طبق اخبار شما: زهرا باقری درباره نقش رژیم غذایی در آلرژی های فصلی اظهار کرد: زمانی که سیستم ایمنی بدن انسان با مواد حساسیت زا مواجه می شود، هیستامین ترشح می شود که عوارضی مانند عطسه، تورم چشم، قرمزی صورت، خارش پوست و در برخی افراد دستگاه تنفسی و گوارشی ایجاد می کند. چالش ها و مسائل.
وی افزود: هر عاملی که سیستم دفاعی بدن را تضعیف کند بیشتر در بروز آلرژی نقش دارد و غذاهای سرشار از چربی اشباع شده با تضعیف آن حساسیت فصلی را تشدید می کند.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کاهش میزان خواب شبانه، انجام ورزش های سنگین، مصرف دخانیات و آنتی بیوتیک ها، چاقی و بیماری های متابولیک از مهمترین عوامل تضعیف سیستم ایمنی بدن انسان است. اما اگر از تغذیه مناسب، ورزش و خواب کافی پیروی کنید، می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی کند.
باقری گفت: مصرف ویتامین های گروه B (موجود در غلات، گوشت، لبنیات، تخم مرغ)، سبزیجات با برگ سبز تیره مانند اسفناج و کرفس، ویتامین C مانند مرکبات و سبزیجات تازه و سبزیجات غنی از ویتامین A مانند هویج می تواند کاهش یابد. شدت علائم ناشی از آلرژی فصلی.
وی افزود: کوئرستین موجود در میوه ها و سبزیجات یک آنتی هیستامین طبیعی است که با تثبیت سلول ها و توقف تولید هیستامین اثربخشی خود را نشان می دهد و آنتی اکسیدانی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن محسوب می شود.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: غذاهای حاوی فرآورده های پروبیوتیک، زردچوبه، دارچین، زنجبیل، سیر، پیاز، تخمه آفتابگردان و منابع امگا 3 مانند گردو و ماهی های چرب به کنترل آلرژی های پاییزی کمک می کند.
وی افزود: برخی مواد غذایی مانند سویا، تخم مرغ، ماهی، خربزه، گوجه فرنگی، بادمجان، گوجه سبز، کرفس و برخی شکلات ها می توانند عوارض آلرژی فصلی را تشدید کنند، بنابراین افراد مبتلا به آلرژی فصلی باید مصرف این مواد غذایی را تا حد امکان محدود کنند. انجام دادن
باقری بیان کرد: در فصل پاییز غذاهای حاوی ویتامین از جمله ویتامین A موجود در سیب زمینی، کدو تنبل، کلم، اسفناج، نخود فرنگی، خرمالو، هویج، فلفل، تخم مرغ، ویتامین C موجود در مرکبات، گوجه فرنگی، شلغم و فلفل مصرف کنید. انگور فرنگی، آناناس، نخود و کیوی و ویتامین D موجود در نور خورشید، زرده تخم مرغ، ماهی، قارچ، پنیر، شیر، لوبیا، روغن ماهی برای تقویت سیستم ایمنی و کاهش آلرژی در پاییز توصیه می شود.
وی بیان کرد: لازم به ذکر است افرادی که وزن خود را در حد نرمال و نسبت توده عضلانی به بافت چربی بدن را در حد نرمال حفظ می کنند نسبت به سایر افراد علائم آلرژی کمتری دارند اما هر چه فرد و نیمرخ چاق تر باشد. توده بدن بالاتر باشد، علائم آلرژی بارزتر خواهد بود، بنابراین افراد باید رژیم غذایی مناسب با شرایط بدن خود داشته باشند تا از بروز آلرژی های فصلی جلوگیری شود.
باقری افزود: افراد چاق باید طبق برنامه و با رعایت زمان بندی مناسب، حفظ عضلات بدن و کاهش درصد چربی وزن خود را کاهش دهند تا از عوارض ناشی از آلرژی جلوگیری شود.