ارکان تشکیل دهنده مزاحم تلفنی چیست ؟



آنچه دیگران می خوانند:

گزارش کردن تو خبر : مطلب زیر توسط وکیل کیفری در مورد مجازات مزاحمت تلفنی و ارکان تشکیل دهنده جرم مزاحمت تلفنی و نحوه شکایت از مزاحمت تلفنی برای شما آشنا تهیه شده است. مزاحمت تلفنی به این معناست که شخص عمداً با استفاده از تلفن یا سایر وسایل مخابراتی باعث ایجاد مزاحمت و سلب آسایش دیگران شود. مانند سوت زدن، بی ادبی و گفتن الفاظ رکیک به مخاطب و در برخی موارد دادن اخبار نادرست و غیر واقعی به مخاطب.

طبق ماده 641 قانون مجازات اسلامی، جرم مزاحمت تلفنی، جرم مرتبط با نتیجه است و نتیجه مجرمانه این جرم، آزار و اذیت شخص و برهم زدن آسایش روحی وی است. رفتار مجرمانه یک عمل مثبت اعم از مادی و معنوی است. موضوع آن شخصیت معنوی افراد است و ابزار مجرمانه آن شامل تلفن، اتصال بی سیم، رایانه متصل به اینترنت، دستگاه فکس، پیجر و هر وسیله مخابراتی دیگر است.

طبق ماده 641 قانون مجازات اسلامی، مجازات مزاحمت تلفنی با اجرای مقررات خاص مخابرات از یک ماه تا شش ماه حبس است. بر اساس ماده 641 قانون مجازات اسلامی «هرکس از طریق تلفن یا سایر وسایل مخابراتی مزاحم مردم شود، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا محکوم خواهد شد. شش ماه.” “.

مقررات خاص شرکت مخابرات به ماده 14 قانون تاسیس شرکت مخابرات ایران نیز اشاره دارد که به موجب آن خط تلفن اشتباه در نوبت اول به مدت یک هفته و در نوبت دوم به مدت سه ماه قطع می شود. و در مرتبه سوم.

تماس شوخی

ارکان جرم مزاحمت تلفنی

1- رکن قانونی جرم مزاحمت تلفنی

بیشتر بخوانید  راه ها و دعاهای افزایش رزق و روزی

بر اساس ماده 641 قانون مجازات اسلامی «هرکس از طریق تلفن یا سایر وسایل مخابراتی مزاحم مردم شود، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا محکوم خواهد شد. شش ماه.” “. بنابراین مجازات مزاحمت تلفنی در ماده ۶۴۱ جرم انگاری شده است

همچنین به موجب ماده 1 قانون اصلاحات تبصره 2 ماده 14 قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران مصوب 1366 «هر کس وسیله ای مخابراتی را به عنوان وسیله ای برای تداخل با دیگری در اختیار خود قرار دهد. به طور عمدی و بدخواهانه در ارتباط دیگری دخالت می کند که برای اولین بار پس از کشف ارتباط تلفنی وی به مدت یک هفته با اخطار کتبی مبنی بر قطع و برقراری ارتباط مستلزم پرداخت هزینه های مربوطه خواهد بود.

2- عنصر مادی جرم مزاحمت تلفنی است

برای ارتکاب جرم کیفری و مجازات مزاحمت تلفنی، رفتار فیزیکی بیرونی مرتکب هنگام برقراری ارتباط، الزاماً باید به صورت رفتار غیر متعارف باشد و رفتار او موجب ایجاد ناراحتی و سلب آسایش شنونده یا گیرنده پیام شود. طبق ماده 641 قانون مجازات، جرم مزاحمت تلفنی یک اقدام مثبت است.

بر اساس مفهوم سنتی «آزار و اذیت»، تحقق این جرم منوط به بیان واژگان، کلمات، جملات یا عبارات مرتکب نسبت به قربانی است. این بدان معناست که مرسوم است که در بسیاری از موارد صرفاً صحبت با تلفن بدون رد و بدل کردن کلمات را آزاردهنده بدانیم. بنابراین حذف نمی تواند جزء مادی جرم مزاحمت تلفنی باشد.

3- عنصر معنوی جرم مزاحمت تلفنی

1- سوء نیت عمومی:

سوء نیت عمومی یا قصد ارتکاب جرم: میل قطعی و لاینفک به ارتکاب فعل یا خودداری از عمل منع قانونی است. در واقع سوء نیت عمومی به این معناست که مرتکب از غیرقانونی بودن کاری که انجام شده است آگاه باشد. عمل و تمایل او به انجام این عمل. بر اساس این تعریف، در جرم مزاحمت تلفنی، اراده فاعل، قصد سوء استفاده از وسایل ارتباطی، یعنی قصد تماس سوء تلقی می شود.

بیشتر بخوانید  مونس باران و سیل باران در 3 استان / کشته یک نفر

2- سوء نیت خاص:

سوء نیت ساده برای ارتکاب یک جنایت از پیش برنامه ریزی شده کافی نیست. مجرم باید نتیجه خاصی را هدف قرار دهد و برای رسیدن به آن تلاش کند. قصد سوء خاص مرتکب «قصد مزاحمت با طرف مقابل» است. بنابراین چنانچه وجود چنین قصدی در حضور مرتکب قابل احراز و اثبات نباشد، محکومیت کیفری وی برای ارتکاب جرم موضوع ماده 641 ق.م.ا غیرموجه خواهد بود.

بنابراین، اگر شخصی اشتباهاً شماره ای را مکرر گرفته باشد و قصد استفاده مزاحم از تلفن نداشته باشد، حتی اگر واقعاً برای طرف مقابل مزاحمت ایجاد کرده باشد، نمی توان علیه او حکمی کرد. زیرا سوء نیت عمومی لازم برای تحقق جرم مفقود است.

نحوه شکایت از آزار فنی

برای شکایت از مزاحمت تلفنی شکایت کیفری از مرتکب الزامی است. در مرحله اول باید شکایت خود را بر روی یک تکه کاغذ ثبت کنید. عنوان مجرمانه این گزارش مزاحمت تلفنی از طریق ارسال پیامک یا تلفنی است و در صورت ارتکاب توهین، دادستان نیز می تواند تقاضای اعاده حیثیت کند.

برای شکایت کیفری جرم مزاحمت تلفنی باید با دادسرای محل وقوع جرم یعنی محل وقوع مزاحمت تماس بگیرید. پس از این مرحله، کلانتری با ارسال شکایت به یکی از دادسراها یا نهادهای بازپرسی به همراه نامه ای که دادگاه برای تکمیل تحقیقات به کلانتری می نویسد، کلانتری این شماره تلفن را از مخابرات می خواهد و درخواست می کند. پرینت مکالمات تلفنی

این نامه ها به واحد حقوقی شرکت مخابرات نیز ارسال می شود. در این قسمت امکان ردیابی خط و تلفن یک تلفن معمولی و تلفن همراه وجود دارد و حتی یک شرکت مخابراتی نیز می تواند تلفن همراهی که از آن تماس گرفته شده را ردیابی کند و آخرین زمان، زمان و نحوه استفاده از آن را مشخص کند. کدام سیم کارت در آن فعال بود.

بیشتر بخوانید  فال شمع امروز | فال شمع روزانه برای متولدین هر ماه | پیشگویی سریع بخت و سرنوشت

پس از این مرحله و تعیین شماره تماس، دادسرا به آن آدرس و صاحب خط تلفن اطلاع رسانی می کند و دادسرا با وی تماس گرفته و تحقیقات را انجام می دهد. در صورت عدم حضور فرد در مرحله اول به دادسرا یا کلانتری، برای بار دوم اخطاریه و در نهایت در صورت عدم حضور در نوبت سوم در صورتی که دادستان دلایلی را تشخیص دهد برای او ارسال می شود. جنایت قوی باشد برای او احضاریه صادر می شود.

وسیله ارتکاب جرم در جرم مزاحمت تلفنی

با توجه به صراحت ماده 641 قانون مجازات اسلامی، وسیله ارتکاب رفتار مجرمانه از سوی مرتکب باید تنها با استفاده از «تلفن یا سایر وسایل مخابراتی» باشد. بنابراین، وسایل مخابراتی، علاوه بر تلفن، شامل فکس، تلکس، بی سیم، پیجر، کامپیوترهای متصل به اینترنت و هر وسیله مخابراتی دیگری است که دنیای ارتباطات برای تسهیل ارتباطات ایجاد می کند.

محل وقوع جرم در جرم مزاحمت تلفنی

به موجب رای اجماعی دیوان عالی کشور به شماره 721 – 21/04/1392 « وقوع مزاحمت برای شخص از طریق تلفن یا سایر وسایل مخابراتی موضوع ماده 641 قانون مجازات اسلامی منوط به که قصد مرتکب ثابت شده است… بنابراین در مواردی که مزاحمت از یک حوزه قضایی شروع، و منجر به حوزه قضایی دیگر شود، محل وقوع نتیجه مذکور، محل اجرای جرم کیفری و صلاحیت دادگاه تحقیق همان


دیدگاهتان را بنویسید