اطلاعات دقیق بیمه دارو / کدام داروها از بیمه خارج می شوند؟



به گفته سلام نوح، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، برنامه دولت این است که اکثر داروهایی که تحت پوشش بیمه هستند، تحت پوشش قرار گیرند، اما برای همه یکسان نیست.

با ساماندهی ارز دارویی تغییراتی در نحوه پوشش بیمه ای برخی داروها ایجاد می شود. تغییرات چیست؟

محمدمهدی نشی در گفت وگو با ایسنا، درباره موارد مطرح شده اخیر در خصوص سطح بیمه اظهار کرد: ممکن است یک دارو 70 درصد و دیگری 50 درصد و … تحت پوشش قرار گیرد.

میزان بیمه نامه بسته به نیاز شهروندان تعیین می شود و تصمیم گیری توسط سازمان غذا و دارو و سایر مراجع قانونی خواهد بود. گام به گام موضوع بیمه دارو بستگی به موضوع سازمان ارز دارد و پس از آن تصمیم نهایی گرفته می شود.

وی درباره نقش و الزام شرکت های بیمه برای ساماندهی مبادلات دارویی تصریح کرد: بیمه به عنوان منبع تامین مالی مردم هدف گذاری بهتری دارد تا پول دقیقا به هدف برسد.

سایر نهادها یا مکان‌ها ممکن است از این مبلغ برای سایر هزینه‌ها مانند زیرساخت استفاده کنند، اما هزینه بیمه منحصراً به بخش بیمه تعلق می‌گیرد. کارشناسان بهداشت، دولت و مجلس می گویند که بیمه باید پول پرداخت شود تا بیمه قدم های بعدی را بردارد.

وی افزود: اقدامی که باید انجام دهیم اقدام زیرساختی و الکترونیکی است. محاسبه قیمت دارو نیز توسط سازمان غذا و دارو انجام و در سامانه ها اعمال می شود.

با حذف ارز دارویی مورد نظر چه تغییراتی ایجاد می شود؟

با اعمال این سوال وقتی فردی برای تهیه دارو به داروخانه مراجعه می کند فقط سهم و درصد خود را پرداخت می کند که البته نباید افزایش یابد.

بیشتر بخوانید  یک روحانی خواستار توقیف اموال علی کریمی درپی حواشی اخیر شد

بیمه هم باید سهم دولت و یارانه دارو (که الان به شرکت های سازنده و واردکننده می رسد) پرداخت کند. در واقع دارو به قیمت معمولی بازار خریداری می شود و بیمه مابه التفاوت ارز را روی دارو اعمال می کند و به داروخانه پرداخت می کند.

وی تاکید کرد: اختیار اجرای این موضوع به همه بیمه ها داده شود و مشکلات زیرساختی و قطعی سیستم را به کمترین حد ممکن کاهش دهیم.

نکته بسیار مهم دیگر این است که بودجه باید به طور کامل به بیمه اختصاص یابد. زیرا اگر این پول برای بیمه در نظر گرفته نشود، هزینه ها زیاد می شود و عملیات بیمه ای مستمر متضرر می شود.

برآورد اولیه ما از هزینه های بیمه سلامت برای ساماندهی بورس دارو حدود 43 هزار میلیارد تومان (32 هزار میلیارد دارو و 11 هزار میلیارد برای تجهیزات) است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: در خصوص اجرای سامانه تبادل دارو، سیاست گذاران کشور باید موانع و محدودیت ها را ببینند و رفع کنند و سپس در مورد زمان اجرایی شدن آن تصمیم گیری کنند. همچنین در حال تجهیز و به روز رسانی سیستم ها و اقدامات خود در وزارت بهداشت هستیم.

وی درباره احتمال افزایش قیمت دارو در سال جاری پس از اعلام سازمان غذا و دارو و نحوه پوشش بیمه ای آن گفت: مقرر شده در صورت افزایش قیمت داروها اعتبار برای افزایش سهم پرداختی شرکت های بیمه در اختیار شرکت بیمه قرار می گیرد. در قانون تاکید شده بود که پرداخت از جیب مردم افزایش پیدا نکند و ما آمادگی داریم سهم بیمه ها را افزایش دهیم.

بیشتر بخوانید  ادارات این استان فردا یکشنبه 18 مرداد 1401 تعطیل است

دیدگاهتان را بنویسید