اخبار نگران کننده استفاده از ماسک/ آیا ماسک می تواند افراد را بیمار کند؟



به گزارش سلام نو به نقل از اسپکتیتور، بیشتر حشرات و میکروب های موجود بر روی ماسک ها برای انسان خطرناک نبودند، اما چند مورد پیدا شد که می تواند آسیب جدی به همراه داشته باشد.

نتایج یک مطالعه جدید شواهد نگران کننده ای در مورد استفاده از ماسک ارائه می دهد.

آیا ماسک ها می توانند ما را بیمار کنند؟ این دیدگاهی است که در یک مطالعه ژاپنی که این هفته در مجله Nature’s Scientific Report منتشر شد بیان شد. این مطالعه رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها را روی ماسک‌های مورد استفاده در طول شیوع کرونا بررسی کرد.

در این مطالعه، ماسک‌های 109 نفر مورد بررسی قرار گرفت و نشان داده شد که باکتری‌ها در کلنی‌های بزرگ‌تری در داخل ماسک نسبت به بیرون آن رشد می‌کنند. برای قارچ برعکس بود. استفاده از ماسک برای مدت طولانی به طور قابل توجهی میزان رشد قارچ روی ماسک را افزایش داد، اما تاثیری بر میزان باکتری ها نداشت.

هر نوار ماسک (99٪ از ماسک های آزمایش شده) حاوی کلنی های باکتری در داخل و 94٪ در خارج بود. نوع ماسک استفاده شده (پارچه ای یا یکبار مصرف) هیچ تفاوتی در گسترش باکتری ها نداشت. از طرفی قارچ در قسمت بیرونی 95 درصد ماسک ها و در 79 درصد قسمت داخلی مشاهده شد. یک یافته جالب این است که تعداد باکتری های داخل ماسک های استفاده شده توسط زنان کمتر بود. این نشان می دهد که دلیل آن شاید آرایش کردن و مراقبت بهتر از پوستشان باشد.

آنچه می خورید نیز می تواند یک عامل تعیین کننده باشد. ژاپنی ها عاشق غذایی به نام ناتو هستند که دانه های سویای تخمیر شده با باکتری Bacillus subtilis است. شاید تعجب آور نباشد که شرکت کنندگان در مطالعه که به طور منظم این غذاها را می خوردند تقریباً سه برابر بیشتر از بقیه باکتری های Bacillus subtilis روی ماسک های خود داشتند.

بیشتر بخوانید  زمان واریز مستمری امداد ولایت مرداد ۱۴۰۰ | زمان واریز مستمری امداد ولایت

اگرچه بسیاری از ما اکنون ماسک‌ها را کنار گذاشته‌ایم، اما اقلیتی سرسخت هستند که هنوز آن را می‌پوشند. آنها ممکن است با استفاده از ماسک احساس امنیت کاذبی کنند، به ویژه با توجه به اینکه قانع کننده ترین مزیت استفاده از ماسک زمانی رخ می دهد که درصد زیادی از مردم از آن برای محافظت از دیگران در برابر خود استفاده می کنند.

بیشتر حشرات و میکروب‌های یافت شده روی ماسک‌ها برای انسان خطرناک نبودند، اما تعداد کمی از آن‌ها یافت شدند که می‌توانند آسیب‌های جدی ایجاد کنند. به عنوان مثال، باسیلوس سرئوس می تواند باعث استفراغ و اسهال شود، در حالی که استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس می تواند باعث عفونت مثانه شود و آسپرژیلوس کپکی است که می تواند باعث مشکلات تنفسی شود.

توصیه های رسمی برای استفاده از ماسک باید تغییر کند

محققان اظهار داشتند که با تعویض منظم ماسک ها می توان از بسیاری از این خطرات جلوگیری کرد. این خطرات آنقدر نگران کننده هستند که نویسندگان مقاله مرتبط با این مطالعه پیشنهاد کردند که توصیه های رسمی تغییر کند: افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند نباید از یک ماسک دو بار استفاده کنند. همزمان با آمدن و رفتن سویه‌های جدید و افزایش و کاهش موارد، بحث درباره ماسک‌ها ادامه دارد. شواهد جدید از یک مطالعه انجام شده در مورد بهداشت ماسک های صورت، از جمله ماسک، تنها می تواند به بحث ها و تصمیماتی که ما می گیریم کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید