به گزارش گروه فرهنگی ایرنا در زمینه میراث آریا ، آلیاسگر مانسان در نامه ای به کاظم سلیمانی استاندار خوزستان می نویسد: مطابق ماده 1 قانون تأسیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مصوب 1382 و مواد 11 و 12 قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس ، در سال 2005 و مواد 2 و 3 آیین نامه اجرایی مصوب سال 2008 توسط 11/6 شورای وزیران و مطابق با مقررات اجرایی فوق الذکر ، میراث فرهنگی ناملموس تحت عنوان مهارت پخت نان عربی خوزستان 2257 پوند ، مهارت های پخت بخور عربی (نان برنج) 2258 پوند ، خامه ترش عربی هوبستان (خرما حلوا) 2259 پوند ، مهارت ساخت بیگاک ؛ عروسک های محلی هندی شماره 2260 ، مورخ 30 در سال 1399 ، در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ثبت شده است.
مونسان در همان نامه با اعلامیه ثبت ملی خطاب به استاندار خوزستان مهارت های ساخت لیلی ادنا – Domika ، یک عروسک محلی در بندر ماهشار شماره 2261 و مهارت های خون چینی (سنگ تراشی سنتی) 2262 پوند ، مهارت ساخت Beilki (عروسک بومی دزفول) 2263 پوند ، مهارت های آماده سازی خش خش عرب عربی خوزستان (کیک خرما) شماره 2264 مورخ 30.10.2013 در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس بر هر اقدامی که منجر به حفظ و مرمت این آثار شود تأکید دارد.
وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی نیز در نامه ای جداگانه برای ثبت ملی فناوری عالی برای تولید خودکار № 1992 ، نمایش آیینی یک بازی علمی (مدیریت علم ، مدیریت علم) محرم № 1993 ، روش پخت و پز با الکل (حلیم سنتی شوشتر) شماره 1994 و نصب پرچم در شب اول محرم در شوشتر شماره 1995 و دانش سنتی فرآوری افرا در جنوب خوزستان № 1996 همچنین در تاریخ 5/4/2009 به استاندار خوزستان ابلاغ شد.
به گزارش ایرنا ، طبق آئین نامه ها و دستورالعمل های مصوب ، شورای ملی ثبت آثار ، بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیر منقول (اماکن فرهنگی – تاریخی) ، آثار منقول (اموال فرهنگی) و مکانهای تاریخی) ، آثار طبیعی شامل مکانهای تاریخی طبیعی ، پدیده ها و نمونه های ارزشمند گیاهی و جانوری) و مصنوعات نامشهود (رویدادهای معنوی و فرهنگی ، آیین ها و آیین ها ، اصوات و مهارت ها و روش های طبخ غذاهای سنتی و …) در لیست ملی .
وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی رئیس شورا ، معاون وزیر میراث فرهنگی و مدیرکل دفتر ثبت و حفاظت و مرمت میراث طبیعی و طبیعی به عنوان دبیر شورا است. توسط کارشناسان و نمایندگان آژانس ها و سازمان های درگیر در هر مورد به صورت متغیر تشکیل می شود.