به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، افزایش موارد ابتلا به آنفولانزای جدید به نام «آنفولانزای گوجه فرنگی» یا «تب گوجه فرنگی» منجر به صدور توصیه هایی از سوی مقامات بهداشتی در هند برای همه ایالت ها شده است.
این بیماری نوعی بیماری دست، پا و دهان است، اما دانشمندان هنوز ماهیت دقیق ویروس عامل آن را کشف نکرده اند.
مقامات بهداشتی هند توضیح دادند که اگرچه این ویروس آنفولانزا علائم مشابهی با سایر بیماریهای ویروسی نشان میدهد، اما به SARS-CoV-2 و نه به آبله میمون، دنگی یا چیکونگونیا مربوط است.
این بیماری به دلیل وجود تاول های قرمز رنگ همراه با درد در سراسر بدن، آنفولانزای گوجه فرنگی نامیده می شود و بسیار مسری است. کودکان به ویژه در معرض این ویروس هستند زیرا به راحتی از طریق تماس نزدیک مانند لمس سطوح آلوده یا گذاشتن اشیا در دهان منتقل می شود.
علائم اولیه “آنفولانزای گوجه فرنگی”
علائم اولیه این بیماری مشابه سایر بیماریهای ویروسی است و شامل تب خفیف، از دست دادن اشتها، خستگی و اغلب گلودرد و به دنبال آن تب، زخمهای دهان و بثورات پوستی معمولاً روی زبان، لثهها، داخل بدن است. گونه ها، کف دست ها و پاها. پاها قابل مشاهده است.
توصیه مقامات بهداشتی هند این است که از آنجایی که در حال حاضر داروی خاصی برای درمان این بیماری وجود ندارد، افراد می توانند برای درمان موثر از جمله استفاده از پاراستامول برای تب و بدن درد با پزشک مشورت کنند.
همچنین افراد مبتلا باید قرنطینه شوند، استراحت کافی داشته باشند و مایعات بیشتری بنوشند تا بهبودی سریعتر داشته باشند. با توجه به توصیه متخصصان می توان از اسفنج با آب گرم برای رفع خارش و جوش نیز استفاده کرد.
به گزارش «هندو»، وزارت بهداشت هند نیز اعلام کرد که از گلو و بینی افراد مشکوک به این بیماری تا 48 ساعت پس از ابتلا می توان نمونه برداری کرد.
مسئولان بهداشتی برای تشخیص کودکان مبتلا به علائم تب دنگی، چیکونگونیا، ویروس زیکا، ویروس واریسلا زوستر و تبخال از آزمایشهای مولکولی و سرولوژیکی استفاده میکنند و پس از حذف این بیماریهای ویروسی، تشخیص آنفولانزای گوجهفرنگی در بیماران مورد توجه قرار میگیرد.