اعلام ثبت ملی 13 اثر از میراث فرهنگی ناملموس استاندار خوزستان


به گزارش گروه فرهنگی ایرنا در زمینه میراث آریا ، آلیاسگر مانسان در نامه ای به کاظم سلیمانی استاندار خوزستان می نویسد: مطابق ماده 1 قانون تأسیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مصوب 1382 و مواد 11 و 12 قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس ، در سال 2005 و مواد 2 و 3 آیین نامه اجرایی مصوب سال 2008 توسط 11/6 شورای وزیران و مطابق با مقررات اجرایی فوق الذکر ، میراث فرهنگی ناملموس تحت عنوان مهارت پخت نان عربی خوزستان 2257 پوند ، مهارت های پخت بخور عربی (نان برنج) 2258 پوند ، خامه ترش عربی هوبستان (خرما حلوا) 2259 پوند ، مهارت ساخت بیگاک ؛ عروسک های محلی هندی شماره 2260 ، مورخ 30 در سال 1399 ، در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ثبت شده است.

مونسان در همان نامه با اعلامیه ثبت ملی خطاب به استاندار خوزستان مهارت های ساخت لیلی ادنا – Domika ، یک عروسک محلی در بندر ماهشار شماره 2261 و مهارت های خون چینی (سنگ تراشی سنتی) 2262 پوند ، مهارت ساخت Beilki (عروسک بومی دزفول) 2263 پوند ، مهارت های آماده سازی خش خش عرب عربی خوزستان (کیک خرما) شماره 2264 مورخ 30.10.2013 در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس بر هر اقدامی که منجر به حفظ و مرمت این آثار شود تأکید دارد.

وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی نیز در نامه ای جداگانه برای ثبت ملی فناوری عالی برای تولید خودکار № 1992 ، نمایش آیینی یک بازی علمی (مدیریت علم ، مدیریت علم) محرم № 1993 ، روش پخت و پز با الکل (حلیم سنتی شوشتر) شماره 1994 و نصب پرچم در شب اول محرم در شوشتر شماره 1995 و دانش سنتی فرآوری افرا در جنوب خوزستان № 1996 همچنین در تاریخ 5/4/2009 به استاندار خوزستان ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید  واکنش بایدن به دستور پوتین برای برقراری آتش بس موقت در اوکراین

اعلام ثبت ملی 13 اثر از میراث فرهنگی ناملموس استاندار خوزستان

به گزارش ایرنا ، طبق آئین نامه ها و دستورالعمل های مصوب ، شورای ملی ثبت آثار ، بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیر منقول (اماکن فرهنگی – تاریخی) ، آثار منقول (اموال فرهنگی) و مکانهای تاریخی) ، آثار طبیعی شامل مکانهای تاریخی طبیعی ، پدیده ها و نمونه های ارزشمند گیاهی و جانوری) و مصنوعات نامشهود (رویدادهای معنوی و فرهنگی ، آیین ها و آیین ها ، اصوات و مهارت ها و روش های طبخ غذاهای سنتی و …) در لیست ملی .

وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی رئیس شورا ، معاون وزیر میراث فرهنگی و مدیرکل دفتر ثبت و حفاظت و مرمت میراث طبیعی و طبیعی به عنوان دبیر شورا است. توسط کارشناسان و نمایندگان آژانس ها و سازمان های درگیر در هر مورد به صورت متغیر تشکیل می شود.

دیدگاهتان را بنویسید