افزایش دوباره قیمت برنج ؛‌ صادرات قیمت ها را بالا برد؟



آنچه دیگران می خوانند:

قیمت برنج ایرانی پرمحصول و وارداتی از دو ماه گذشته در سطح خرده فروشی در سطح شهر افزایش یافته است. این در حالی است که به گفته سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی، قیمت مواد غذایی تغییر چندانی نداشته و تنها برنج وارداتی در دو ماه گذشته بین 1000 تا 2000 تومان افزایش قیمت داشته است.

برخی تحلیل ها از گرانی برنج به سمت صادرات رفت و برخی معتقدند صادرات باعث ایجاد مشکل در عرضه داخلی و سوء استفاده برخی فروشندگان شده است، اما باید دید که قیمت ها در این آشفته بازار سر به فلک کشیده است. صادرات برنج به کشورهای منطقه چنان آتش سوزی در بازار ایجاد کرد که برخی از تجار قیمت خود را افزایش دادند.

سید اسماعیل یزدان پناه، مدیرعامل مرکز تجارت بین‌الملل و پایانه صادرات برنج ایران در گفت‌وگو با همشهری آنلاین درباره وضعیت صادرات ایران گفت: حدود دو ماه از آزاد شدن صادرات می‌گذرد. در حال حاضر حدود 200 تن صادرات به روسیه داریم و همچنان در حال امضای قرارداد و مذاکره با چند کشور حاشیه خلیج فارس هستیم که امیدواریم صادرات به کشورهایی صورت گیرد که حجم صادرات به این کشورها حدود 2000 تن باشد.

مدیرعامل مرکز تجارت بین‌الملل و پایانه صادرات برنج ایران اعلام کرد: برنج طارم محلی و برنج هاشمی دو نوع برنج صادراتی کشور است که پس از کشف هزینه‌های مازاد و بازپرداخت وجه، با 10 درصد سود به کشورهای هدف فروخته می‌شود.

در ایران دو میلیون و 400 هزار تن تولید داریم اما به گفته یزدان پناه، صادرات ما در بهترین حالت در یک سال به 10 هزار تن رسید که نیم درصد هم نیست و امسال بالاخره صادرات ما به این رقم خواهد رسید. 4 هزار تن

بیشتر بخوانید  رد رشوه یک افسر خیرخواه توسط واحد پشتیبانی سرخه

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه صادرات چگونه قیمت برنج داخلی در بازار را تحت الشعاع قرار می دهد، گفت: اینگونه نیست که صادرات برنج های لوکس مانند طارم و هاشمی محلی بخواهد قیمت برنج های با کیفیت پایین را تحت الشعاع قرار دهد زیرا افراد مرفه جامعه استفاده می کنند. آی تی. معمولاً ۶ دهک پایین جامعه از برنج خارجی و برنج داخلی پرمحصول استفاده می کنند. اگر 100 گرم برنج طارم محلی موجود در بازار مصرف را با قیمت 15 هزار تومان (با فرض کیلویی 150 هزار تومان) که یک وعده غذایی است، با سایر مواد غذایی مانند فلافل که 60 هزار تومان است مقایسه کنیم، به این نتیجه می رسد که یک کشاورز نباید پول خود را از دست بدهد. آیا کشاورز باید بهایی بپردازد که بخواهد برنج لوکس ارزان قیمت به همه برسد؟ اگر قرار است کشاورزان بهای آن را بپردازند، باید منتظر توقف تولید باشیم. من هم با گرانی مخالفم، اما منطقی نیست که تولید را به قیمت پایین آوردن قیمت آن در بازار ارزان کنیم. اگر کاهش قیمت ها به گونه ای باشد که دهقان بتواند مخارج و زمین خود را تامین کند و بتواند زندگی کند، بحثی نیست، اما در کشور پف کرده ما این اتفاق نمی افتد.

یزدان پناه افزود: برخلاف تصوراتی که در شرایط فعلی صادرات برنج را ممنوع می کند، باید گفت که صادرات به تولید پایدار در این بخش کمک می کند. چین 200 میلیون تن برنج تولید می کند، اما 5 میلیون تن برنج وارد و 1.8 میلیون تن صادر می کند. این سوال در سر ایجاد می شود که چرا با منهای 5 میلیون تن صادرات دارد؟ زیرا صادرات واکسن نیز وسیله ای برای حفظ چرخه بازار برنج است.

بیشتر بخوانید  حسین مهری سکوتش را شکست

قیمت روز برنج وارداتی و ایرانی

حسین فرهادی سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت وگو با همشهری آنلاین در خصوص افزایش قیمت برنج در هفته گذشته، اظهار داشت: قیمت هایی که اتحادیه می دهد قیمت اصلی بانک ها و خرده فروشی ها هستند. 10-15 درصد بیشتر از این. قیمت های فروش. در هفته گذشته قیمت برنج وارداتی بین 1000 تا 2000 تومان در بانک افزایش یافته که معمولا بین 1000 تا 2000 تومان بالا و پایین می شود.

وی ادامه داد: آخرین افزایش قیمت در بین بنکداران یک ماه پیش بود که بر اساس آن برنج پاکستانی نزدیک به 20 درصد و برنج هندی 15 درصد افزایش یافت اما قیمت برنج ایرانی در دو ماه گذشته تغییری نکرده است.

یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به قیمت روز برنج وارداتی در بازار گفت: هر کیلوگرم برنج هندی عمده فروشی بین 42 تا 43 هزار تومان است که با 10 تا 15 درصد در خرده فروشی به فروش می رسد. در شهر. هر کیلوگرم برنج از نوع «سوپر مغز» پاکستانی بین 52 تا 53 هزار و برنج پاکستانی «386» که بین 31 هزار و 500 تا 32 هزار و 500 فروخته می شود.

سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی به قیمت برنج ایرانی اشاره و بیان کرد: قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی هاشمی یا طارم گیلان در بانک ها 115 هزار تومان است. قیمت هر کیلوگرم برنج مازندران 95 تا 100 هزار تومان، برنج فجر 72 هزار تومان، برنج عنبر بو 58 تا 60 هزار تومان، برنج شیرودی 55 هزار تومان و برنج ندا 51 هزار تومان است.

بیشتر بخوانید  دستمزد عجیب رونالدو به محافظانش ! + عکس

فرهادی در خصوص افزایش قیمت برنج در خرده فروشی ها و فروش با نرخ های بالاتر از 15 درصد گفت: نظارت بر گرانی در خرده فروشی ها باید توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزارتخانه انجام شود. دادگستری و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان که مصرف‌کننده برنج را به هر قیمتی که تجار تعیین می‌کنند می‌خرد و گران می‌خرد.

قیمت برنج در بازار

به دلیل تنوع کیفیت، برنج با قیمت های مختلفی در خرده فروشی های تهران به فروش می رسد:

آستانه برنج هاشمی در هر کیلوگرم 136 هزار تومان است

حشیش برنج مازندران کیلویی 112 هزار تومان

برنج فاج کیلویی 87 هزار تومان

برنج ندا کیلویی 67 هزار تومان است

برنج شیرودی کیلویی 65 هزار تومان است

برنج عنبر کیلویی 72 هزار تومان

برنج پاکستانی برند سوپر کرنل کیلویی 58500 تومان

برنج پاکستانی «386» برند شهر دخاری حدود 35 هزار تومان است

برنج هندی درجه یک طبیعی کیلویی 64200 تومان

برنج دانه بلند 49000 تومان


دیدگاهتان را بنویسید