شیرینی بادام به نوعی شیرینی گفته میشود که در آن از بادام به عنوان ماده اصلی یا یکی از مواد اصلی استفاده میشود.
انواع مختلفی از شیرینی بادام وجود دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. شیرینی نخودچی با مغز بادام: این نوع شیرینی از خمیر نخودچی تهیه میشود و داخل آن با مغز بادام پر میشود.
2. شیرینی بادامی: این نوع شیرینی از خمیر بادام تهیه میشود و با شکر یا پودر قند تزیین میشود.
3. حاجی بادام: این نوع شیرینی از خمیر آرد نخودچی و شکر تهیه میشود و روی آن با مغز بادام تزیین میشود.
طرز تهیه خمیر کراست:
* مواد لازم:
* آرد: ۲۰۰ گرم
* پودر قند: حدود ۷۰ گرم
* روغن (نیمه جامد): ۱۰۰ گرم
* تخم مرغ: ۱ عدد
* وانیل و پودر هل: نوک قاشق چایخوری
* بیکینگ پودر: نوک قاشق چایخوری
* طرز تهیه:
1. آرد را الک کنید.
2. پودر قند، روغن، تخم مرغ، وانیل، پودر هل و بیکینگ پودر را به آرد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
3. خمیر را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید.
مواد مغزی:
* مواد لازم:
* مغز دلخواه (بادام، گردو، پسته و…) : حدود ۱۰۰ گرم
* عسل: ۲ قاشق غذاخوری سرپر
* پودر قند: ۲ قاشق غذاخوری
* کره: ۳۰ گرم
* زعفران غلیظ: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
* پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
1. مغزها را کمی تفت دهید.
2. عسل، پودر قند، کره، زعفران و پودر هل را در قابلمهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مواد حل شوند و به جوش بیایند.
3. مغزهای تفت داده شده را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.
نکات:
* سعی کنید گریل را در ابتدا روشن نکنید.
* پخت اولیه خمیر کراست بیش از 15 دقیقه نشود.
* مواد مغزی را روی خمیر کراست داغ پخش کنید.
* شیرینی را در دمای محیط قرار دهید تا خنک شود و سپس به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال بگذارید.
* بعد از خنک شدن کامل، شیرینی را برش بزنید و نوش جان کنید.