روز جدید : در اواسط تابستان ، ایران و ایالات متحده هنوز نتوانسته اند در مورد مذاکرات غیرمستقیم که برای بازگشت به تعهدات انجام شده آغاز شده است به توافق برسند. و خبر بد این است که هیچ نشانه ای از نتیجه گیری در آینده نزدیک وجود ندارد و انتظار می رود ظاهر یک رئیس جمهور محافظه کار در تهران کار را برای واشنگتن دشوارتر کند.
رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران ، آیت الله علی خامنه ای ، در جلسه کابینه ای که روز چهارشنبه از تلویزیون دولتی به طور مستقیم پخش شد ، علنا از رویکرد و سیاست های حسن روحانی ، رئیس جمهور فعلی و کابینه اش انتقاد کرد. وی گفت: “در این دولت مشخص شد که اعتماد غرب کار نمی کند.” [توافق] و دستیابی به برنامه های موشکی و مسائل منطقه ای. اگر ایران از صحبت در این مورد خودداری کند ، می گویند شما توافق را نقض کرده اید و توافقنامه به پایان رسیده است. “
ایالات متحده به زودی به خبر این نشست واکنش نشان داد و وزارت امور خارجه ایران را به “انحراف” متهم کرد و گفت که آماده از سرگیری مذاکرات است ، اما این فرصت برای همیشه دوام نخواهد آورد.
به احتمال زیاد تحریم های بیشتری وجود دارد: در حالی که ایالات متحده برای همکاری و سازش تلاش می کند ، قصد دارد از ابزارهای فشار بیشتری استفاده کند. وال استریت ژورنال روز پنجشنبه گزارش داد که کاخ سفید قصد دارد با هدف توقف ساخت هواپیماهای بدون سرنشین و موشک های تحریم شده علیه ایران تحریم های بیشتری اعمال کند. مقامات آمریکایی این دو را تهدیدی جدی تر می دانند و نیازمند اقدام فوری موشک های دوربرد یا سلاح های هسته ای ایران هستند.
از انتقادات تلخ گرفته تا نقشه راه: این که آیا سخنان آیت الله خامنه ای فقط انتقاد شدید از دولت حسن روحانی است یا نقشه راه دولت منتخب ابراهیم رایضی ، سوالی است که فقط زمان آن را نشان می دهد. چه ایران به غرب اعتماد داشته باشد و چه نداشته باشد ، این کشور همچنان تحت تحریم های سنگین اقتصادی قرار دارد و می خواهد بیش از هر چیز از شر آنها خلاص شود. خروج از مذاکرات وین نقطه عطفی برای تهران است. با این حال ، اظهارات رهبر ایران نشان می دهد که او شخصاً معتقد است که حتی تسکین ناشی از توافق جدید ، از جمله در نتیجه مذاکرات در وین ، زودگذر است و پایدار نخواهد بود.
مشکل شدید آب در ایران: علاوه بر فشار بین المللی ، مقامات ایرانی با مشکلات شدید داخلی روبرو هستند. ساکنان استان خوزستان چند هفته است که به کمبود آب اعتراض می کنند. مردم بسیاری از شهرهای دیگر ایران نیز همبستگی خود را با مردم خوزستان برگزار کردند. می توان گفت پس از افتتاح ، موضوع آب و مشکلات خوزستان اولین چالش فوری داخلی ابراهیم رئیسی خواهد بود.