دیدارنیوز: قبل از ورود نیروهای انقلابی به مجلس یازدهم ، بارها و بارها از آنها شنیدیم که اگر آنها وارد مجلس شوند ، با هزینه های بالای مسکن ، اتومبیل و ارز مخالفت می کنند. آنها تا آنجا پیش رفتند که گفتند ما برنامه بنزین دولت را لغو خواهیم کرد ، اما با گذشت بیش از 14 ماه از مجلس یازدهم ، عملکرد آنها نشان می دهد که این قول ها نه تنها محقق نشده است ، بلکه نگرانی های نمایندگان از جمله “حمایت” بیشتر است آنها دارای حقوق مصرف کننده و خدمات اساسی هستند.
در هر صورت ، جلسه علنی دیروز پارلمان ، طرح حفاظت از فضای مجازی را تصویب کرد که باید مطابق با قانون 85 تنظیم و به هیئت امنا ارائه شود. به عبارت دیگر ، کمیسیونی با حضور برخی از نمایندگان تشکیل می شود و تصمیمات آنها پس از ورود به پارلمان و بدون ورود به دادگاه ، برای بررسی به اعضای هیئت امنا ارائه می شود.
در کمتر از 24 ساعت از این تصمیم مجلس ، انتقادها به ویژه در فضای مجازی شدت گرفته و به نظر می رسد مجلس یازدهم برای تصویب نهایی این طرح و اقناع افکار عمومی کار دشواری خواهد داشت.
بهروز محبی ، نماینده سبزوار و یکی از مخالفان اصل 85 این طرح و از حامیان طرح حفاظت از فضای مجازی معتقد است که 290 نماینده داریم که حق رای دادن با رای دادن و شرکت در انتخابات را دارند. در تصویب طرح.
وی به رویداد 24 گفت: این طرح هم بعد قانونی دارد و هم بعد اقتصادی ، فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی. بنابراین بهتر است همه نمایندگان این مسئله را به عنوان صدای همه مردم ایران حل کنند تا همه ملت صدای مخالفان و متخصصان را به وضوح بشنوند.
عضو کمیته برنامه و بودجه مجلس گفت: در هر صورت ، این طرح در قالب قانون 85 است و باید منتظر آینده باشیم. این واقعاً یک طرح پر سر و صدا است و طرفداران و مخالفان جدی وجود دارد و جو جامعه تا حدودی ملتهب شده است و این قطعاً حساسیت مطالعه را افزایش می دهد.
اشاره به رهبر معظم انقلاب ، طرح حمایت از فضای مجازی را جدی گرفت
محبی گفت: شکی نیست که نباید فضای مجازی را رها کرد و در صورت آسیب دیدن مردم از آن ، باید از حقوق آنها محافظت شود. متأسفانه چندین سال است که پرونده های زیادی به پلیس و دادگاه های FATA ارسال شده است و در برخی موارد به دلیل نبود قانون ، هیچگونه اتهام کیفری تشکیل نشده است و صدور احکام دقیق و دقیق غیرممکن است.
خراسان رضوی ، نماینده استان ، یادآور شد: همه دارندگان سکوها در فضای مجازی باید در مورد کار خود پاسخگو باشند ، در غیر این صورت چگونه می توانیم حقوق بشر را بدست آوریم؟ ترکیه و روسیه نیز در این امر مداخله کردند و از همه سیستم عامل های خارجی خواستند تا برای محافظت از حقوق مصرف کنندگان خود دفاتر در کشورهای خود ایجاد کنند.
وی افزود: مجلس باید به طور دقیق و شفاف روشن کند که آیا ما توانایی ایجاد زیرساخت و جایگزینی برخی از این سیستم عامل ها را داریم یا خیر؟ همچنین لازم است نحوه کار با شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی مشخص شود. مدل قانونی برای نحوه برخورد با آنها یا اینکه چه اتفاقی برای آینده تجارت مبتنی بر این شبکه ها خواهد افتاد ، از دیگر سوالات مهم است. مردم باید متقاعد شوند که مجلس می خواهد از آنها محافظت کند و به ویژه این فضاها را فراهم کند. تمام هنر ما باید شناخت آسیب ها باشد و دقیقاً به مردم بگوییم و سپس با از بین بردن تهدیدها فرصت هایی را برای مصرف كنندگان فراهم كنیم.
محبی در پاسخ به سوالی درباره ریشه این طرح گفت: کنایات رهبر معظم انقلاب و همچنین برخی از هواداران نظام و از طرف دیگر دیدارهای افراد آسیب دیده از این منطقه ما را جدی تر کرد در مورد این موضوع “
با وجود VPN ، ما با فیلتراسیون خاصی روبرو نیستیم
نماینده سبزوار با اشاره به رانت های احتمالی در پشت صحنه این طرح افزود: اجاره ها می توانند در هرجایی نمایان شوند. برخی ممکن است به این قانون پایبند باشند و به نمایندگان محلی پشت کنند ، اما آنچه ما باید انجام دهیم این است که اتاق های تاریک مستعد اجاره و فساد را پیدا و در معرض دید قرار دهیم. هنر پارلمان و سایر نهادهای دولتی این است که پس از اجرای طرح ، با نظارت ، روشن سازی و مبارزه قاطع با فساد ناشی از آن ، به مردم ثابت کنند.
وی در پایان گفت: مردم حق دارند نگران شوند و نارضایتی و شکایت خود را ابراز کنند. اما همه باید بدانند که این طرح نیاز به کار کارشناسی قابل توجهی دارد و مجلس موظف است حداکثر رضایت را در جامعه ایجاد کند. متأسفانه محدودیت های گذشته منجر به ظاهر عجیب سوئیچ های فیلتر شده است و علی رغم VPN های ما ، من عملا فیلتر خاصی ندارم ، فقط این VPN ها می توانند برای دشمنان ما جاسوسی شوند.