از بوی بد دهان جلوگیری کنید


شما تنها کسی نیستید که نگران بوی بد دهان هستید. طبق گزارش انجمن سلامت دندان آمریکا، بیش از 40 میلیون آمریکایی از بوی بد دهان رنج می برند. بوی بد دهان می تواند بر زندگی اجتماعی شما تأثیر بگذارد و عزت نفس و شرم شما را کاهش دهد. خوشبختانه راه های ساده و موثری برای بازدم وجود دارد.

راه های غلبه بر بوی بد دهان

1- از چند مسواک و نخ دندان استفاده کنید

سیگار را ترک کنید و از نخ استفاده کنید

پلاک یکی از عوامل اصلی بوی بد دهان است. پلاک جرمی چسبناک است که روی دندان می ماند و به محل رشد باکتری ها تبدیل می شود. مواد غذایی که بین دندان ها باقی می ماند نیز باعث ایجاد بیشتر می شود. همه افراد باید حداقل دو بار در روز مسواک بزنند و یک بار از نخ دندان استفاده کنند. اگر نگران بوی بد دهان هستید، دفعات مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را افزایش دهید. اما به خاطر داشته باشید که مسواک زدن شدید مینای دندان را از بین می برد و پوسیدگی دندان را آشکار می کند.

۲- زبان را تمیز کنید

پوشش روی زبان می تواند محلی برای تجمع باکتری های قارچی باشد. برای از بین بردن این باکتری ها، زبان خود را با مسواک تمیز کنید. برخی افراد فکر می کنند مسواک برای تمیز کردن نوک زبان آنقدر بزرگ است. در این صورت می توانید از زبان نمک استفاده کنید. به گفته دکتر پاملا کوئینز، رئیس انجمن سلامت دندان آمریکا، “زبان های نمکی ابزاری ضروری برای حفظ بهداشت دهان هستند. آنها برای اعمال فشار یکنواخت به کل سطح زبان و حذف باکتری ها، بقایای غذا و سلول ها طراحی شده اند.” “با مسواک زدن پاک نمی شوند، بلکه از سطح زبان پاک می شوند.”

بیشتر بخوانید  8 خاصیت اسرار آمیز روغن قهوه برای سلامتی

3- از مصرف غذاهای اسیدی خودداری کنید

پیاز و سرکه مقصر اصلی هستند. به گفته دکتر ریچارد پرایس، سخنگوی انجمن سلامت دندان آمریکا، “مسواک زدن بعد از خوردن پیاز و سرکه بی فایده است. مواد فرار موجود در آنها وارد جریان خون شده و وارد ریه ها می شود، جایی که بازدم آنها را دفع می کند.” تنها راه پیشگیری از این مشکل پرهیز از مصرف پیاز و سرکه است. به خصوص قبل از جلسات عمومی یا کاری که در آن نگران بوی بد دهان هستید.

4. سیگار را ترک کنید

سیگار و بوی بد دهان را ترک کنید

بوی بد دهان تنها یکی از دلایل ترک سیگار است. سیگار به بافت لثه و ریشه دندان آسیب می رساند و همچنین خطر ابتلا به سرطان های مختلف دهان و مجاری تنفسی را افزایش می دهد. چسب های نیکوتین می توانند نیاز به سیگار را از بین ببرند. اگر به حمایت نیاز دارید، در مورد قطع دارو یا برنامه ای که به شما در خلاص شدن از شر دخانیات کمک می کند، با پزشک خود صحبت کنید.

5. دهان را بشویید

دهانشویه های ضد باکتری علاوه بر خوشبو کننده بازدم، با از بین بردن باکتری های ایجاد کننده پلاک، به حفظ سلامت دندان های شما کمک می کنند. شستشوی دهان با آب بعد از غذا نیز با از بین بردن ذرات غذا بوی بد دهان را کاهش می دهد.

6- بعد از غذا به جای شیرینی آدامس بجوید

آب نبات های شیرین باعث رشد باکتری در دهان شما می شوند. در عوض از آدامس های بدون قند استفاده کنید. به گفته دکتر کوئیننز، «جویدن آدامس باعث ترشح بزاق می شود، مکانیزم طبیعی دهان در برابر پلاک اسیدی که باعث پوسیدگی دندان و بوی بد دهان می شود».

بیشتر بخوانید  موارد مصرف و عوارض داروی تزریقی آلمتوزومب

7- مراقب لثه ها باشید

بیماری لثه و دندان یکی از شایع ترین علل بوی بد دهان است. باکتری ها در حفره های زیر پایه دندان جمع می شوند و بوی نامطبوعی از خود متصاعد می کنند. اگر از بیماری لثه رنج می برید، ممکن است دندانپزشک شما را به متخصص لثه ارجاع دهد.

8- از خشکی دهان جلوگیری کنید

کمبود بزاق باعث پوسیدگی دندان و بوی بد دهان می شود. اگر دهانتان خشک است، در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید. برای دفع بزاق از آدامس یا آب نبات های بدون قند استفاده کنید. اگر در یک منطقه خشک زندگی می کنید، شب ها از مرطوب کننده استفاده کنید. اگر دهان شما هنوز به طور غیر طبیعی خشک است به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کنید. خشکی دهان می تواند از عوارض جانبی برخی داروها باشد.

9- به پزشک مراجعه کنید

اگر موارد بالا بوی بد دهان شما را از بین نبرد، به پزشک مراجعه کنید. بوی بد دهان می تواند نشانه عفونت سینوسی، آبریزش بینی به دلیل آلرژی، عفونت ریه، دیابت یا بیماری های کبدی و کلیوی باشد.

منبع: سیمرغ


دیدگاهتان را بنویسید