یارانه پولی و قیمت بنزین در سال 99 چقدر خواهد بود؟
تشویق کننده: یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه گفت: دولت برنامه مشخصی برای افزایش قیمت حامل های انرژی و تغییر ساختار یارانه های نقدی در راستای برنامه ششم و بودجه های سالانه سال 99 دارد.
محمد حسینی با بیان اینکه در جلسه اخیر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، موضوع اصلاح ساختار بودجه بنا به توصیه مقام معظم رهبری در دستور کار قرار گرفت، ادامه داد: لازم بود شرایط برای اصلاحات فراهم شود. ساختار بودجه
به گفته حسینی، اکنون دولت بر این باور است که برای اجرای تغییرات مورد نظر خود نیازی به مصوبه مجلس شورای اسلامی ندارد، بنابراین در صورت لزوم برای اخذ تصمیم قانونی لازم به شورای هماهنگی سران قوا مراجعه خواهد کرد.
یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: البته در برخی موارد سازمان برنامه و بودجه مدعی است که طبق برنامه خود قوانین لازم برای تغییر ساختار بودجه را دارد.
وی افزود: موضوعاتی مانند افزایش قیمت حامل های انرژی یا تغییر در نحوه پرداخت یارانه نقدی به گونه ای است که در برنامه ششم توسعه و بودجه های سنواتی اختیارات قانونی لازم برای تغییر فراهم شده است.
به گفته این نماینده مجلس، در حال حاضر به جای اصلاح ساختار بودجه، بحث اصلاح ساختار اقتصادی مطرح می شود.
حسینی گفت: موضوعاتی مانند اصلاح مالیات، افزایش پایه مالیاتی، مالیات بر عایدی سرمایه، کاهش معافیت های مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی که در گزارش اخیر نوبخت نیز مطرح شد، مربوط به اصلاح ساختار اقتصادی است نه اصلاح. ساختار بودجه».
حسینی با بیان اینکه در جلسه اخیر کمیسیون برنامه و بودجه موضوع اصلاح نظام یارانه ها مطرح شد، افزود: با اصلاح این نظام و افزایش قیمت حامل های انرژی، یارانه های پولی از طرق دیگر پرداخت می شود. نسبت به امروز
عضوکمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه برنامه دولت فقط گزارشی است، تاکید کرد: طبق توافق صورت گرفته، دولت لایحه ویژه ای را برای اجرای تغییرات مورد نظر ارائه می کند یا این تغییرات را در مصوبه سال 99 لحاظ می کند. .
به گفته یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، بر اساس برنامه دولت برای سال 99، افزایش قیمت بنزین و سایر منابع انرژی و همچنین حذف برخی یارانه ها درآمد قابل توجهی را نصیب دولت می کند.
وی با انتقاد از برنامه دولت برای اصلاح ساختار بودجه گفت: چارچوب این برنامه مربوط به اصلاح ساختار بودجه نیست زیرا همانطور که گفته شد مواردی مانند افزایش قیمت حامل های انرژی یا حذف یارانه بگیران یا اصلاح نظام مالیاتی وجود دارد. مانند: بیشتر از اصلاح ساختار بودجه. «ساختار اقتصادی کشور مشابه است.
به گفته حسینی روش بودجه ریزی کشور در چهل سال گذشته با چالش های جدی همراه بوده و نتوانسته در بالادستی به اهداف خود برسد.
وی با بیان اینکه در جلسه دیروز کمیسیون با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه تعریف و برنامه مشخصی برای اصلاح روند بودجه ریزی ارائه نشد، گفت: تنها از لحاظ شکلی و محتوایی در حال اجراست.
حسینی با اشاره به اینکه هزینه های کلانی پرداخت می شود اما تاثیر آن مشخص نیست، تاکید کرد: اقتصاد کشور تا حد زیادی متکی به نفت است اما آن منابع متعلق به نسل های آینده است و باید با مالیات و سایر درآمدها کشور را مدیریت کرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه کشور با اشاره به چالش های بودجه ریزی در کشور تاکید کرد: ردیف های مختلف قابل توجهی با چانه زنی پرداخت می شود که باید در آینده هزینه شود اما دولت بر حفظ این رویه اصرار دارد.
وی افزود: متاسفانه در شرایط فعلی به دلیل کاهش درآمدهای نفتی دولت به سمت تغییرات و اصلاحات حرکت کرده است. پیشنهاد جدی ما برای اصلاح ساختار بودجه این است که گزارش عملکرد بسیاری از دستگاه ها و سازمان هایی که درآمد و هزینه دارند در بودجه سنواتی لحاظ شود.