این سبک خواب برای سلامت قلب مضر است



دکتر فیلیس زی، از مرکز طب روز و خواب در دانشگاه نورث وسترن و نویسنده این مطالعه، به NPIR گفت: «از اینکه حتی مقدار کمی نور که از طریق چشم به مغز می رسد، همچنان تأثیر چشمگیری دارد، شگفت زده شدم. .

نتایج این مطالعه با نتایج مطالعات بزرگتر مشابهی مطابقت دارد که نشان می دهد قرار گرفتن در معرض نور کم در هنگام خواب نیز می تواند فرد را در برابر بیماری های مزمن آسیب پذیرتر کند.

هدف از این مطالعه که بر روی 20 نفر انجام شد، اندازه گیری تأثیر 100 واحد “لوکس” نور مصنوعی بر بزرگسالان سالم در هنگام خواب بود. دکتر زی به NPR گفت: «این مقدار نور ممکن است برای دیدن مسیر کافی باشد، اما واقعاً برای آسان کردن متن کافی نیست.

همه شرکت کنندگان در شب اول در یک اتاق کاملا تاریک خوابیدند. شب بعد، نیمی از شرکت کنندگان در اتاق روشن تری با نور بالای سرشان خوابیدند.

در میان معیارهای دیگر، محققان امواج مغزی و ضربان قلب شرکت کنندگان را ثبت کردند و هر چند ساعت یکبار نمونه خون گرفتند.

هر دو گروه در صبح مقادیر زیادی شکر دریافت کردند تا مشخص شود که چگونه به افزایش سطح قند واکنش نشان می دهند.

این مطالعه نشان داد افرادی که در نور ملایم می‌خوابیدند، ضربان قلبشان در طول شب افزایش می‌یابد و همچنین مقاومت به انسولین در صبح روز بعد افزایش می‌یابد که باعث می‌شود قند خون به حالت عادی برگردد.

دکتر شی می گوید قرار گرفتن در معرض نور می تواند متابولیسم بدن را از طرق مختلفی تحت تاثیر قرار دهد. اگرچه شرکت‌کنندگانی که در اتاقی با نور مناسب می‌خوابیدند، فکر می‌کردند که خوب می‌خوابند، اما محققان بر این باورند که این مقدار نور برای تأثیرگذاری بر سیستم عصبی و هوشیاری و فعال‌تر کردن آن کافی است. دکتر زی می گوید: «اگرچه خود شخص خواب بود، گویی مغز و قلب (ش) می دانستند که چراغ روشن است. دکتر کریس کولول از UCLA در مصاحبه با NPR می گوید: «برای یک خواب خوب، هماهنگی زیادی لازم است و سیستم عصبی خودمختار بدن را متعادل می کند.

بیشتر بخوانید  گشت و گذار در قلعه سن سرود

دکتر کولول اضافه کرد که این اثرات “قابل توجه” نبودند، “اما وقتی ما به دنبال یک خواب خوب شبانه هستیم، نباید در چنین موقعیتی قرار بگیریم.”

او گفت: فقط یک شب گذشته است. حالا تصور کنید اگر همیشه در این وضعیت بودیم چه اتفاقی می افتاد.»

اختلالات خواب و بیداری می تواند بر توانایی سلول ها برای ترشح انسولین تأثیر منفی بگذارد که به نوبه خود می تواند بر سطح قند خون تأثیر بگذارد.

دکتر چارلز سیسلر، استاد دانشکده پزشکی هاروارد، به NPIR گفت: «این خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند مقاومت به انسولین، دیابت و سایر مشکلات متابولیک در قلب را افزایش می دهد.

طبق مطالعه‌ای که روی ۴۰ هزار زن در سال ۲۰۱۹ انجام شد، خوابیدن در مقابل تلویزیون روشن یا زیر لامپ با افزایش ۱۷ درصدی خطر افزایش وزن پنج کیلوگرم در طول ۵ سال همراه بود.

بر اساس یافته های اخیر دکتر چیسلر و سایر محققان، اثرات منفی بر متابولیسم شرکت کنندگان در یک دوره سه هفته ای بیشتر به دلیل اختلالات گردش خون است تا کمبود خواب.

او به NPI گفت: «وقتی شب‌ها آنها را در معرض نور مصنوعی بیشتری قرار نمی‌دادیم، اثرات مضر کمبود خواب مزمن بر متابولیسم گلوکز را مشاهده نکردیم.

وی افزود: “مردم فکر می کنند وقتی به خواب می روند، هیچ اثر فیزیولوژیکی در ناخودآگاه وجود ندارد، اما این به سادگی درست نیست.”

دیدگاهتان را بنویسید