امروزه کارهای خانه هدر رفته است


هرگاه گاه کسی کاری غیر از وظیفه خود را بر عهده می گیرد یا کاری برای یکسان کردن معاشرت بین دو یا چند نفر انجام می شود، هر فردی که در صف انجام آن کار است در پاسخ به مردم درباره شوخی و مقایسه می گوید:«امروز، کارهای خانه به هم ریخته است. یعنی امروز کارهای خانه را بر عهده دارد.

هنگامی که فاطمه بنت رسول الله به سن بلوغ رسید، پدرش محمد بن عبدالله در سال اول هجری در میان همه خواستگاران با مال و لقب پسر عموی بزرگوارش علی بن ابی طالب که تنها زره جهان است با او ازدواج کرد. یکی از کامیلا زهکشی داشت.

امروزه کارهای خانه هدر رفته است

علی و فاطمه یک سال به طور مساوی در کارهای خانه کار کردند. به این ترتیب، تهیه غذا و لباس و آب آشامیدنی و نظافت خانه بر عهده علی بود و فاطمه گندم و جو را آسیاب می کرد و نان می پخت و می پخت، اما چون فاطمه صاحب فرزند شد تربیت و شیر دادن مانع از آن شد. رسیدگی به کارهای خانه و تعهدات بار در کارهای خانه بود. به خصوص که دستان فاطمه به دلیل چرخاندن دستانش پر از الهه شده بود و دیگر نمی توانست کار کند، به همین دلیل با اجازه شوهرش به خدمت پدر رفت و چاره اندیشی کرد. میرخوان می نویسد:

«… مصطفی گفت: من به شما چیزی یاد بدهم که خادم باشید. «سی و چهار مرتبه به الله اکبر، سی و سه مرتبه الحمدلله و سی و سه مرتبه به سبحان الله که به خواب می روید، بگویید که از بنده بهتری. فاطمه مدتی همینطور عمل کرد تا اینکه پدرش دستور داد برایش خادمی سیاهپوست به نام فضه پیدا کنند و بار سنگین زندگی را بر دوش دختر پیامبر بردارند.

بیشتر بخوانید  55 متن طنز در مورد خانه تکانی

امروزه کارهای خانه هدر رفته است

در اکثر خانه ها رسم بر این است که خانم خانه دستور می دهد و همه کارهای خانه را خدمتکاران انجام می دهند، اما فاطمه این کار را نمی کند، زیرا می دانست که خادم هم مرد است، دل و اعصاب دارد. که رنج زیادی کشید کار کردم و خسته شدم رضای خدا و پیغمبر است که با زن خانه در کار و زندگی در خانه شریک باشد، پس تا زمانی که زنده بود و قادر به کار بود، به تناوب کارهای خانه را انجام می داد، یعنی. او یک روز تنها کار می کند و فدا استراحت می کند، روز دیگر کار خانه را به فدا واگذار می کند و تعظیم می کند و استراحت می کند.

خلاصه این عمل نیک و وظیفه شناسی دختر پیامبر در آن زمان و زمانی که آنقدر قدر کارگر و خادم را ندانستند که در فارسی و عربی درسی در اخلاق و تربیت رایج شد.


دیدگاهتان را بنویسید