به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، کسری حدود 10 هزار مگاواتی برق بطور میانگین از اوایل تابستان سال جاری در کشور، موجب گستردگی قطعی برق در مناطق مختلف کشور شد.
قطعی برق که مسئولان دلیل آن را کسری برق در کشور میدانند و دلیل آن ایجاد نشدن نیروگاههای تولید برق اعم از نیروگاههای آبی و غیر آبی متناسب با مصرف برق در بین مردم و صنایع میدانند.
کسری برق که دامان آن را مردم گرفته بود و جداول خاموشی بطور روزانه در استانها اعلام میشد، دامان صنایع را نیز البته گرفت، تولید برخی صنایع از جمله صنایع سیمان به صورت محسوس کاهش یافت که نتیجه کمبود ارائه برق به آنان بود.
معضلی که اکثر استانها درگیر آن شدند همین کمبود تولید سیمان و درنتیجه کمبود سیمان در بازار بود که سبب افزایش قیمت، کاهش ساختوسازها در فصل ساختوساز و به مشکل خوردن پروژههای عمرانی دولتی و خصوصی شد.
اگر از مشکلات ایجاد شده توسط کمبود برق در کشور برای مردم و صنایع گذر کنیم، باید این نکته را بررسی کرد که اساساً چرا دولت و خصوصاً وزارت نیرو در ایجادنشدن نیروگاههای تولید برق کمکاری داشتند.
نیروگاههایی که میتوانست با سرمایهگذاری بخش خصوصی و یا همان بخش دولتی به راحتی در چند سال گذشته ایجاد و در مدار مصرف برق کشور قرار گیرد، البته این نکته زمانی تعجب را برمیانگیزاند که درمییابیم کسری برق مورد محتملی در سالهای گذشته بوده است که به آن اهمیت داده نشده است.
نیروگاه حرارتی، نیروگاه آبی، نیروگاه بادی و نیروگاه خورشیدی، از انواع نیروگاههای تولید برق هستند که انرژیهای مختلف را به انرژی الکتریکی تبدیل کرده و بعنوان “برق” در مدار مصرفی برق کشور قرار میدهند.
خشکسالیهای ایجاد شده در جای جای کشور و کاهش بارشهای استانهای پربارش، باعث شده است که نیروگاههای آبی برای تولید برق به مشکل بخورند، برای همین رویآوردن به بقیه نیروگاهها، چه از طریق منابع انرژی تجدیدپذیر و چه از طریق منابع انرژی تجدیدناپذیر، امری ضروری است.
نیروگاههای برقی از جمله نیروگاههایی هستند که در کشور مورد غفلت واقع شده است، بنابر گزارشات ارائه شده جهانی، میزان مصرف انرژی خورشیدی در جهان حدود 3 درصد است، میزانی که اهداف سازمانهای بینالمللی میخواهند آن را به 32 درصد تا 10سال دیگر افزایش دهند.
کشور ایران در در منطقهای واقع شده که به لحاظ دریافت انرژی خورشیدی در میان نقاط جهان در بالاترین ردهها قرار دارد و میزان تابش خورشیدی آن بالاتر از میزان میانگین جهانی است و به طور میانگین سالیانه بیش از 280 روز آفتابی گزارش شده است.
با توجه به مطالب مذکور، توجه به نیروگاههای خورشیدی و انرژی خورشیدی، اهمیتی دوچندان در کشور دارد، خصوصاً آنکه کشور با کسری برق زیادی مواجه است و اساسا در برخی مناطق ایران، برخی مردم نمیتوانند از برق معمولی مدار مصرفی استفاده کنند.
عشایر از این قشر مردم هستند که به دلیل سفرهای ییلاقی و قشلاقی و عدم اسکانهای دائم، نمیتوانند از برق استفاده کنند و باید از پنلهای خورشیدی برای تولید برق خود استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ، استان چهارمحال و بختیاری حدود 115 هزار و 85 نفر جمعیت عشایر دارد که 22 هزار و 932 خانوار عشایری استان را تشکیل میدهند.
توزیع 1200 دستگاه پنل خورشیدی میان عشایر استان
یحیی حسینپور، مدیرکل امور عشایری استان، از تهیه حدود 820 پنل خورشیدی برای عشایر استان خبر داد و گفت: در سال جاری پیشبینی میشود یک هزار و 200 پنل خورشیدی میان عشایر استان توزیع شود.
وی ادامه داد: عشایر برای اخذ پنل خورشیدی باید انشعاب برق به نام سرپرست خانوار نداشته باشند، همچنین 90 درصد هزینه این پنلهای خورشیدی توسط اعتبارات امور عشایر و مابقی هزینه توسط خود افراد تامین میشود.
مجید فرهزاد نیز ظهر امروز، از توزیع 29 پکیج خورشیدی قابل حمل در عشایر شهرکرد خبر داد و گفت: توزیع 800 دستگاه پنل خورشیدی برنامهریزی شده است که در فاز اول 400 پنل توزیع میشود.
وی همچنین ادامه داد: عشایر شهرستانهای کوهرنگ، اردل، فارسان و شهرکرد تاکنون از پنلهای خورشیدی بهرهمند شدند و تا پایان سال دیگر پنلهای خورشیدی میان عشایر استان توزیع میشود.
انتهای پیام/7540/ی