ایران آماده گفت و گو با دولت سعودی در مورد همه مسائل است



به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی درباره «امنیت و همکاری منطقه ای در خلیج فارس» گفت: کشورهای منطقه خلیج فارس به بلوغ کافی برای غلبه بر اختلافات، مکمل هستند. یکدیگر و از طریق طراحی مکانیسم امنیتی منطقه ای رقابت تاریخی خود را به همکاری تبدیل کنند.

سید کمال خرازی در سخنانی که به صورت مجازی در اجلاس عمومی “نهادها و نظم منطقه” در دهمین مجمع جهانی صلح ایراد کرد، گفت که بر اساس بند 8 قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل متحد، دبیرکل آن سازمان سازمان موظف است با رایزنی با کشورهای منطقه، سازوکاری را برای ارتقای امنیت و ثبات در منطقه خلیج فارس پیشنهاد کند، اما متأسفانه سازمان ملل از این امر غفلت کرد.

وی با بیان اینکه علیرغم اختلافات جدی ایران و عربستان، جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که دو کشور می توانند ظرفیت های یکدیگر را تکمیل کنند، تصریح کرد: ما آمادگی کامل برای گفت و گو با دولت عربستان در تمامی مسائل دوجانبه و منطقه ای را داریم و می توانیم از تلاش های جمیله در دولت عراق خوشحالیم و تاکنون چندین دور گفتگو بین دولت های طرفین انجام شده است.

خرازی در ادامه با بیان اینکه متأسفانه برخی از دولت های منطقه در یک قضاوت نادرست مرگبار به دنبال بازکردن پای رژیم آپارتاید جنگ طلب اسرائیل به این منطقه هستند، گفت: حتی از عادی سازی روابط نیز فراتر رفته اند. گامی در جهت اتحاد با رژیم صهیونیستی این یک اشتباه بزرگ راهبردی است که سطح تنش و درگیری در منطقه را با سرعت نگران کننده ای افزایش می دهد. جمهوری اسلامی ایران پیشاپیش نسبت به عواقب حضور اسرائیل در منطقه خلیج فارس هشدار می دهد و آن کشورها را مسئول تمامی عواقب خطرناک می داند.

بیشتر بخوانید  اسرائیل اتهام جاسوسی علیه امانوئل مکرون را "جدی" می گیرد

وی گفت: منطقه خلیج فارس نیازمند سازوکار امنیتی است که مانع از هژمونی هر قدرتی اعم از منطقه ای و جهانی شود. برای دستیابی به چنین هدفی باید اقدامات اعتمادسازی در حوزه هایی مانند مدیریت آب، حفاظت از محیط زیست، ایمنی هسته ای، امنیت انرژی، گردشگری، همکاری های اقتصادی، تجارت، سرمایه گذاری، فقرزدایی و توانمندسازی مردم در دستور کار همه کشورها قرار گیرد. در منطقه

رئیس شورای راهبردی امور خارجه با بیان اینکه ایران همواره بر گفت‌وگو به عنوان راهی مؤثر برای رفع سوء تفاهم‌ها، حل مناقشات و تقویت وحدت تاکید دارد، افزود: حرکت به سمت ایجاد «مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای» به حل مشکلات امنیتی منطقه و گفت‌وگو کمک می‌کند. برادرانه اما علنی و آشکار در میان کشورهای منطقه، بدون حضور و دخالت خارجی، کلید حل مشکل است.

دهمین مجمع جهانی صلح به ابتکار موسسه روابط خارجی چین و دانشگاه تسینگ‌هوا از 11 تا 13 جولای در پکن برگزار شد و تعداد زیادی از مقامات سیاسی کشورهای مختلف در آن حضور داشتند و مواضع کشورهای خود را در سخنرانی‌های خود ارائه کردند. . .

در ادامه این نشست حاضرین سوالاتی را از خرازی مطرح کردند.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در پاسخ به این سوال که ایران از نظر حفظ ساختارهای امنیتی منطقه چه دارد، تصریح کرد: گفت وگوهای کشورهای منطقه برای حل اختلافات ضروری است. توسل به زور برای حل مشکلات قابل قبول نیست و دستیابی به صلح تنها از طریق گفتگو امکان پذیر است.

خرازی در پاسخ به سوال دیگری از یکی از حاضران در این کنفرانس گفت: با توجه به تجربه ایران در مقابله با تحریم ها، چشم انداز تحریم های آمریکا علیه روسیه و شرکت های چینی را چگونه می بینید؟ وی تصریح کرد: همانطور که خود مقامات آمریکایی نیز اعتراف کرده اند، سیاست فشار حداکثری بر ایران با شکست شرم آوری مواجه شده است که نتیجه اقدامات اتخاذ شده و مقاومت تحسین برانگیز مردم ایران است. ما معتقدیم که تحریم‌ها علیه روسیه و چین به سرنوشت مشابهی خواهند رسید. تحریم ها اولویت ها و منافع ملی کشور تحریم شده را تحت تاثیر قرار نمی دهد. ایران سابقه خوبی در غلبه بر تحریم ها دارد و ما به همکاری و رایزنی با روسیه و چین برای مقابله با تحریم ها ادامه خواهیم داد.

بیشتر بخوانید  نرخ بهره بین‌بانکی تغییر کرد+ جدول

رئیس شورای راهبردی امور خارجه همچنین درباره آینده و ظرفیت بالقوه همکاری‌های ایران و چین بر اساس سند 25 ساله همکاری‌های دو کشور گفت: در این سند جنبه‌های مختلف همکاری‌های دو طرف وجود دارد. مورد بحث قرار گرفتند. وی تاکید کرد: سازمان های ذیربط در حال تلاش برای ایجاد بستری برای اجرای آن هستند. این سند می تواند عاملی برای تقویت رفاه مردم دو کشور باشد. علاوه بر این، این همکاری ایران و چین می تواند به نفع همه کشورها در حوزه طرح یک کمربند یک جاده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید