به گزارش روز جمعه ایرنا ، این جلسه به ریاست جوزف بورل ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار می شود. در این نشست ، دیپلمات های ارشد 27 کشور اروپایی در جریان آخرین وضعیت افغانستان قرار خواهند گرفت و فرصت هماهنگی واکنش های خود را در این زمینه خواهند داشت.
ایالات متحده و دیگر متحدان غربی اش در پی حملات 11 سپتامبر 2001 به بهانه جنگ تروریستی ، در 7 اکتبر 2001 به افغانستان حمله کردند و آن را اشغال کردند.
این حمله و اشغال نظامی به بهانه سرنگونی گروه های تروریستی انجام شده و منجر به بی ثباتی بیشتر در کشور و منطقه شده و ده ها هزار غیرنظامی افغان را به کام مرگ کشانده است.
جو بایدن ، رئیس جمهور آمریكا و ناتو ، دو ماه پیش اعلام كرد كه نیروهای خود را تا 11 سپتامبر 2021 از افغانستان خارج خواهد كرد.
رئیس جمهور دیروز (پنجشنبه) به خبرنگاران گفت: “مأموریت نظامی ایالات متحده از افغانستان تا 31 اوت پایان می یابد.” بایدن با توجیه حضور دو دهه ارتش آمریكا در افغانستان گفت: “اهداف ما در این كشور محقق شده است.” ورود ما به افغانستان برای از بین بردن بن لادن و تضعیف القاعده بود و هر دو به اهداف خود رسیدند.
نخست وزیر انگلیس بوریس جانسون دیروز اظهارات مشابهی را در پارلمان مطرح كرد و ادعا كرد كه تهدیدهای ائتلاف آمریكا برای افغانستان از 20 سال پیش به طور قابل توجهی فروكش كرده است. وی گفت حضور نظامی در افغانستان هرگز برای همیشه دوام ندارد. “ما و متحدان ناتو نیروهای خود را از افغانستان بیرون می کشیم و تنها سوال این بود که چه زمانی این اتفاق می افتد.”
نخست وزیر انگلیس با استناد به بیانیه دولت آمریكا و تصمیم اخیر ناتو در مورد پایان دادن به حضور نظامی خود در افغانستان ، گفت كه همه نیروهای انگلیسی به عنوان بخشی از مأموریت ناتو در حال بازگشت هستند. وی گفت که به دلایل امنیتی توضیح بیشتر در مورد زمان دقیق عقب نشینی امکان پذیر نیست. جانسون استدلال می کند که انگلیس در نتیجه دخالت در حمله نظامی علیه افغانستان از امنیت بیشتری برخوردار است و اکنون باید برای حفظ این دستاورد از روش های دیگری استفاده کند.
مقامات اروپایی می گویند علائم نگرانی در مورد آینده افغانستان پس از خروج نیروهای خارجی وجود دارد. روز گذشته رئیس ستاد ارتش انگلیس گفت که با پایان حضور نظامی در افغانستان ، این کشور می تواند درگیر یک جنگ داخلی شود. نیک کارتر پیش بینی می کند که اوضاع افغانستان به همان 30 سال پیش باز خواهد گشت و “شما فرهنگ رهبری نظامی را خواهید دید ، و نهادهای مهمی مانند نیروهای امنیتی در ردیف قومی و در این مورد قبایل خواهند بود. ” “
جوزف بورل ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز ماه گذشته در پارلمان اروپا سخنرانی کرد و از آینده افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت که روند صلح متوقف شده و خشونت رو به افزایش است. وی تعداد تلفات غیرنظامیان در کشور را “تکان دهنده” توصیف کرد و گفت که 40 درصد آنها زن و کودک هستند. نماینده اروپا با بیان اینکه وضعیت افغانستان به سرعت در حال تغییر است ، افزود که چشم انداز کوتاه مدت توافق صلح نامشخص است.