انسولین نوومیکس 30 چیست و چرا تجویز می شود؟



موارد مصرف و عوارض جانبی انسولین نوومیکس 30


انسولین نوومیکس 30 یا انسولین آسپارت شکل سریع الاثر از انسولین است که بر کاهش سطح گلوکز (قند) در خون موثر است نوومیکس 30 برای درمان دیابت نوع 1 (وابسته به انسولین ) در کودکان و بزرگسالان که حداقل 2 سال سن دارند استفاده می شود.


انسولین نوومیکس 30 مخلوطی از انسولین سریع الاثر و دیگر انسولین ها است و برای درمان دیابت استفاده می شود. دیابت بیماری است که در آن پانکراس انسولین کافی برای کنترل سطح خود را قند خون (گلوکز) تولید نمی کند بنابراین انسولین اضافی نیاز است. برخی از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است پس از شروع درمان با رژیم غذایی، ورزش و قرص نیاز به انسولین پیدا کنند.


انسولین نوومیکس 30 سبب کاهش سطح قند خون پس از تزریق در زیر پوست می شود. شروع اثر انسولین نوومیکس 10 تا 20 دقیقه طول می کشد حداکثر اثر بین 1-4 ساعت پس از تزریق رخ خواهد داد و تاثیر آن ممکن است تا 24 ساعت طول بکشد. همانند تمام انسولین ها، طول مدت اثر انسولین نوومیکس 30 با توجه به دوز، محل تزریق، جریان خون، درجه حرارت و سطح فعالیت بدنی متفاوت خواهد بود


مقدار و نحوه مصرف انسولین نوومیکس 30


این انسولین مخلوط دو نوع انسولین سریع الاثر به نسبت ۳۰% و انسولین متوسط الاثر به نسبت ۷۰% میباشد .جهت به دست امدن کنترل خوب قند خون باید حداقل دو بار تزریق بلافاصله قبل از صبحانه و بلافاصله قبل از شام که حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت با هم فاصله داشته باشند انجام شود.برای تنظیم دقیق قند خون لازم است یک بار قند خون صبح ناشتا قبل از تزریق و قبل از غذا اندازه گیری شود این کنترل جهت تنظیم مقدار داروی تزریق شده در شب قبل یا به عبارت دیگر اثر ۷۰% انسولین متوسط الاثر شب قبل می باشد که تا صبح باقی مانده است. این قند خون باید زیر ۱۳۰ باشد.


برای کنترل مقدار انسولین قبل از صبحانه و به عبارتی اثر انسولین متوسط الاثر صبح(۷۰%) باید قند خون قبل از شام اندازه گیری شود .این قند خون باید زیر ۱۵۰ باشد . گاهی به علت مصرف مواد غذایی در وعده غذایی نهار انسولین صبح کفاف مقدار قند موجود در نهار را نمی دهد ول ازم است که قند خون دو ساعت بعد از نهار نیز اندازه گیری شود اگر بعد از کنترل نسبی قند خونها قند دو ساعته بعد از نهار بالای ۱۸۰ بود لازم است یک نوبت تزریق انسولین قبل از نهار نیز اضافه شود تاهم قند خون بعد از نهار و همچنین قند خون قبل از شام نیز در حد مطلوب باشد .


پس به طور خلاصه یک بار صبح ابتدا قند خون را کنترل کنید(جهت کنترل انسولین شب قبل ) و بعد انسولین نوومیکس ۳۰ را تزریق کنید و بعد بلافاصله صبحانه را میل کنید .بار دیگر به همین ترتیب نوبت شب، قند خون را کنترل کنید (جهت تنظیم انسولین صبح) و بعد انسولین نومیکس ۳۰ را تزریق کنید و بلا فاصله شام را میل کنید .

بیشتر بخوانید  معرفی و آشنایی کامل با قرص آناهیل


در صورتیکه مقدار قند خون تا حدودی کنترل شد برای اینکه بدانید با توجه به مقدار کربوهیدرات میل شده ، مقدار ۳۰% انسولین تزریق شده قبل از غذا چقدر اثر کرده است گاهی قند خون دو ساعت بعد از غذا را در وعده هایی که تزریق داشته اید مثل صبحانه وشام، اندازه گیری کنید.قند خون مطلوب دو ساعت بعد از غذا باید زیر ۱۸۰ باشد.


جهت تنظیم مقدار انسولین نوومیکس ۳۰ صبح به میانگین سه روزه قند خون قبل از شام مراجعه کنید و کم کم وبا احتیاط دو واحد ،دو واحد هر سه روز یک بار به مقدار انسولین قبل از صبحانه اضافه کنید تا به مقدار مطلوب (قند ۱۵۰ قبل از شام) برسید .همین اقدام را عینا برای انسولین قبل از شام نیز تکرار کنیدوبا مشاهده میانگین های قند های صبح ناشتا کم کم و با احتیاط دو واحد دو واحد هر سه روز یک بار به مقدار انسولین قبل از شام اضافه کنید تا مقدار قند خون قبل از صبحانه زیر ۱۳۰ شود.در صورتی که فاصله قند خونها با مقادیر مطلوب زیاد است یا به عبارت دیگر قند ها بالای ۲۰۰ می باشد مقدار اضافه کردن را سریعتر و با دوز بیشتر یعنی ۴ واحد و با احتیاط انجام دهید


در ضمن با توجه به اینکه در طول شب غذا میل نمی شود مقداراضافه کردن انسولین شب باید بسیار بسیاربا احتیاط وبا مراقبت از افت قند خون نیمه شب باشد. در طی مراحل تنظیم قند خون اگر زمانی به هر دلیل قند خون بالای ۲۸۰ تا ۳۰۰ بود بدون توجه به غذا ۴ واحد انسولین تزریق کنید.


برای جلوگیری از افت قند خون شبانه اوایل تنظیم قند قبل از خواب قند را کنترل کنید.اگر قند خون زیر ۱۰۰ بود احتمال افت قند نیمه شب وجود دارد وباید حتما قبل از خواب میان وعده میل کنید.اگر قند خون بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ بود احتمالا انسولین ۷۰ % اثر خواهد کرد ولی اگر قند خون بالای ۲۰۰ بود بین ۲ تا ۴ واحد انسولین مخلوط تزریق کنید .دقت کنید اگر فاصله تزریق صبح تا شب بیش از ۱۲ ساعت باشد طول اثر انسولین صبح تا قبل از تزریق بعدی شب نخواهد بود و قند خون به علت نبود انسولین بالا خواهد رفت.


 انسولین نوومیکس 30


عوارض مصرف انسولین نوومیکس 30


شایع ترین عوارض شامل ( قند خون پایین ( سردرد، گرسنگی، ضعف، تعریق، گیجی، تحریک پذیری، گیجی، ضربان قلب سریع و یا احساس وحشت زده و عصبی می باشد. اگر شما متوجه هر یک از موارد زیر با دکتر بگویید


هیپوز خفیف تا متوسط


  • درد، قرمزی، کهیر، کبودی، تورم یا خارش در محل تزریق. معمولا این علائم در عرض چند هفته در طول ادامه استفاده ناپدید می شوند اگر شما واکنش های جدی و یا ادامه دار دارید شما ممکن است نیاز به توقف این دارو و استفاده از انسولین دیگر را داشته باشید.


افسردگی و یا ضخیم شدن پوست اطراف محل تزریق (لیپودیستروفی)


  • زمانی که شما برای اولین بار شروع به درمان با انسولین می کنید ممکن است مشکلات بینایی یا تورم دستها و پاها پیدا نمایید.

  • اگر هر یک از موارد زیر اتفاق افتد بلافاصله به دکتر خود تماس و یا به اورژانس بروید.


علائم شدیدتر در اثر سطوح پایین قند خون، از جمله:


  • سردرگمی

  • تشنج

  • از دست دادن هوشیاری

  • اگر هیپو شدید درمان نشود می تواند سبب آسیب مغزی و مرگ شود.

  • بلافاصله به اورژانس بروید اگر اگر شما متوجه هر یک از موارد زیر است:

  • راشهای پوستی در یک بخش بزرگی از بدن

  • تنگی نفس، خس خس سینه

  • ورم صورت، لب و زبان

  • پالس سریع

  • تعریق


کنترل قندخون



تداخل های دارویی انسولین نوومیکس 30


برخی از داروها و انسولن نوومیکس 30 ممکن است با یکدیگر تداخل داشته باشد که عبارتند از:


  • داروهای کاهنده قند خون خوراکی – مورد استفاده در درمان دیابت نوع 2

  • مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOI) – مورد استفاده برای درمان افسردگی

  • مسدود کننده های آلفا – مورد استفاده در درمان فشار خون بالا و برای از بین بردن مشکل در دفع ادرار ناشی از بزرگ شدن پروستات استفاده می شود.

  • مسدود کننده های بتا غیر انتخابی – برای درمان فشار خون بالا و شرایط خاص قلبی.

  • مهار کننده های ACE – برای درمان فشار خون بالا، بیماری قلبی خاص و یا پروتئین یا آلبومین بالا رفته در ادرار استفاده شود.

  • سالیسیلاتها به عنوان مثال، آسپرین – مورد استفاده برای کاهش درد و کاهش تب

  • استروئیدهای آنابولیک – مورد استفاده برای ترویج رشد

  • گلوکوکورتیکوئیدها (به جز زمانی که به صورت موضعی اعمال می شود) – استفاده در درمان بیماریهای التهابی

  • قرص های ضد بارداری ( «قرص») – مورد استفاده برای کنترل بارداری

  • تیازیدها – که برای درمان فشار خون بالا و یا احتباس مایعات (ادم) استفاده می شود

  • هورمون های تیروئید – که برای درمان نقص در عملکرد غده تیروئید استفاده می شود

  • سمپاتومیمتیک ها – مورد استفاده در درمان آسم

  • سولفونامیدها – مورد استفاده در درمان عفونت های باکتریایی


یا دیگر داروهای خاص از جمله:


  • دانازول – مورد استفاده در درمان اندومتریوز، منوراژی، بیماری های فیبروکیستیک پستان و آنژیوادم ارثی

  • اکسی متولون – مورد استفاده در درمان اختلالات خونی خاص

  • octreotide – مورد استفاده برای درمان تومورهای غدد درون ریز دستگاه گوارش

  • lanreotideمورد استفاده در درمان بزرگ شدن قسمت های بدن (به عنوان مثال دست، پا، سر) ناشی از سطح هورمون های غیر طبیعی

  • دیازوکساید – مورد استفاده برای درمان فشار خون بالا

  • اسید نیکوتین – برای درمان کلسترول بالا در خون استفاده می شود

  • آسپاراژیناز – مورد استفاده در درمان تومورهای غدد لنفاوی و سرطان خون

  • گنه گنه – مورد استفاده در درمان مالاریا و از بین بردن گرفتگی عضلانی

  • کینیدین – مورد استفاده در درمان مشکلات قلبی

  • هورمون رشد – مورد استفاده در درمان اختلالات رشد


اگر هر کدام از داروهای فوق را مصرف می نمایید با دکتر خود در میان بگذارید.


 انسولین نوومیکس


مراقبت های پرستاری برای تزریق انسولین نوومیکس 30


  1. از نوشیدن الکل اجتناب کنید این می تواند قند خون شما را در حال استفاده از انسولن نوومیکس کاهش دهد.

  2. اگر شما هر گونه علائم آلرژی به انسولین مانند خارش پوست بیش از کل بدن، خس خس سینه، مشکل تنفس، ضربان سریع قلب، عرق کردن داشتید باید کمک های اورژانس پزشکی دریافت نمایید.

  3. اگر شما یک اثر جانبی جدی مانند تورم در دست و یا پا و یا علائم پتاسیم پایین مانند گیجی، ضربان قلب ناهموار، تشنگی شدید، افزایش ادرار، ناراحتی پا، ضعف عضلانی و یا احساس لنگی داشتید با دکتر خود تماس بگیرید.

  4. این دارو را پس از تاریخ انقضای چاپ شده بر روی بسته و یا اگر بسته بندی پاره شده و یا نشانه ای از دستکاری را نشان می دهد استفاده نکنید.

  5. اگر شما آلرژی به هر داروهای دیگر، مواد غذایی، مواد نگهدارنده و یا رنگ دارید قبل شروع به دکتر خود بگویید.

  6. اگر شما هر گونه شرایط پزشکی (مشکلات کلیوی، مشکلات کبدی، آدرنال، مشکلات غده هیپوفیز یا غده تیروئید) دارید به دکتر خود بگویید.

  7. اگر شما باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید به دکتر خود بگویید.

  8. دکتر بگویید اگر شما تغذیه با شیر مادر و یا طرح شیردهی دارید با دکتر یا داروساز خود صحبت نمایید.


اگر شما تجربه علایم نارسایی قلبی مانند تنگی نفس غیر معمول، افزایش سریع وزن یا تورم موضعی (ادم) دارید در اسرع وقت به دکتر خود اطلاع دهید.


برخی از بیماران با دیابت نوع 2 در طولانی مدت و بیماری های قلبی یا سکته مغزی قبلی که تحت درمان با تیازولیدین دیونها هستند در ترکیب با انسولین ممکن است سبب ایجاد نارسایی قلبی شود.


بیشتر بخوانید:


نکات مهم در رابطه با تزریق انسولین قلمی


انسولین رگولار چیست؟


تزریق انسولین و نکاتی که باید در مورد آن بدانید!


همه چیز در مورد انسولین (دیابتی ها بخوانید)


separator line


بیشتر بخوانید  فنر قلبی (بالون آنژیوپلاستی) چیست و چه عوارضی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید