طبق گزارش ها خبرگزاری مهر به گفته وزارت صمت ، سعید زرندی با تأکید بر لزوم سیاست گذاری مبتنی بر ساختار اقتصادی ، سیاسی و صنعتی کشور ، گفت: بخش صنعتی در کشور ما به دلیل عدم وجود به سومین موتور رشد اقتصادی تبدیل شده است. سرمایه و نقش آن در انباشت سرمایه کاهش یافته و به نظر می رسد راه حل برون رفت از این وضعیت اتحاد قدرت جمعی متخصصان در زمینه سیاست های صنعتی ، معدنی و تجاری کشور و همچنین ایجاد اجماع برای اجرای سیاست های مورد نظر.
معاون برنامه ریزی و برنامه ریزی وزیر امور داخله با اشاره به سند “سیاست های صنعتی ایران در افق 1404” افزود: “به طور کلی ، یکی از چالش های مهم در بحث های سیاسی ، تعریف چارچوب مفهومی برای تجزیه و تحلیل سیاست های صنعتی به صورت پویا است. توسعه “هدف سند سیاست صنعتی که در واقع سیاست دولتها برای تغییر رفتار بنگاههای اقتصادی است ، فرموله شده است و در این سند ما به سمت ادغام سیاستهای سطح پایین و بالاتر بر اساس سطح صنعتی پیش خواهیم رفت. خط مشی.
زرندی از طراحی و تأیید ساختار محتوای سند بر اساس دیدگاه جامع و سیستماتیک برای تبیین سیاست معدنکاری و تجاری تجاری خبر داد و گفت: محتوای سند به گونه ای طراحی شده است که بیشتر موضوعات در این زمینه ها در سطوح مختلف است سیاستگذار باید مقوله سیاسی متشکل از سیاستهای کلان (مانند ارز و امور مالی) ، سیاستهای عملکردی (یا افقی ، مانند رشد تولید ، توسعه بازار و ارتقا technology فناوری) و سیاستهای عمودی (یا اولویت بندی صنعت و معدن) را در نظر بگیرد. این سند در نظر گرفته شده است.
وی پیش بینی وضعیت و همچنین اولویت بندی اهداف و همچنین شرایط اقتصادی ، فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی را از دستاوردهای سند دانست و افزود: این سند بررسی نقش دولت و حاکمیت در ایجاد یک فضای مناسب تجاری ؛ پشتیبانی توسط بخش خصوصی برای ایجاد رونق در بخش تولید ایجاد شده است و با توجه به اینکه چندین ویژگی مهم دارد ، این یک گام اساسی در دستیابی به اهداف جهش تولید خواهد بود.
وی مهمترین تفاوت این سند با اسناد قبلی را مربوط به پیشنهادات سیاست در سه سطح کلان ، بین بخشها و بخشها دانست و گفت: تهیه سند سیاست صنعتی ایران در افق 1404 با مشارکت بیش از یک هزار متخصص در زمینه های مختلف سیاست های صنعتی و معدنی تجارت کشور در بخش دولتی و خصوصی و در سطح بین بخشی ، بین بخش و بخش توسعه یافته است و یکی از ویژگی های مهم آن توانایی بررسی و به روزرسانی این سند بر اساس در مورد شرایط آینده و توسعه
معاون برنامه ریزی و برنامه وزارت صمت ادامه داد: علاوه بر امکان بروزرسانی ، موضوع واریز دانش در تدوین این سند مورد توجه قرار گرفت ؛ به عبارت دیگر ، به دلیل ماهیت سند و قوام دانش موجود در آن ، به دلیل تغییر در مدیریت و جابجایی و ایجاد اتاق فکر تخصصی در م theسسه تحقیقات وزارتخانه ، این سند قابل تغییر نخواهد بود. سکوت در این راستا است.
زرندی با اشاره به ادغام این سند از سیاست های افقی و عمودی و تلاش برای تدوین سیاست تکمیلی در حوزه صنعت ، توضیح داد: این سند 9 فعالیت اولویت دار (در سیاست های عمودی) و همچنین سیاست های افقی برای کلیه صنایع را مشخص می کند. و مطابق با سنت توسعه صنعت ایران در این سند ضروری است.
وی گفت: “این سند مطابق و مطابق با سند ملی مدیریت زمین تهیه شده است و شامل مجموعه کاملی از الزامات ، اهداف ، ابزارها و سیاست های مورد نیاز صنعت معدن و تجارت است که در یک چارچوب سیستماتیک به طور کلی سطح یک سیستم سیاسی پویا و منحصر به فرد است و ما سعی در بهبود فضای سرمایه گذاری و توسعه صنعتی کشور ، جایگزینی صادرات با توسعه واردات و جایگزینی صنایع دانش بنیان با صنایع دانش بنیان داریم.
معاون برنامه ریزی و برنامه ریزی وزیر کشور با تأکید بر اهمیت مشارکت در اقتصاد جهانی از طریق زنجیره های تأمین چند ملیتی ، از توجه این سند به استفاده از ظرفیت و معافیت های سرمایه گذاری خارجی خبر داد و افزود: چشم انداز این سند 15 سال با 4 سال است از هدف عملیاتی “گام بعدی برای دستیابی به اهداف صنعتی کشور ، تدوین مصوباتی است که باید در سطح دولت و مجلس تصویب شود ، و با توجه به اینکه این سند سیاست های کلی دولت را در 9 زمینه خاص بیان می کند ، لازم است برنامه های عملیاتی و سیاست های شرکتهای مربوطه در هر منطقه. این طراحی خواهد شد و امیدواریم که با اجرای کامل این سند شاهد اتفاقات خوبی در بخش صنعت و در نهایت در اقتصاد کشور باشیم.