یک متخصص طب سنتی اقداماتی را برای رفع «خارش» از دیدگاه طب سنتی تشریح کرد.
سید جواد علوی درباره درمان خارش گفت: استحمام منظم با آب ملایم برای رفع خارش مفید است همچنین برای رفع خارش بهتر است افراد به پهلو بخوابند، لباس های گشاد و نخی بپوشند. مالیدن بادام.
به گفته وی نوشیدنی های مفید برای افرادی که دچار خارش می شوند شربت زرشک و سیب، ماءالشعیر دارویی، آب سیب و عسل و کمی لیمو ترش، شربت یونجه است.
این کارشناس طب سنتی افزود: برای تهیه شربت زرشک و سیب می توانید 400 گرم آب زرشک را با 400 گرم آب سیب رسیده شیرین، 200 گرم آبلیموی تازه مخلوط کرده و با شکر غلیظ کنید و می توانید از این شربت روزی چند بار و یک قاشق چایخوری استفاده کنید. هر بار یک قاشق از این شربت مایع را با یک لیوان آب مخلوط کرده و میل کنید.
علوی ادامه داد: برای تهیه ماءالشعیر طبی باید یک لیوان جو را به مدت 24 ساعت خیسانده سپس با 20 برابر جو یا 20 لیوان آب روی آتش بگذارید و به محض شکوفه دادن جو آن را خاموش کنید. روی آن را آتش بزنید و بلافاصله آب آن را صاف کنید و گرم بنوشید. البته مایع به دست آمده را می توان در یخچال نگهداری کرد.
اقدامات طب سنتی برای رفع خارش
وی گفت: برای تهیه شربت یونجه می توان 3 کیلوگرم یونجه خشک را با یک لیتر آب پخت تا نیمی از آب آن باقی بماند. سپس با کمی شکر غلیظ کنید. آنها می توانند از میوه هایی مانند سیب، گلابی، شاتوت، ریواس و زردآلو بهره مند شوند.
این متخصص طب سنتی گفت: افراد مبتلا به خارش باید روی همه غذاها برنج یا سبوس گندم بپاشند و از مصرف گوشت قرمز زیاده روی کنند.
یک ساعت و نیم بعد از غذا سالاد ساقه های کرفس و هویج ریز خرد شده را با جوانه ماش میل کنید و می توانید روغن زیتون و رب انار و کمی سرکه و کمی عسل تهیه کنید و روی سالاد بریزید.