جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد از همه امکانات خود از جمله: منابع انرژی بی نظیر، شبکه های حمل و نقل و ترانزیت کوتاه و ارزان، ثروت استثنایی نیروی کار آموزش دیده و همچنین دستاوردهای علمی چشمگیر برای دستیابی به اهداف برجام و این موقعیت منحصر به فرد استفاده کند. جغرافیای سیاسی و اقتصادی، می تواند ایران را به شریکی باثبات و پایدار تبدیل کند.
متن کامل سخنان رئیس جمهور به شرح زیر است؛
عالیجناب
دوستان و همکاران گرامی؛
ابتدا به جناب شی جین پینگ، رئیس جمهوری خلق چین، ریاست موفق و برگزاری موفق اجلاس بریکس را تبریک می گویم. من از آن قدردانی می کنم.
میخواهم نکاتی را در چارچوب جلسه با شما در میان بگذارم و آن «مشارکت در توسعه جهانی در عصر جدید» است.
جهان به هم پیوسته کنونی با چالش های جدید و متنوعی روبرو است که بر پیشرفت دوستی و صلح جهانی تأثیر می گذارد. بحرانهای جدیدی مانند همهگیری سلطنتی، تغییرات آب و هوایی و همچنین درگیریهای منطقهای و بینالمللی، تعامل بین کشورها را دو چندان ضروری کرده است. از سوی دیگر شاهد تجارب جمعی و اراده برای غلبه بر مشکلات هستیم که در قالب نهادها و ترتیبات جمعی، اجرای طرح های توسعه جمعی و تحقق منافع مشترک جهانی را تسهیل می کند. ما باید این پلتفرم جهانی را تقویت کنیم تا نقش نهادهای مستقل چندجانبه را به طور مؤثر در دستیابی به توسعه همگن و صلح جهانی ایفا کنیم.
روندهای متضاد جهانی، یکجانبه گرایی، ترجیحات و چالش های ملی گرایانه مانند تحریم ها و اقدامات اقتصادی قهری بر اهمیت ایجاد و تقویت نهادهای جدید با سازمان ملل متحد و در عین حال احترام به حاکمیت و منافع ملی ملت ها تاکید می کند. “مشترک” حذف شود.
بریکس به عنوان نهادی پیشرو متشکل از اقتصادهای بزرگ نوظهور توانسته است با ارائه مدل ها و ابتکارات مناسب، روندهای جدیدی را در جهان شکل دهد. علاوه بر اقتصادهای مکمل و تنوع فرهنگی، اعضای بریکس می توانند نیازهای مشترک را برآورده کرده و تجارب توسعه ملی و داخلی خود را به منظور ارتقای رفاه و صلح جهانی به اشتراک بگذارند. ابتکارات بریکس، از جمله «ابتکار توسعه جهانی» رئیس جمهور سین کیانگ، نمونه موفقی از چشم انداز جهانی برای رسیدگی به چالش های مشترک و جمعی است.
آجر نقش موثری در پیشبرد اهدافی مانند توسعه روابط جنوب و جنوب، اصلاح نظام مالی بینالمللی و ارائه ایدهها و ابتکارات اعضای آن از جمله طرح کمربند جاده، ایجاد بانک توسعه جدید، ارتقای رفاه عمومی و تقویت بینالمللی دارد. صلح و ثبات . . ، به ماهیت نوآورانه و کارآمدی این موسسه در حال و آینده اشاره می کند.
سیاست ها و برنامه های بریکس که در بیانیه ها و اسناد او منعکس شده است نشان می دهد که او قادر است به طیف وسیعی از موضوعات مرتبط با نگرانی های جوامع در حال توسعه رسیدگی کند. دستور کار این نشست نیز ارتباط بین توسعه و امنیت، صلح، سلامت، محیط زیست و نوآوری را نشان می دهد. پیشنهادهایی مانند ابتکار امنیت جهانی نیز بستر خوبی برای شکل دادن به همکاری سازمان یافته فراهم می کند.
آقای رئیس جمهور،
عالیجناب،
جمهوری اسلامی ایران عمیقاً به عدالت جهانی اعتقاد دارد و بر این باور است که تبدیل این آرمان متعالی به گفتمانی همه جانبه در عرصه جهانی یک نیاز مسلم است. اگرچه دنیای مدرن در برخی زمینه ها شاهد تحولاتی بوده است، اما توسعه عدالت منهای منجر به گسترش بحران های جهانی مانند معنویت، اخلاق، خانواده، گرسنگی و شکاف بین فقیر و غنی و تلاش برای به حاشیه راندن تنوع فرهنگی غنی شده است. جهان.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری با سابقه حضور فعال در نهادها و ابتکارات بین المللی، با ظرفیت های عظیم اقتصادی، انسانی و طبیعی و همچنین با الهام از الگوهای بومی، توانسته است گام های ماندگاری در مسیر توسعه ملی بردارد. ما برای تمام امکانات و ظرفیت های خود آماده ایم،
منابع انرژی منحصر به فرد، شبکه های حمل و نقل کوتاه و ارزان و ترانزیت، ثروت استثنایی از نیروی کار آموزش دیده و دستاوردهای علمی چشمگیر برای دستیابی به اهداف BRICS را به اشتراک بگذارید. این موقعیت منحصربهفرد جغرافیای سیاسی و اقتصادی میتواند ایران را به شریکی باثبات و قابل اعتماد برای پیوند بریکس با تنگناهای انرژی و بازارهای بزرگ جهانی تبدیل کند.
در پایان می خواهم؛ با تشکر از همه اعضای بریکس، بار دیگر از حضور در این نشست ابراز خرسندی کرده و آمادگی نمایندگان دولت جمهوری اسلامی ایران را برای حضور فعال در سایر نشست های بریکس اعلام می کنم.
متشکرم.
انتهای پیام/