ایران در انتظار پاییز خشک است



به گزارش سلام نو به نقل از فرارو، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران گفت: بر اساس پیش بینی های سازمان هواشناسی و مشاهداتی که از سامانه های جوی انجام دادیم، ماه خشکی در پیش روی مهر و آبان داریم. اما برنامه ریزی کردیم که بتوانیم منابع آب تهران را در شرایط پایداری تامین کنیم.

بهزاد پارسا در جمع خبرنگاران درباره تمهیدات و پیش بینی ها برای تامین آب تهران در پاییز اظهار کرد: اگرچه پیش بینی می شد بارندگی ها از آذرماه آغاز شود، اما هر چه به فصل پاییز نزدیک می شویم، پیش بینی ها قطعی می شود.

وی ادامه داد: برنامه ریزی شده تا در فصل پاییز مشکلی در تامین آب تهران نداشته باشیم اما همچنان از همه شهروندان می خواهیم با رعایت صرفه جویی و همکاری شرایط را فراهم کنند تا بتوانیم پاییز را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.

208 میلی متر باران در تهران

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با بیان اینکه طبق پیش بینی های انجام شده در سال گذشته یک سال کم آبی داشتیم، اظهار داشت: امسال برای دومین سال پیاپی است که تهران با کاهش منابع مواجه است و بر اساس آخرین آمار. در تهران امسال تا امروز 208 میلی متر بارندگی به ثبت رسیده است.

پارسا با بیان اینکه این عدد نسبت به سال گذشته 25 درصد و نسبت به بلندمدت 24 درصد کمتر بوده است، تاکید کرد: از این 208 میلی متر، 28 میلی متر مربوط به سامانه موسمی بوده است.

حجم سدهای تهران 490 میلیون مترمکعب است

به گفته وی، در حال حاضر سدهای استان تهران 490 میلیون مترمکعب حجم ذخیره دارند که نسبت به سطح نرمال 40 درصد منفی است.

بیشتر بخوانید  تصاویر شگفت انگیز از عجیب ترین طوفان همراه با تگرگ در راه + فیلم

وی با بیان اینکه با مدیریت خوبی که از سال گذشته آغاز شد و طبق پیش بینی هایی که داشتیم سناریوهای خوش بینانه و واقع بینانه ای طراحی کردیم که بر اساس آن تهران پیک تابستانی را با آب های پایدار پشت سر بگذارد، گفت: اکنون می توان گفت که پیک تابستانی خواهد بود. برای ماه آینده برنامه ریزی شده تا این ماه بدون مشکل بگذرد.

نسبت استفاده از منابع سطحی و زیرزمینی 60 به 40 است

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با تاکید بر اینکه منابع آبی از مخازن استراتژیک کاهش یافته و امیدواریم بارندگی های پاییزی زودتر آغاز شود و بتوانیم منابع جدیدی داشته باشیم، گفت: در سال های مختلف با توجه به حجم آب های سطحی و زیرزمینی. ما سعی می کنیم بین این دو منبع تعادل ایجاد کنیم.

پارسا ادامه داد: در سال هایی که منابع آب های سطحی مناسب هستند تا 70 درصد از این منابع استفاده می کنیم اما در سال هایی مانند امسال که منابع آب کاهش می یابد این نسبت به 60 به 40 یا حتی کمتر کاهش می یابد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران تاکید کرد: امسال میزان استفاده از منابع سطحی و زیرزمینی 60:40 بوده اما در برخی روزهای پیک کمتر از 60 درصد از آب های سطحی استفاده می شود.

نگهداری کیفیت آب ماملو

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای کیفیت آب سد ماملو گفت: در تمامی سدها سامانه پایش آنلاین وجود دارد و در خارج از سد نیز آبرسانی و فاضلاب از نظر کیفی به طور کامل بررسی می شود، علاوه بر این وزارتخانه بهداشت و درمان به طور مستمر بر سدها نظارت و کنترل می کند.

بیشتر بخوانید  سرقت موبایل راننده ۲۰۶ توسط سارقین مووتورسوار در روز روشن / فیلم

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با بیان اینکه کیفیت منابع آب سطحی شهر تهران بسیار بالا است، ادامه داد: در شرق تهران، سیستم سدهای لار، لتیان و ماملو به هم متصل هستند اما تلاش می کنیم آب را حفظ کنیم. کیفیت بالا

پارسا افزود: با توجه به منطقه حفاظت‌شده سد لار، کیفیت آب آن عالی است، بنابراین تلاش می‌کنیم منابع آبی سد لار از لتیان و ممله را در کیفیت متعادل حفظ کنیم.

سیل 17.5 میلیون مترمکعب به ذخایر آب تهران اضافه کرد

وی با بیان اینکه امسال ذخیره سد ماملو از 60 میلیون کاهش پیدا نکرد و حتی در سیل ماه گذشته نیز شاهد نتیجه خوبی برای این سد بودیم، گفت: از مجموع 17.5 میلیون مترمکعب آبی که به آب اضافه شد. سدهای تهران بعد از سیل اخیر یا نزدیک به 6 میلیون در آن منطقه است که کمک زیادی به حفظ کیفیت سد کرده است.

وی با اشاره به اقداماتی که باید برای جمع آوری سیلاب ها انجام شود، گفت: سدها و سازه ها اغلب بر روی رودخانه های دائمی ساخته می شوند، زیرا در این منطقه سیل در بهار و زمستان رخ می دهد، عملاً کنترل سیل انجام می شود.

پارسا ادامه داد: در زمینه بارندگی های تابستانی به ویژه امسال به دلیل اینکه بارندگی ها نقطه ای بود شرایط متفاوتی را تجربه کردیم. 17.5 میلیون مترمکعب در سدها ذخیره شد و مابقی در پایین دست برای تغذیه آب های زیرزمینی استفاده شد.

وی در پایان با بیان اینکه در منطقه پاکدشت با کمک فرماندار اقدام به انتقال آب برای تغذیه آب های زیرزمینی کردیم، افزود: اگر بخواهیم برای این بخش برنامه ریزی کنیم باید برای تخصیص آب برای آب های زیرزمینی تغذیه مصنوعی اعمال شود. منابع

بیشتر بخوانید  اقدام خطرناک و سواری یک نوجوان ایرانی در خلیج فارس / فیلم

دیدگاهتان را بنویسید