به گزارش سایت طلا و بر اساس اعلام خبرگزاری آناتولی، کمال قلیچداراوغلو نامزد ائتلاف ملت و رقیب اردوغان نیز حدود ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار رای مرد را بدست آورد و در برابر رقیب سرسخت خود شکست خورده است.
منابع خبری ترکیه به نقل از شورای عالی انتخابات این کشور اعلام کردند که در جریان دور دوم انتخابات ریاست جمهوری امروز بیش از ۸۵ درصد مردم این کشور رای داده اند.
در دور اول انتخابات ریاست جمهوری که دو هفته پیش در کشور ترکیه برگزار شد، ۸۸.۴۸ درصد از واجدان شرایط رای داده بودند.
سجده شکر اردوغان پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری
به گزارش سایت طلا، رای گیری انتخابات ریاست جمهوری ترکیه که از ساعت هشت صبح به وقت محلی در یک هزار و ۹۴ حوزه انتخابیه ۸۱ استان این کشور آغاز شده بود، برابر قانون انتخابات و پس از اخذ آرای مردم و بدون تمدید، ساعت ۱۷ امروز به وقت محلی پایان یافت.
برابر قانون انتخابات ترکیه، بلافاصله بعد از اتمام رای گیری، شمارش آرای صندوقهای رای توسط عوامل اجرای انتخابات و با نظارت نمایندگان احزاب حاضر در این رقابت در محل شعبه اخذ رای آغاز شد.
نتایج رسمی و قطعی انتخابات فردا از سوی شورای عالی انتخابات این کشور اعلام خواهد شد.
مردم ترکیه امروز برای انتخاب رجب طیب اردوغان نامزد ائتلاف جمهور و یا کمال قلیچداراوغلو نامزد مورد حمایت ائتلاف ملت موسوم به احزاب میز ششگانه به عنوان دو رقیب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری این کشور پای صندوق های رای رفتند.
بنا به اعلام شورای عالی انتخابات ترکیه، در انتخابات امروز در داخل این کشور، ۶۰ میلیون و ۷۲۱ هزار و ۷۴۵ رای دهنده واجد شرایط پای صندوق های رای رفتند.
«اردوغان» و «قلیچداراوغلو» در پی شمارش آرا و کسب نشدن حد نصاب ۵۰ درصد به اضافه یک رای توسط هیچ کدام از سه نامزد حاضر در دور اول انتخابات ریاست جمهوری ترکیه که در روز ۱۴ ماه می ۲۰۲۳(۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) برگزار شد، به دور دوم این رقابت انتخاباتی راه یافتند.
بر اساس نتایج شمارش آرای دور نخست، اردوغان با کسب بیش از ۲۷ میلیون و ۸۸ هزار رای معادل ۴۹.۵ درصد آراء و کمال قلیچدار اوغلو با کسب بیش از ۲۴ میلیون و ۵۶۸ هزار رای معادل ۴۴.۸۹ درصد به دور دوم راه یافتند و سینان اوغان نامزد سوم این رقابت نیز حدود ۲ میلیون و ۸۲۹ هزار رای معادل ۵.۱۷ درصد آرای این رقابت را کسب کرد.
انتخابات حساس امروز، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ ترکیه و دومین دور انتخابات ریاست جمهوری این کشور پس از تغییر نظام سیاسی از پارلمانی به ریاستی محسوب میشود.
دوره ریاست جمهوری ترکیه پنج ساله است و بر اساس اصلاحیه قانون اساسی که در سال ۲۰۱۷ به تصویب رسید، رئیس جمهور بالاترین مقام اجرایی و رئیس دولت بوده و در انتخاب وزرا و همراهان دولت اختیار کامل دارد.