انبه متعلق به خانواده میوه آلو است، گیاهی خوراکی که قسمت گوشتی بیرونی آن غشایی است که دانه را احاطه کرده است. زیتون، خرما و نارگیل از اعضای این خانواده هستند.
انبه ها بر اساس رنگ، شکل، طعم و اندازه دانه به گونه های مختلفی تقسیم می شوند. اگرچه رنگ پوست انبه از سبز تا قرمز، زرد یا نارنجی متفاوت است، اما گوشت داخلی آن اغلب زرد طلایی است. انبه طعمی شیرین و خامه ای دارد و حاوی بیش از 20 نوع ویتامین و مواد معدنی است.
انبه یکی از رایج ترین میوه هایی است که در سراسر جهان مصرف می شود. برخی از فواید انبه برای سلامتی شامل کاهش خطر اختلالات کوری شبکیه، کاهش خطر ابتلا به سرطان روده، بهبود هضم و حفظ سلامت استخوان ها است و حتی انبه فوایدی برای پوست و مو دارد.
این اطلاعات برگرفته از مجموعه مقالات فواید غذاهای پرطرفدار مرکز علوم نیوز است که وظیفه اصلی آن گردآوری مقالات است. این مواد مغذی را تجزیه و تحلیل میکند، به فواید سلامتی بالقوه آنها نگاهی دقیقتر میاندازد، و نحوه گنجاندن انبه بیشتر در رژیم غذایی و همچنین خطرات بالقوه مصرف انبه را بررسی میکند.
تجزیه و تحلیل مواد مغذی
1 فنجان انبه خرد شده حاوی 100 کالری، 1 گرم پروتئین، 0.5 گرم چربی، 25 گرم کربوهیدرات (23 گرم شکر و 3 گرم فیبر)، 100 درصد ویتامین C مورد نیاز بدن، 35 درصد ویتامین A است. 20 درصد اسید فولیک، 10 درصد ویتامین 6B و 8 درصد ویتامین K و پتاسیم را تامین می کند.
وجود انبه در رژیم غذایی علاوه بر تامین مس، کلسیم و آهن، آنتی اکسیدان هایی مانند xiaxanthin و بتاکاروتن را به همراه دارد.
فواید مصرف انبه
انبه پرمصرف ترین میوه جهان اعلام شده است.
مصرف انواع میوه ها و سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با سبک زندگی در انواع مختلف افراد ارتباط مستقیم دارد. بسیاری از مطالعات نشان می دهد که افزایش مصرف غذاهای گیاهی مانند انبه خطر ابتلا به چاقی و بیماری های کشنده، دیابت، بیماری های قلبی را کاهش می دهد و سلامت پوست و مو را به همراه دارد، انرژی را افزایش می دهد و توتال منجر به کاهش وزن می شود.
زوال شبکیه به دلیل افزایش سن:
یک آنتی اکسیدان موجود در انبه به نام xiaxanthin مانعی در برابر تشعشعات مضر نور آبی است و نقش محافظتی در حفظ سلامت چشم و احتمالاً دفع آسیب ناشی از جدا شدن شبکیه دارد.
نشان داده شده است که مصرف زیاد میوه (3 وعده یا بیشتر) خطر ابتلا به انحطاط شبکیه به دلیل افزایش سن را کاهش می دهد.
پیشگیری از آسم:
خطر ابتلا به آسم در افرادی که مقادیر زیادی از مواد مغذی خاص مصرف می کنند بسیار کم است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتن است که در انبه، پاپایا، زردآلو، کلم بروکلی، خربزه، کدو تنبل و هویج وجود دارد.
سرطان:
طبق مطالعات موسسه بهداشت عمومی و تغذیه هاروارد، رژیم غذایی سرشار از بتاکاروتن در محافظت در برابر سرطان پروستات نقش دارد و مطالعات در ژاپن نشان داده است که مصرف بتاکاروتن اثر معکوس دارد و در سرطان روده پیشرفت می کند. .
محققان دانشگاه تگزاس در آگریلایف که اثرات عصاره پلی فنول انبه را در آزمایشگاه بر روی سرطان ریه، سینه، ریه، خون و پروستات مطالعه کردند، دریافتند که انبه اثرات مثبتی روی همه این سرطان ها دارد، اما بیشترین تاثیر را روی سرطان دارد. سینه و روده.
محققان امیدوارند با انجام یک کارآزمایی بالینی جزئی بر روی افرادی که به طور فزاینده در معرض التهاب داخلی و در معرض خطر بالای سرطان قرار دارند، ثابت کنند که انبه تأثیر مثبتی بر پیشگیری و درمان سرطان دارد.
سلامت استخوان:
جذب ناکافی ویتامین K خطر شکستگی استخوان را افزایش می دهد. جذب کافی ویتامین K با مصرف به موقع میوه ها و سبزیجات تضمین می شود و برای بهبود جذب کلسیم در بدن که برای سلامت کامل استخوان ها ضروری است از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
دیابت:
مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع 1 که از رژیم غذایی پر فیبر پیروی می کنند، سطح گلوکز خون پایین تری دارند و مصرف فیبر زیاد باعث بهبود سطح قند خون، چربی و انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود. 1 فنجان انبه حاوی حدود 3 گرم فیبر است. .
راهنمای رژیم غذایی آمریکایی 25-25 گرم فیبر در روز برای زنان و 38-30 گرم در روز برای مردان توصیه می کند.
آشپزی:
از آنجایی که انبه حاوی مقادیر زیادی فیبر و آب است، به جلوگیری از یبوست کمک می کند، حرکات منظم روده را تشویق می کند و دستگاه گوارش سالمی را به ارمغان می آورد.
بیماری قلبی:
اعتقاد بر این است که فیبر، پتاسیم و ویتامین های موجود در انبه از بیماری قلبی محافظت می کند. افزایش دریافت پتاسیم به همراه کاهش دریافت سدیم یکی از مهم ترین تغییرات رژیم غذایی است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را در افراد کاهش می دهد.
پوست و مو:
انبه برای تقویت مو عالی است زیرا حاوی ویتامین A است، ماده مغذی لازم برای تامین چربی پوست، که رطوبت مو را نیز تامین می کند. ویتامین A همچنین برای رشد بافت های بدن از جمله پوست و مو حیاتی است.
جذب کافی ویتامین C، تامین شده توسط 1 فنجان انبه در روز، برای تولید و حفظ کلاژن، که ساختار پوست و مو را تشکیل می دهد، ضروری است.
نکاتی که در مورد انبه باید بدانید: از خواص تا مضر بودن!
خطرات احتمالی مصرف انبه:
افرادی که به آب گیاهی آلرژی دارند ممکن است واکنش های مشابهی نسبت به مصرف انبه داشته باشند.
مصرف بیش از حد پتاسیم می تواند برای افرادی که کلیه هایشان به درستی کار نمی کند مضر باشد. اگر کلیه های شما نتوانند پتاسیم اضافی را در جریان خون دفع کنند، این می تواند کشنده باشد.
آنچه برای پیشگیری از بیماری ها و رسیدن به سلامت کامل بسیار مهم است، رعایت یک برنامه غذایی کامل و داشتن الگوی مصرف جامع است. پیروی از یک رژیم غذایی که شامل انواع مواد تشکیل دهنده است مفیدتر از تمرکز بیش از حد بر روی نوع خاصی از غذا به عنوان کلید سلامتی است.