افزایش مبتلایان به وبا در کردستان به 39 نفر



به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، بهرام کندایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: با غربالگری افراد دارای علائم بیماری های روده ای و اسهال سه مورد دیگر ابتلا به وبا شناسایی شد.

وی با بیان اینکه مریوان همچنان بیشترین آمار تایید شده را در استان دارد، از کشف موارد جدید در سایر شهرستان ها خبر داد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی افزود: 2 نفر در سکز، سه نفر در سنندایی، 2 نفر در سروآباد و یک نفر در کامیاران شناسایی شده اند.

دکتر کندایی با اعلام اینکه بیماران وبا در استان به صورت سرپایی مداوا می شوند، افزود: اقدامات مداخله ای و پیشگیرانه و تقویت زیرساخت های آب شرب بویژه در مبادی ورودی استان از کشور عراق توسط همکاران دانشگاهی در حوزه بهداشتی و با همکاری مراجع ذیربط با جدیت کامل انجام می شود.

وی گفت: از جمله اقدامات جدی می توان به نصب دستگاه کلر زنی در پایانه های مرزی اشاره کرد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: مهمترین راه مقابله با بیماری و کنترل پیشرفت آن رعایت بهداشت فردی و پرهیز از خوردن و آشامیدن آب و غذای مشکوک است. بنابراین به هم استانی ها توصیه می شود هشدارهای بهداشتی را جدی گرفته و به آن پایبند باشند.

دکتر کندایی خاطرنشان کرد: تاکنون مرگ ناشی از وبا در استان مشاهده نشده است.

وبا یک بیماری اسهالی عفونی مخصوص انسان است که توسط نوعی باکتری به نام ویبریوکولرا ایجاد می شود.این بیماری در صورت عدم پیشگیری و درمان به موقع و به موقع بسیار کشنده است.

بیشتر بخوانید  بناهای تاریخی زیربنای توسعه هستند

علائم بالینی و خصوصیات بالینی بیماران وبا شامل اسهال آبکی فراوان، سریع و سریع، با اجابت مزاج بیشمار و بسیار مکرر، اسهال بدون تب و بدون درد قلب و گرفتگی شکم، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، گرفتگی عضلات (کرامپ) و درد در ناحیه شکم است. عضلات پشت پاها، تشنگی مفرط و کاهش یا توقف ادرار.

اگر مایعات و الکترولیت های بدن (سدیم، کلر، پتاسیم و غیره) به سرعت جایگزین نشوند، 25 تا 50 درصد موارد وبا منجر به مرگ می شود. اولین شکایت بیمار احساس پری و غرش در معده و به دنبال آن اسهال آبکی شبیه آب برنج و عمدتاً بی بو است.

دیدگاهتان را بنویسید