از تماشای بسترهای دو رودخانه سرد و گرم در خراسان جنوبی لذت ببرید


به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، برای رسیدن به مرتضی علی بنجا باید از شهر طبس گذشت و بعد حدود پنج کیلومتر پیاده روی کرد که بیشتر آن از آب می گذرد! در راه از دو طرف دیوارهای بلند دره مانندی همراه می شوید که حفره های ریز و درشت به ترتیبی روی آن ها چیده شده اند. برخی از این حفره ها منبع جوش هستند که بزرگترین آنها به حمام مرتضی علی معروف است. استحمام در آب چند دقیقه ای برای بدن مسافر! اولین چشمه به نام قنبر از شرق به غرب (به دنبال شیب و جهت دره) جریان دارد و آب آن سرد است. پس از طی 6 کیلومتر چشمه مرتضی علی ظاهر شد که عامل ترک آب و فشار ترک است. پس از جمع شدن آب در چشمه های مرتضی علی و قنبری، آب حاصل پس از 300 متر به چشمه جعفری منتهی می شود.
رودخانه سردار در این تنگه جاری است و در مسیر چشمه های کوچک و بزرگ آب سرد و گرم از آن می گذرد. آب گرم چشمه مرتضی علی و آب سرد و گرم به این رودخانه می ریزد که یکی از جذاب ترین تجربیات گردشگری منطقه است.

از تماشای بسترهای دو رودخانه سرد و گرم در خراسان جنوبی لذت ببرید

تجربه پیاده روی در این دریا مخصوصاً زمانی است که با یک پا خود را در آبگرم در رودخانه و پای دیگر را در آب سرد بیابید. تجربه حسی متفاوت و شگفت انگیز در دل کویر ایران.

آبنمای مرتض علی طبس در جلسه کمیته ثبت و حفظ حریم میراث طبیعی در تاریخ 29 مرداد 1393 به شماره 196 در فهرست میراث طبیعی قرار گرفت.

از تماشای بسترهای دو رودخانه سرد و گرم در خراسان جنوبی لذت ببرید

کویر با دو چشمه آب گرم و سرد! این شاید بهترین تعبیری باشد که برای تفرجگاه «مرتضی علی» می توان گفت. منطقه ای در قلب طبس همیشه گرم است که زیباترین مناظر و متنوع ترین طبیعت را به چشم شما می آورد. چشمه آب گرم مرتضعلی یکی از شگفتی ها و دیدنی های شهر طبس است که سالانه هزاران گردشگر و زمین شناس داخلی و خارجی از آن دیدن می کنند.

بیشتر بخوانید  زمان پیش‌فروش بلیت قطارهای اربعین اعلام شد

در شهر طبس در نزدیکی روستای هورو دره ای وجود دارد که چشمه های ریز و درشت در آن جاری است و به آن کال سردار می گویند. در این محوطه و در دیواره دره حفره ها و کانال هایی وجود دارد که احتمالاً مربوط به دوره ساسانیان بوده و با دستور خاصی و مهندسی حساب شده ساخته شده اند که به خانه گبر معروف است. هر کدام از این حفره ها که قدمت آن به دوران ساسانیان یعنی حدود 1500 سال پیش می رسد، بخشی از کانالی است که پس از چاهی به ارتفاع حدود 10 متر از طریق آن به راهرویی می رسیم که به اتاقک ها منتهی می شود. طاق‌های تونل‌های بالایی خانه‌های گبر شبیه طاق‌های بناهای دوره ساسانی است، اما دسترسی به این خانه‌ها دشوار است و تنها با تجهیزات کامل برای کوهنوردی و پیاده‌روی و با کمک متخصصان می‌توان به آن‌ها وارد شد.

از تماشای بسترهای دو رودخانه سرد و گرم در خراسان جنوبی لذت ببرید

پس از حدود 35 دقیقه پیاده روی در داخل کال سردره و روبروی جریان آب، به چشمه های متعددی می رسید، به ویژه چندین چشمه آب گرم که بزرگترین آنها از چاله ای به نام حمام مرتضی علی سرچشمه می گیرد. از این ناحیه سرچشمه آبی است که اغلب مزارع و باغات طبس می نوشند و از طریق جوی آب به طبس منتقل می شود.
این چشمه ها پس از سرچشمه گرفتن از دامنه غربی رشته کوه سیاه به سمت غرب سرازیر می شوند.

چشمه مرتضی علی

آبنمای مرتض علی طبس در جلسه کمیته ثبت و حفظ حریم میراث طبیعی در تاریخ 29 مرداد 1393 به شماره 196 در فهرست میراث طبیعی قرار گرفت.
در مسیر چشمه آب گرم رودخانه مرتضی علی، اختلاف دمای دو طرف رودخانه کاملا محسوس است.
دلیل آن این است که آب گرم چشمه از دیواره سمت راست به رودخانه می ریزد و در نتیجه اختلاف دمایی در چشمه ایجاد می شود که گاهی به ده درجه می رسد! غلظت بیشتر آب گرم و تفاوت ساختاری آن نسبت به آب سرد جاری در بستر رودخانه، منجر به این می شود که این آب ها تا فاصله ای حدود سیصد متری از بستر رودخانه طی می کنند تا کاملاً مخلوط و در بستر رودخانه جدا شوند. ! به این ترتیب آب سرد در یک طرف رودخانه و آب گرم از طرف دیگر جریان دارد.

بیشتر بخوانید  شرح آخرین شرایط جاده البرز - آژانس مهر ایران و اخبار جهان

از تماشای بسترهای دو رودخانه سرد و گرم در خراسان جنوبی لذت ببرید

ویژگی های منطقه

مناظر و مناظر زیبا و متنوع، واقع در خارج از مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت محیط زیست، دارا بودن فضا و فضای مناسب برای حفاظت، مجاورت با شهر طبس و دسترسی و مجاورت آسان به ییلاقی با مزارع و باغات زیبا. این منطقه.
دارا بودن چندین اثر تاریخی (با قدمت 500 تا 1500 سال پیش) از جمله طاق عباسی و خانه جبرئیل در دل، خواص درمانی و درمانی چشمه ها، پدیده های منحصر به فرد ژئومورفولوژی، کارست و ژئوتوریسم (در مطالعات زمین شناسی این ناحیه و بخش هایی از کوهها). شتر را بهشت ​​زمین شناسی می نامند) و هجوم گردشگران به این منطقه از دیگر ویژگی های این اثر طبیعی است.

ویژگی خاص

بستر رودخانه و دو رودخانه از جالب ترین ویژگی های این منطقه است.
از یک طرف رودخانه آب سرد و از طرف دیگر آب گرم جریان دارد و می توانید یک پای خود را در قسمت گرم و پای دیگر را در سمت سرد رودخانه فرو کنید! اتفاقی نادر که شاید در هیچ جای دیگر کشور فرصت تجربه آن را نداشته باشید!

اگر از کنار چشمه مرتض علی بگذرید و از حمام معدنی آن لذت ببرید، کمی بیشتر دره ای بسته و باریک به نام دره سد نهرین را خواهید دید که می تواند یکی از دیدنی ترین تجربه های سفر شما باشد.
بسیاری بر این باورند که این دره باریک شباهت زیادی به تنگه واشا در تهران دارد. اگر راه را ادامه دهید به بندر یا سد شاه عباسی می رسید که یکی از آثار تاریخی دوران صفویه است و در نوع خود بی نظیر است، زیرا به عنوان باریک ترین سد جهان شناخته می شود.
اگر به سنگ نگاره های این طاق نگاه کنید، نقش بز را می بینید که نمادی از درخواست فراوانی آب، باروری و فراوانی نعمت است که در هر گوشه ای کشیده شده است. اینها نمادهایی از فرشتگان هستند که بر روی دیوارهای طاق حکاکی شده اند تا آب را ذخیره کنند، برکات را افزایش دهند.
این طاق بین دو کوه نزدیک به هم ساخته شده و بنای آجری است که در قسمت فوقانی یا تاج آن سنگ به کار رفته است.

بیشتر بخوانید  کاهش عجیب فروش فروشگاه های اینستاگرام در ایران; دلیل ش چیه؟

از تماشای بسترهای دو رودخانه سرد و گرم در خراسان جنوبی لذت ببرید

دسترسی به جاده و امکانات منطقه

برای رسیدن به آبگرم مرتضعلی و بندر شاه عباس باید از روستای خرو عبور کرده و سپس وارد دهانه دره شوید.
روستای خرو یک اقامتگاه گردشگری در 20 کیلومتری شرق طبس است و دارای جاده آسفالته مناسبی است. در روستای خرو اسکان مناسب یک روزه و چند روزه وجود دارد. از روستای خرو تا ابتدای ورودی مجموعه تاریخی و طبیعی کال سردره با ماشین پنج دقیقه راه است. همچنین پارکینگ خوبی در محل وجود دارد. سرویس بهداشتی مناسب و همچنین منبع قنات وجود دارد. حدود پنج کیلومتر پیاده روی کنید که بیشتر آن از آب می گذرد. پس از حدود 45 دقیقه پیاده روی در جهت مخالف آب جاری دره، به چشمه های متعددی به ویژه چشمه های متعددی می رسیم که بزرگترین آنها از چاله ای به نام آبگرم مرتضی علی سرچشمه می گیرد. در بالای این سرچشمه دره بسیار بسته می شود و باریک و چشمه های کوچکی از دو طرف به دره می ریزد. در ادامه مسیر به طاق شاه عباسی می رسیم که بنایی تاریخی و زیبا و بسیار قدیمی است.

دیدگاهتان را بنویسید