دوره های تاریکی همیشه با افسردگی مرتبط بوده است، اما بر اساس مطالعه جدید محققان دانشگاه وین، سطوح بالای نور خورشید (حداقل در کوتاه مدت) با افزایش میزان خودکشی مرتبط است.
اما تصور می شود که نور با یک انتقال دهنده عصبی تغییر دهنده خلق و خو به نام سروتونین که هم بر انسان و هم بر حیوانات تأثیر می گذارد، تعامل دارد.
محققان ساعات آفتابی و میزان خودکشی را در اتریش از اول ژانویه 1970 تا مه 2010 مشاهده کردند. ساعات تشعشع با استفاده از 80 ایستگاه هواشناسی محاسبه شده است و دانشمندان بیش از 69000 مورد خودکشی را طی 40 سال مطالعه کرده اند. آنها دریافتند که در تمام روزهای مورد مطالعه، ساعات تابش نور خورشید و تعداد خودکشی ها به طور قابل توجهی مرتبط بودند.
دانشمندان بر این باورند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید در روز خودکشی و تا 10 روز قبل از عمل جراحی روند خودکشی را تسهیل می کند. با این حال، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید (14 تا 60 روز قبل از یک روز خاص) میزان خودکشی را کاهش می دهد.
محققان همچنین ارتباط قویتری بین میزان خودکشی در میان زنان و ساعات آفتابی گزارش کردند، در حالی که در مردان ارتباط قویتری بین میزان خودکشی کمتر پس از قرار گرفتن طولانیمدت در معرض نور خورشید وجود داشت.
علت دقیق نتایج هنوز مشخص نیست، اما مطالعات قبلی نشان داده اند که نور با سروتونین تعامل دارد، به این معنی که نور خورشید می تواند سطح هورمون ها را تغییر دهد و منجر به رفتار و احساسات بد شود.