به گزارش تجارت نیوز، علیرضا کریمیان مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در خصوص مشکلات سرویس مدارس گفت: برخی از عوامل تاثیرگذار در این بخش عبارتند از بحث خارج بودن از محدودیت های ترافیکی، محدوده بودن، فاصله خانه تا مدرسه و تعداد دانش آموزان داخل ماشین. به عنوان مثال، قیمت خودرو با 3 دانش آموز بیشتر از قیمت خودرو با 4 دانش آموز است.
بعد از 2 سال مدارس به صورت شخصی از مهر بازگشایی می شود. اما خدمات مدرسه چالش هایی را برای خانواده ها به همراه دارد.
مهر 1401 بعد از حدود 2 سال مدارس در تمامی مقاطع به صورت حضوری شروع به کار می کنند. این مراسم که به دلیل شیوع ویروس کرونا برای مدت طولانی متوقف شد.
از اسفندماه 1397 با تشدید اپیدمی ویروس کرونا و تعطیلی مدارس، مشکلات متعددی برای جامعه آموزشی کشور پدیدار شده است. از افت کیفیت آموزشی و افت کیفیت دانش آموزان تا نبود زیرساخت های لازم و تجربه کافی برای آموزش غیر حضوری و مجازی، مشکلات زیادی را برای دانش آموزان، خانواده ها و حتی فرهنگیان ایجاد کرد.
در این میان، در میان افرادی که به دلیل تعطیلی مدارس با مشکل مواجه شدند، رانندگان سرویس مدارس بودند، در مقابل دانش آموزان و معلمانی که به فضای مجازی پناه بردند. گاهی مجبور به تغییر شغل می شدند و بسیاری از رانندگان نیز به سراغ تاکسی های اینترنتی می رفتند. زیرا مسلماً مدارس غیر حضوری نیازی به خدمات دانش آموزی ندارند.
اما اکنون عزم جدی آموزش و پرورش برای شروع شخصاً سال تحصیلی 1401، موضوع خدمت دانش آموزی در مدارس را بار دیگر جدی کرده است. موضوعی که در سال های اخیر همواره مورد انتقاد والدین بوده است.
قبل از همهگیری کرونا، سرویس مدارس حداقل یک میلیون و 300 هزار دانشآموز شهری و حدود 250 هزار دانشآموز روستایی را جابهجا کرده بود و حالا باید دید بعد از 2 سال این تعداد چقدر افزایش مییابد.
شهریه در ماه اکتبر اعلام شد
محمدرضا ولی زاده رئیس اداره توسعه انجمن اولیا و مربیان سراسر کشور گفت: تاکید کردیم سامانه سپند (سامانه رهگیری ناوگان دانش آموزی) هر چه سریعتر نسبت به ثبت نام رانندگان و شرکت های متقاضی اقدام کند و پس از آن آموزش و پرورش نیز انجام شود. .اطلاعات دانش آموزان، خانواده ها و مدارس را ارسال کنید تا مشخص شود که هر دانش آموز (بر اساس لیست قیمت شورای اسلامی هر شهر و با انتخاب محل منزل و مدرسه) باید چه مبلغی بابت خدمات به مدرسه پرداخت کند.
وی ادامه داد: در ابتدای هر سال شوراهای شهر نرخ خدمات حمل و نقل عمومی را تعیین می کنند که امسال 25 درصد افزایش یافت. از آنجایی که این موضوع مربوط به حمل و نقل دانش آموزان است. نرخ ها باید 25 درصد نسبت به سال 1400 افزایش یابد. دیگر نه. خانواده ها می توانند 40 درصد این هزینه را بعد از شروع مهر و 60 درصد مابقی را تا بهمن ماه به صورت اقساطی پرداخت کنند.
وی افزود: مولفه های مختلفی در تعیین نرخ خدمات مدارس دخیل هستند. از جمله فاصله منزل تا مدرسه که طبق اعلام شورای شهر تا هفت کیلومتر نرخ مشخصی دارد و بعد از آن قیمت ها توافقی می شود. علاوه بر این، تردد رانندگان در محدوده طرح ترافیک نیز بر قیمت خدمات تاثیرگذار است.
آموزش و پرورش از خدمات مدرسه سودی نمی برد
علیرضا کریمیان مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در خصوص مشکلات سرویس مدارس گفت: برخی از عوامل تاثیرگذار در این بخش عبارتند از بحث خارج بودن از محدودیت ترافیکی، محدوده بودن، مسافت. بین خانه و مدرسه و تعداد دانش آموزان داخل ماشین. به عنوان مثال، قیمت خودرو با 3 دانش آموز بیشتر از قیمت خودرو با 4 دانش آموز است.
وی بیان کرد: عوامل مختلفی در تعیین هزینه سرویس مدارس نقش دارند که سامانه سپند به صورت هوشمند این موارد را محاسبه می کند. به خانواده ها تحمیل می کند از سوی دیگر ملاحظات دیگری نیز داریم که رانندگان خودرو و شرکت های ارائه دهنده این خدمات باید از حداقل درآمد مناسب و رضایت بخشی بهره مند شوند.
کریمیان با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش از بحث سرویس مدارس بی بهره است، افزود: آنچه آموزش و پرورش به عنوان نقش اساسی ایفا می کند، نقش تنظیمی است. به این معنا که یک مجموعه به دیگری خدمت می کند و دیگری سرویس را دریافت می کند.
مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در پاسخ به این که “شنیده می شود تاکسیرانی اعلام کرده آموزش و پرورش هنوز تعداد خودروهای مورد نیاز خود را به ما گزارش نکرده است”، گفت: همکاری ما با شرکت تاکسیرانی این است. تا شرکت های واجد شرایط آنها را به ما معرفی کنند و شرکت های مورد تایید با اولیای دانش آموزان قرارداد ببندند و خدمات ارائه دهند.
وی ادامه داد: بیان اینکه ما چند خودرو می خواهیم بستگی به نظر والدین و ثبت درخواست آنها دارد. تا زمانی که اعلام نشوند، عدد نهایی را نخواهیم داشت.» در یکی دو هفته منتهی به مهر، این لیست نیز نهایی می شود. زیرا والدین درخواست می دهند و لیست پر می شود
مهدی کاظمی معاون وزیر آموزش و پرورش نیز گفت: هماهنگی سرویس مدارس بر عهده انجمن های اولیا و مربیان مدارس است که با هماهنگی ادارات آموزش و پرورش شهرداری در استان های سراسر کشور انجام می شود.
برای این منظور کارگروهی با هماهنگی شهرداری ها، سامانه های حمل و نقل تاکسیرانی و سایر شرکت های ذیربط که عمدتاً زیرمجموعه شهرداری ها هستند. برای ارائه خدمات به مدارس تشکیل شده است و دانش آموزانی که می خواهند از این سرویس استفاده کنند می توانند مدارس را ثبت نام کنند.
وی افزود: اگر طلبه ای در تهیه خدمت مشکل داشته باشد; می تواند ابتدا به مدرسه برود و اگر مشکل حل نشد به آموزش و پرورش منطقه و در نهایت به اداره کل آموزش و پرورش استان مراجعه کند.