اخطار تاج; با کمترین علائم در کودکان با پزشک مشورت کنید



به گزارش سلام نو به نقل از همشهری آنلاین، درصد کودکان مبتلا در پیک های قبلی کرونا از جمله دلتا کمتر از یک تا دو درصد از بیماران بوده است، اما اکنون در منطقه اومیکرون، کودکان درصد بالایی از موارد ابتلا و بستری شدن در بیمارستان را دارند. گروه سنی 50 درصد

دکتر سیداحمد طباطبایی، دبیر کمیته اطفال ریه اطفال کمیته علمی ضد تاج تخت ملی، معتقد است با افزایش موارد کودکان عوارض بیشتری به همراه خواهد داشت: خطرات جدی بود. در گذشته مشکلات ریه، قلب، مفاصل و پوست در بزرگسالان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب وجود داشت و برای برخی از آنها درمان خاصی نداشتیم و به آنها کورتون می دادند. درباره Omicron با افزایش بروز بیماری می توان چنین عوارضی را انتظار داشت. البته در این زمان هیچ عارضه جدی در کودکان وجود ندارد، اما این به معنای عدم ملاقات آنها نیست و با شیوع گسترده می تواند منجر به چنین عوارضی در این گروه سنی شود.

وی درباره علائم اومیکرون در کودکان توضیح داد: تفاوت اومیکرون با قسمت جلویی تاج در این است که بیشتر دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر می کند. به همین دلیل، علائمی که ایجاد می کند، سرفه آزاردهنده، سردرد و آبریزش بینی، درد فیزیکی و تامین اکسیژن کمتر است، اما اینکه omicron خطری برای ریه ها ندارد، درست نیست. مرگ و میر ناشی از Omicron در سراسر جهان گزارش شده است که شایع ترین آنها عفونت های ریوی و عفونت های ثانویه است. به همین دلیل، باید به خانواده‌ها هشدار داده شود که Omicron را مانند دلتا جدی بگیرند، زیرا کودکان در معرض خطر بالایی برای آسیب هستند.

بیشتر بخوانید  ویدیوی اسلوموشن از بارش زیبای برف در تهران

به گفته این کارشناس، تنها در 10 روز گذشته به دلیل تجمعات و تشریفات عمومی و خستگی از رعایت پروتکل، تعداد مبتلایان به بیماری عروق کرونر در کشور افزایش یافته است. همچنین شادی و اعتماد به نفس با تزریق واکسن در برخی افراد، یکی دیگر از عوامل کاهش رعایت پروتکل بود و مهم این است که میزان رعایت پروتکل در کودکان کمتر باشد.

دبیر کمیته ریه اطفال کمیته علمی گفت: برخی از علائم خفیف در کودکان را خانواده فقط یک سرماخوردگی معمولی و خطرناک بودن آن می دانند. با آبریزش بینی و گلو درد یا شرایط حادتری مانند تب، بی اشتهایی و ناتوانی. در برخی از کودکان این ناتوانی واقعاً محسوس است و حتی نمی توانند بنشینند. به همین دلیل در کوچکترین علائم باید به نظارت جدی بر بیماری توجه شود. اگر کودکی مریض شد، خانواده ها باید قرنطینه شوند، به پزشک مراجعه کنند و از رفتن فرزندشان به مدرسه جلوگیری کنند، منتظر بیماری و حاد شدن کودک نباشند.

طباطبایی همچنین با تاکید بر افزایش مرگ و میر ناشی از عفونت امیکرون در کودکان گفت: آمار رسمی از مرگ و میر کودکان وجود ندارد اما قطعا با افزایش بستری شدن در بیمارستان مواجه هستیم که این امر در کودکان مبتلا به بیماری های زمینه ای می تواند خطرناکتر باشد. در پیک های قبلی، بیشترین مرگ و میر مربوط به بزرگسالانی بود که یک بیماری اساسی داشتند و این امر اکنون می تواند کودکان در پیک جدید را به خطر بیندازد، هرچند امیدواریم این پیش بینی نادرست باشد و جان کودکان را به خطر نیندازد.

بیشتر بخوانید  علت آتش سوزی هتل محمودآباد چه بود؟

دیدگاهتان را بنویسید