جرقه های موتور جاروبرقی، به رنگ آبی و کوچک هستند.در این حالت بیشترین احتمال خرابی بالشتک جاروبرقی است.با این حال برای اطمینان بهتر است ذغال موتور هم بررسی شود. اگر ذغال کوتاه باشد احتمال دارد مشکل از ذغال هم باشد. اگر ذغال کوتاه شده باشد بهتر است تعویض شود.

بیشتر بخوانید  آموزش جالب دکوپاژ روی شمع ساده + تصویری


معمولا ذغال ها بر اساس کارکرد جاروبرقی خراب می شوند و به مرور زمان و با هر بار جرقه زدن کوتاه تر می شوند.وقتی فاصله ذغال ها زیاد شود باعث می شود تا در زمان شروع به کار جاروبرقی موتور جرقه بزند.


معمولا اگر ذغال کوتاه باشد باید آنها را تعویض کنید.بهتر است در هر صورت این کار توسط کارشناسان تعمیر جاروبرقی انجام شود.اگر خودتان قصد تعویض ذغال جاروبرقی را دارید بهتر است در نظر داشته باشید که ذغالی که تهیه می کنید بهترین کیفیت را داشته باشد تا جاروبرقی شما عمری طولانی تر داشته باشد.


معمولا ذغال های نرم بهتر هستند، این ذغال ها حالت چرب دارند و وقتی آنها را لمس می کنید احساس چربی می کنید، اگر ذغال طبر باشد و یا از نوع سخت باشد خیلی زود دوباره خراب می شود.


جرقه زدن موتور جاروبرقی


دلایل دیگر جرقه زدن در جاروبرقی


جرقه زدن موتور جاروبرقی به دلیل خرابی کلکتور


گاهی مواقع هم علت جرقه زنی موتور جاروبرقی مرتبط با کلکتور می باشد، علت خرابی کلکتور جاروبرقی معمولا به دلیل خراب شدن ذغال ها می باشد، این دو ارتباط نزدیکی با هم دارند و هر گاه ذغال ها تمام و یا کوتاه شوند فشار زیادی که به آنها وارد می شود، کلکتور را می سوزاند و این موضوع باعث جرقه زدن موتور می شود.


لازم به ذکر است، قبل از اینکه وارد بررسی موتور، ذغال و یا آرمیچر جاروبرقی شوید، مدار برقی جاروبرقی را یک نگاه اجمالی داشته باشید.


مثلا در انتهای سیم جمع کن جاروبرقی که سیم ها به موتور وصل می شوند به دلیل اینکه این رول مرتبا باز و بسته می شود گاها اتصال کوتاه ایجاد می شود و هر بار که سیم را به بیرون نمی کشید باعث جرقه زدن به دلیل اتصال برق به بدنه موتور می شود.

بیشتر بخوانید  لحظاتی شاد با خانواده ( آموزش)


گاهی هم خرابی برد و زیاد کشیدن آمپر باعث می شود که سیم پیچی موتور برق بیشتر از توان خود دریافت کند و در مدار خود بخصوص در کلید گریز از مرکز اتصال ایجاد کند و باعث جرقه زنی شود.


نتیجه گیری و خلاصه مقاله دلیل جرقه زدن موتور جاروبرقی


برای جلوگیری از جرقه زدن موتور جاروبرقی، از دستگاه خود بیش از 10 دقیقه استفاده ننمایید، فیلترها را تمیز نمایید و با مشاهده هرگونه صدای غیر متعارف در موتور، سریعا جهت عیب یابی اقدام نمایید.


اگر موتور جاروبرقی شما جرقه میزند، به رنگ جرقه توجه نمایید. برای رفع مشکل جرقه در موتور جاروبرقی، به بررسی اجزای داخلی موتور بپردازید.


هر آنچه که هست بررسی علت جرقه زدن موتور جاروبرقی از توان همه افراد خارج است و برخی به گمان ساده بودن اقدام به تعمیرات اشتباه و اضافه تر کردن هزینه تعمیر جاروبرقی می کنند.


همچنین بخوانید :


لیست قیمت روز انواع جاروبرقی در بازار


۱۰ تا از بهترین جاروبرقی های موجود در بازار


چگونه قدرت مکش جاروبرقی را بالا ببریم ؟


دیدگاهتان را بنویسید