اعلام جزئیات شرایط بیمه زنان خانه دار



بر اساس آمار سازمان تامین اجتماعی نیمی از جمعیت 80 میلیونی کشور را زنان تشکیل می دهند و طبق آخرین سرشماری سال 95 حدود 20 میلیون زن خانه دار در کشور داریم که یکی از مهم ترین نیازهای آنان به ویژه در دوران سالمندی و دوران سالمندی است. آنها قادر به کار نیستند، زندگی آنها از نظر مالی امن است و نگرانی های اقتصادی کمتری دارند.

متاسفانه برخی از زنان خانه دار وقتی به میانسالی و پیری می رسند، درآمدی برای زندگی ندارند و از نظر مالی به اطرافیان خود وابسته هستند. در راستای رفع مشکل بیمه زنان خانه دار سال هاست راه اندازی شده و اهمیت آن مورد تاکید تمامی برنامه ریزان، محققان و کارشناسان کشور است.

هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی در آذرماه سال ۱۳۸۷ تصمیمی گرفت که بر اساس آن زنان خانه دار تحت پوشش بیمه صاحبان مشاغل آزاد شدند و این گروه از بانوان توانستند خود را بیمه کرده و از مزایای آن برخوردار شوند.

زنان خانه دار برای حق بیمه پرداختی 2 درصد سهم دولتی دریافت می کنند. این نوع بیمه بر اساس بیمه های غیر اجباری تعریف می شود. اگر خانم شاغل باشد نمی تواند از این نوع بیمه استفاده کند. داشتن این حمایت نیازی به سابقه ازدواج یا بیمه ندارد. زنان مجرد نیز می توانند برای این نوع بیمه اقدام کنند. اگر راست می گویند حقوق بازنشستگی شان به بچه هایشان هم می رسد.

خانم های خانه دار 18 تا 50 ساله می توانند با مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی و دریافت بیمه نامه اقدام کنند. ضمناً چنانچه سن متقاضیان در روز درخواست بیش از این سن باشد، در صورت داشتن سابقه پرداخت حق بیمه معادل بیش از سن، در صورت احراز سایر شرایط مقرر، درخواست بیمه آنان پذیرفته می شود.

بیشتر بخوانید  شناسنامه المثنی دیگر صادر نمی‌شود

به عنوان مثال اگر خانمی در زمان مراجعه 52 سال و سه ماه سن داشته باشد، در صورت داشتن دو سال و سه ماه سابقه بیمه در سازمان تامین اجتماعی می تواند از بیمه خانه دار استفاده کند.

سایر ویژگی های بیمه برای زنان خانه دار؛ امکان انتخاب نرخ پرداخت حق بیمه و حقوق مبنای پرداخت حق بیمه می باشد. داوطلبان با کمتر از پنج سال سابقه بیمه می توانند حقوق پایه خود را از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار تا حداکثر حقوق مصوب انتخاب کنند.

نرخ حق بیمه و حمایت بیمه ای در این نوع بیمه با ضوابط بیمه ای خوداشتغال ها یکسان است. سازمان تامین اجتماعی سه سطح تعهدات بیمه ای را برای زنان خانه دار در نظر گرفته است که در مرحله اول 14 درصد حق بیمه است و تنها شامل بازنشستگی و فوت پس از بازنشستگی می شود. نوع دوم نرخ پرداختی حق بیمه 16 درصد و شامل بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی است و نوع سوم با نرخ پرداخت حق بیمه 20 شامل تعهدات بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی و دو درصد نرخ های تعیین شده در تعهد می باشد. دولت.

متقاضی در صورت تمایل به بهره مندی از مزایای بهداشتی این بیمه باید برای خود و افراد تحت تکفل ماهانه کمک هزینه درمان سرانه را که هر ساله به تصویب هیأت وزیران می رسد، پرداخت نماید. با این حال، از آنجایی که زنان خانه دار اغلب به همسر خود وابسته هستند و از نظر پزشکی تحت پوشش همسر خود هستند، آنها ملزم به پرداخت سرانه درمان نخواهند بود.

بیشتر بخوانید  سبقت دلتا از واکسیناسیون عمومی در پایتخت!

در سال جدید زنانی که در کشور بیمه ندارند و حقوق دریافت نمی کنند می توانند بیمه شوند و از حمایت های تعریف شده برخوردار شوند. حتی خانم هایی که سال ها سابقه بیمه دارند و در حال حاضر در جایی شاغل نیستند، می توانند با انتخاب این نوع بیمه، این کارنامه را تکمیل کنند و در آینده ضمن دریافت خدمات درمانی و مستمری بازنشسته شوند.

متقاضیان نیازی به مراجعه به شعب تامین اجتماعی ندارند. کافی است به سامانه غیبت این سازمان در es.tamin.ir مراجعه کنید. در این سامانه شرایط متقاضی از نظر سن، سابقه حق بیمه در نظر گرفته شده و در نهایت قرارداد منعقد می شود.

دیدگاهتان را بنویسید