طبق گزارش ها خبرگزاری مهر به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، قاسم تقی زاده خامسی در اتاق خبر ویژه شبکه دوم صدا و سیما درباره آخرین اقدامات و اقدامات مربوط به آب در استان خوزستان افزود: جمعه گذشته به همراه نمایندگان قوه مجریه و مقننه و همچنین نماینده دادستان کل کشور . و بودجه به خوزستان رسید و پس از یک جلسه دقیق در مورد مشکلات این استان بحث کردیم و نتیجه این شد که ما باید به فکر وام فوری برای این استان بودیم.
وی ادامه داد: پس از آنکه دستاوردهای این جلسه را به صورت دقیقه در آوردیم ، آن را به هیئت دولت ارائه کردیم و بر اساس آن ، یک هزار و 115 میلیارد تن برای پروژه های سریع در این استان و همچنین 250 میلیارد تن خسارت به خوزستان اختصاص یافت. “داده شده است و در این مرحله من می دانم كه احتمالاً 50٪ از این مبالغ امشب به حساب واریز می شود. از طرف دیگر 70 میلیارد تومان به حساب جهاد كشاورزی و همچنین 250 میلیارد تومان برای خسارت سیل این 250 میلیارد تومان برای پرداخت برخی از افراد بود كه برای سیل اقدام نکردند یا ثبت نام نكردند.
گفتنی است تاکنون 50 درصد این مبلغ تصویب شده است که تا فردا واریز می شود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در استان افزود: تاکنون نیروهای مسلح آمده اند و تانکرها را ایمن سازی کرده اند. وکار اصلی انجام شده افزایش تولید سد در این استان است. تولید سد کرخه 75 متر مکعب در ثانیه بود که ما آن را به 160 افزایش دادیم. تولید دریاچه Des 120 متر مکعب بود که به 140 متر مکعب افزایش یافت. می توان گفت آبی که تاکنون از سدها خارج شده نیازهای این استان را برآورده و مشکلات را برطرف می کند.
امیرحسین مدنی ، مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) درباره آخرین نتایج این بنیاد در استان خوزستان گفت: مشکلات کمبود آب در استان خوزستان در چندین بخش کشاورزی ، آب آشامیدنی و دام است. این استان رخ داده و منجر به شکل گیری تنش آب شده است. پس از بازدیدهای ما از این استان در روز شنبه ، همراه با اداره آب و فاضلاب این استان ، حدود 702 نفر شناسایی شد ، اما این به این معنی نیست که لوله های آب در این روستاها وجود دارد. نه ، ممکن است فقط لوله های آب یا لوله ها معیوب باشند یا پمپی برای تأمین آب لوله ها وجود نداشته باشد. در همین راستا ، تصمیم گرفته شد بنیاد برکت ، با همکاری شرکت آب و فاضلاب این استان ، اقداماتی را برای از بین بردن علل انجام دهد.
در همین راستا تفاهم نامه ای امضا شد که حاصل آن تأمین 150 میلیارد تن سهم بنیاد بود که با جمع آوری آره حل اوضاع در 471 روستا و حل مشکلات آبرسانی.
وی ادامه داد: البته بعداً تصمیم گرفته شد برای حل این مشکل وارد 702 روستا شویم ، بودجه ای بالغ بر 350 میلیارد تومان برای این منظور تعیین شد و ستاد اجرایی فرمان امام با پرداخت یک سوم این مبلغ موافقت کرد. زمان ، می توان گفت که تا به امروز 30 of از مبلغی که باید پرداخت شود.
مدنی افزود كه در بعضی از مراحل تأمین آب باید از منابع متحرك استفاده شود. تا به امروز ، حدود 5،000،000 لیتر و 10،000 لیتر منبع آبرسانی در روستاها نصب شده است ، اما ما در حال حاضر قادر به ارائه حدود 50 منبع به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) هستیم. به طور کلی ، فکر می کنم حدود 100 تا 150 تانکر وظیفه تأمین آب این مخازن را دارند.
مدنی گفت: برای تأمین آب 471 روستا ، من فکر می کنم خطوط لوله این روستاها حدود 400 کیلومتر لوله نیاز دارد ، تاکنون ما آن را خریداری می کنیم ، همچنین 50 پمپ برقی همینطور تجهیزات الکترو مکانیکی خریداری خواهد شد
همچنین در خصوص احتمال انقراض دام های سنگین در این استان ، به دلیل شرایط بحرانی خوزستان ، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی جهاد با همکاری بنیاد برکت بودجه ای را جایگزین دام های تلف شده در نظر گرفتند که به زودی توزیع …