دیدارنیوز – علی محمد بود در مورد وضعیت صنعت سیمان و دلیل افزایش قیمت سیمان گفت: ظرفیت کل سیمان 90 میلیون تن و ظرفیت تولید بالقوه حدود 70 میلیون تن است که ممکن است به دلیل قطعی برق میزان صادرات سالانه 12 میلیون تن و مصرف داخلی 58 میلیون تن است.
این کارشناس صنعت سیمان گفت: قیمت سیمان صادراتی در بازار داخلی بالاتر است و هر تن 150 تن است ، به عنوان مثال اگر کیسه سیمان داخلی 22 تن باشد ، اگر به 30 تن برسد ، زیرا صادرات مشکلاتی از جمله دریافت پول ، حمل و نقل و ساخت کشتی به گونه ای که تولید کننده تلاش کند بتواند سیمان را به بازار داخلی عرضه کند.
وی افزود: دلیل افزایش قیمت سیمان قطعی عمده برق است و به دلیل قطعی برق و کمبود برق آنها نمی توانستند محصولات را تحویل دهند و دلیل دوم این است که وقتی روش سنتی را ترک می کنیم و کالاهای مبادله ای را وارد می کنیم ، زمان می برد تا مردم سازگار شوند. “آنها همچنین می خواهند یک کد اقتصادی بگیرند و وارد بورس شوند. همچنین بسیاری از افراد دوست ندارند وارد شبکه شفافیت شوند. این دو مشکل برطرف شده و بازار تا حدودی متلاطم شده است.
“به دلیل قطعی برق و کمبود تولید ، برخی در بازار از این شرایط سو taken استفاده کرده و قیمت ها را افزایش داده اند که این امر منجر به کمبود کالا شده است.” این کمبود باعث کاهش عرضه و صادرات داخلی شده و بازار دیگر نمی تواند با قیمت ثابت کار کند. “به آرامی ، زیرا حمل و نقل سیمان نقشی اساسی دارد و در برخی مناطق ما کارخانه های سیمان بیشتری داریم و عرضه بیش از تقاضا است ، اما در برخی مناطق تقاضا بیش از عرضه است. در گذشته ، این اختلاف قیمت به صورت تخفیف و تعرفه ها حذف شده و قیمت ها بیشتر در مناطقی که بازار پایین تر است ارائه می شوند.
وی گفت: مشکل ناشی از قطعی برق مدتی طول خواهد کشید و اگر عرضه کمتر از تقاضا باشد ، قیمت کمی بالاتر می رود و وقتی مازاد داشته باشیم می توانیم سیمان را در کیسه های 25000 تنی تحویل دهیم ، بنابراین وقتی این سفارش را داد مشخص خواهد شد که در 30 روز آینده دیگر مشکلی در صنعت سیمان نخواهیم داشت.
این کارشناس در مورد ورود سیمان به بورس کالا گفت: ورود سیمان به بورس کالا باید از قبل انجام می شد ، اگر ما قبلاً وارد بورس کالا شده بودیم الان دیگر مشکلی نداریم آنها آن را دریافت می کنند و مالیات بپردازند ، بنابراین مشخص است که آنها سیمان را از کجا خریده اند و از کجا فروخته اند ، زیرا آنها باید اظهارنامه مالیاتی ارائه دهند و ما اجاره های زیادی داشتیم زیرا مشخص نبود چه کسی آن را خریداری کرده است.
وی افزود: در حال حاضر در مسیری که طی 40 سال گذشته گذاشته شده ، راه دیگری وجود دارد که با مقاومت و کسانی که نمی خواهند این کار را انجام دهند همراه است و عادی سازی این شرایط زمان بر است. ورود به بازار سهام قیمت ها را واضح و واقعی می کند. “
وی افزود: “وقتی كالایی در عرضه و تقاضا تقریباً متعادل است ، می تواند به راحتی خود را تطبیق داده و خود كنترلی داشته باشد. این همچنین می تواند بهترین زمان ورود به بورس کالا باشد.”
این کارشناس گفت: اگر قیمت برق واقعی بود امروز کسوف نمی گرفتیم و وقتی قیمت گذاری غیر منطقی باشد ممکن است در برخی موارد مفید باشد و در طولانی مدت برای کشور مشکل ایجاد کند.
وی گفت: صنعت سیمان 90 میلیون تن ظرفیت دارد. اگر قیمت واقع بینانه شود ، ما می توانیم به راحتی 20 میلیون تن تولید کنیم یا سیمان را با هزینه کمتری ارائه دهیم که این به نفع کشور است.