طرز تهیه حمص صورتی خوشمزه و خوشرنگ
حمص صورتی یک غذای خوشمزه و محبوب لبنانی است که به دلیل طعم بینظیر و بافت نرم و لطیف آن، طرفداران زیادی دارد.حمص صورتی به راحتی در خانه تهیه میشود و مواد لازم آن نیز در دسترس است.
حمص از نخود پخته، ارده، سیر، لیمو ترش، روغن زیتون، پودر زیره، پودر پاپریکا، نمک و فلفل تهیه میشود.
حمص یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب لبنانی است که به دلیل طعم بینظیر و بافت نرم و لطیف آن، طرفداران زیادی دارد. این غذا به راحتی در خانه تهیه میشود و مواد لازم آن نیز در دسترس است.
مواد لازم برای تهیه حمص:
* نخود پخته: ۴۰۰ گرم
* لبو: ۱ عدد
* ارده: ۲-۳ قاشق غذاخوری
* سیر: ۱ حبه
* لیمو ترش: ۱ عدد
* روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
* پودر زیره: ۱/۲ قاشق چایخوری
* پودر پاپریکا: ۱/۲ قاشق چایخوری
* نمک و فلفل: به میزان لازم
* یخ: ۲-۳ تکه
طرز تهیه حمص:
1. نخود پخته را در غذاساز یا میکسر بریزید و آنقدر بزنید تا کاملاً پوره شود.
2. لبو را پوست بگیرید و رنده کنید.
3. سیر را رنده کنید.
4. لیمو ترش را آب بگیرید.
5. ارده را به پوره نخود اضافه کنید و مخلوط کنید.
6. سیر رنده شده، آب لیمو ترش، روغن زیتون، پودر زیره، پودر پاپریکا، نمک و فلفل را به مخلوط نخود و ارده اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
7. در صورت تمایل، میتوانید چند تکه یخ به مخلوط اضافه کنید تا خنک شود.
8. حمص را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با زعتر و پاپریکا تزئین کنید.
برای تهیه حمص میتوانید از نخود خام نیز استفاده کنید. در این صورت، نخود را باید از شب قبل خیس کنید و سپس به مدت ۲-۳ ساعت بپزید.برای جدا کردن پوست نخود، میتوانید آن را پس از پخت، در آبکش بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا پوست آن جدا شود.میزان ارده را میتوانید با توجه به ذائقه خود کم یا زیاد کنید. اگر دوست دارید حمص شما طعم شیرینتری داشته باشد، میتوانید مقداری عسل یا شکر به آن اضافه کنید.حمص شیرین نمیشود. اگر مقدار ارده را زیاد کنید، ممکن است طعم آن کمی شیرین شود، اما باز هم طعم غالب آن، طعم شور و ترشی است.طعم لبو در حمص غالب نمیشود. لبو تنها باعث میشود که رنگ حمص زیباتر شود و طعم آن کمی شیرینتر شود.