به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، اپیدمی ویروس کرونا هنوز تمام نشده است و این ویروس هر روز با سویه جدیدی در جامعه در حال رشد است.
کودک مبتلا به آبله میمون شد
این کودک در خانه ای با دو بزرگسال زندگی می کند و در حال حاضر هیچ علامتی ناشی از این بیماری ندارد.
این کودک توسط پزشک معاینه شده است. همچنین با هیچکس به جز خانواده اش ارتباط نداشت.
این خبر پس از آن منتشر شد که موسسه رابرت کخ در آلمان هفته گذشته اولین موارد ابتلا به آبله میمون را در بین نوجوانان 15 و 17 ساله در این کشور گزارش کرد.
با گذشت کمتر از سه ماه از تایید اولین مورد آبله میمون در آلمان، در مجموع ۲۹۱۶ مورد ابتلا به این بیماری در این کشور شناسایی شده است.
گزارش ها نشان می دهد که اکثر مبتلایان به این بیماری در آلمان مرد هستند و تنها هفت مورد ابتلای زنان به این بیماری در این کشور به ثبت رسیده است.
به گزارش تریبون هند، سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرده است که تنها تعداد کمی از کودکان در شیوع فعلی این بیماری به آبله میمون مبتلا شده اند.
در حال حاضر سازمان جهانی بهداشت و سایر سازمان های بهداشتی در سراسر جهان در تلاش هستند تا ویروس آبله میمون را به طور دقیق ردیابی کرده و نحوه انتشار آن را شناسایی کنند.
شناسایی اولین مورد آبله میمون
اپیدمی مداوم آبله میمون برای اولین بار در ماه مه 2022 تایید شد و با یک سری موارد در انگلستان شروع شد.
هفته گذشته، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی شیوع گسترده آبله میمون در بیش از 70 کشور جهان را “اضطراری جهانی” اعلام کرد.
علائم و نشانه های آبله میمون
علائم و نشانه ها آبله میمون در انسان، شبیه آبله است، اما می تواند خفیف تر باشد. این بیماری به طور کلی با تب، سردرد، گرفتگی عضلات و درد و خستگی همراه است و تنها تفاوت با علائم سرخک این است که آبله میمون با تورم و درگیری غدد لنفاوی همراه است.
زمان ظاهر شدن علائم از زمان ابتلا حدود 7 تا 14 روز است که در برخی موارد ممکن است 15 تا 21 روز طول بکشد. معمولاً یک تا سه روز (یا بیشتر) پس از تب، علائم پوستی را مشاهده خواهیم کرد که ابتدا روی صورت دیده می شود و به سایر نقاط بدن سرایت می کند.
پیشرفت ضایعات به صورت زیر خواهد بود: لکه ها، زخم ها، تاول ها، زخم های چرکی، برآمدگی ها و لایه برداری و فرد تقریباً دو تا چهار هفته تحت تأثیر بیماری قرار می گیرد.
آبله میمون چگونه پخش می شود
دانستن نحوه انتقال ویروس آبله میمون می تواند به طور قابل توجهی به افراد کمک کند تا از ابتلا به آن جلوگیری کنند. توجه به این نکته ضروری است که روابط جنسی تنها راه انتقال بین همجنسگرایان نیست و تحقیقات اخیر راههای انتشار این ویروس را نشان داده است.
در نتیجه، زمانی که فرد در تماس نزدیک با فرد آلوده باشد، این ویروس می تواند گسترش یابد. آبله میمون همچنین می تواند از طریق پوست شکسته، دستگاه تنفسی یا از طریق چشم، بینی یا دهان وارد بدن شود.
اعتقاد بر این است که برخی از موارد از طریق رابطه جنسی به ویروس مبتلا شده اند که کارشناسان بهداشت آن را “عجیب” توصیف کردند. تصور می شد که آبله میمون از طریق رابطه جنسی منتقل نمی شود، بلکه از طریق تماس نزدیک با ضایعات یا قطرات تنفسی منتقل می شود.
با این حال، فقط به این دلیل که می تواند در حین رابطه جنسی پخش شود به این معنی نیست که این راه اصلی انتقال ویروس است و همچنین آن را به یک عفونت مقاربتی تبدیل نمی کند.
آیا پیشگیری و درمان وجود دارد؟
از آنجا که آبله میمون واکسن مشابهی که برای آبله استفاده می شود، ارتباط نزدیکی با ویروسی دارد که باعث آبله می شود، می تواند از انسان در برابر آبله میمون نیز محافظت کند. مطالعات نشان داده است که این واکسن حدود 85 درصد در پیشگیری از عفونت آبله میمون موثر است. از داروهای ضد ویروسی نیز می توان برای درمان موارد شدید استفاده کرد.
جزئیات بیشتر:
ژاپن واکسن سرخک را برای پیشگیری از آبله میمون تایید کرد
اولین مرگ بر اثر آبله میمون در پرو ثبت شد
ایسنا همچنین گزارش داد که اولین مورد مرگ بر اثر آبله میمون در پرو روز گذشته (دوشنبه) ثبت شد.
به گفته مقامات بهداشت پرو، تاکنون بیش از 300 مورد ابتلا در این کشور گزارش شده است.
گفته می شود این بیمار 45 ساله آبله میمونی در شرایط وخیم به بیمارستان رفته و به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن بر اثر سپسیس فوت کرده است.
به گفته مسئولان بیمارستان، وی به دلیل عفونت شدید آبله میمون و سایر بیماری ها در بیمارستان بستری شده است.
شناسایی ۲۱۷۱ مورد آبله میمون در فرانسه
به گزارش ایسنا، وزیر بهداشت فرانسه روز گذشته (سه شنبه) اعلام کرد که در مجموع ۲۱۷۱ نفر در این کشور به آبله میمون مبتلا شده اند.
وزیر بهداشت فرانسه نیز اعلام کرد که واکسیناسیون علیه آبله میمون در این کشور رایگان است و تاکنون 42 هزار دوز واکسن ضد این بیماری در فرانسه تزریق شده است.
این مقام بهداشتی فرانسوی همچنین اعلام کرد که این کشور در نظر دارد روند واکسیناسیون علیه آبله میمون را تشدید کند و افراد بیشتری را که در خطر ابتلا به این بیماری هستند واکسینه کند.
داده های سازمان جهانی بهداشت نشان می دهد که این بیماری در اروپا و آمریکا شیوع بیشتری دارد به طوری که 95 درصد موارد این بیماری در این مناطق شناسایی می شود.