اتحادیه اقتصادی امارات متحده عربی و عربستان سعودی در آستانه فروپاشی – اخبار اقتصادی جهان – اخبار اقتصادی تسنیم


طبق گزارش ها آژانس تسنیم به گفته رویترز ، تحلیل گران منطقه ای ، اختلاف اخیر بین امارات و عربستان سعودی در مورد سیاست بسیار نادر اوپک به افزایش رقابت اقتصادی بین دو کشور عربی اشاره دارد.

مخالفت با امارات در اوایل این هفته برای تمدید پیشنهاد هشت ماهه عربستان سعودی برای محدود کردن تولید ، جلوه ای نادر از چالش ابوظبی بود ، اگرچه محمد بن زاید آل نهیان ، ولیعهد امارات ، همیشه متحد سرسخت محمد بن سلمان ، ولیعهد عربستان سعودی بوده است. .

این اختلاف منجر به توقف مذاکرات برای ائتلاف اوپک پلاس در روز دوشنبه شد.

امیر خان ، اقتصاددان ارشد بانک ملی عربستان ، گفت: بن بست فعلی در اوپک نشانه فشار گسترده تری از امارات برای پیشبرد منافع اقتصادی و ملی خود در برابر عربستان است.

براساس این گزارش ، اتحاد میان شاهزادگان جاه طلب و جوان دو کشور منجر به سیاست خارجی ستیزه جویانه شده است که آنها را مجبور به حمله به یمن ، تحریم اعراب علیه قطر و پیوستن به گروه های سیاسی اسلام گرا کرده است. جنگ در خاورمیانه و جاهای دیگر.

اما در حالی که عربستان سعودی می خواهد اقتصاد خود را از نفت جدا کند ، برای سرمایه گذاری و استعداد خارجی با امارات رقابت می کند ، اگرچه اقتصاددانان می گویند مدت زیادی طول می کشد تا عربستان سعودی به عنوان یک مرکز منطقه ای برای تجارت و گردشگری ، امارات متحده عربی تبدیل شود. یک چالش.

عبدالخالیک عبدالله ، تحلیلگر سیاسی اماراتی در نیر ، گفت: “یک رقابت اقتصادی خزنده بین دو اقتصاد اصلی عرب وجود دارد و این در حال شدت گرفتن است.”

بیشتر بخوانید  افزایش قیمت ترسناک BMW 740 در بازار ایران + قیمت جدید خودروهای خارجی

وزارت امور خارجه امارات و دفتر ارتباطات دولت سعودی بلافاصله به درخواست های رویترز برای اظهار نظر در مورد روابط اقتصادی و سیاسی آنها پاسخ ندادند.

تحلیلگران می گویند گرچه احتمالاً تهدیدهای مشترک ایران و گروههای اسلامگرا در منطقه اختلافات سیاسی میان امارات و عربستان سعودی را پنهان می کند ، دو طرف به طور فزاینده ای بر سر حاکمیت اقتصادی با یکدیگر اختلاف دارند.

ریاض به شرکت های خارجی هشدار داده است که اگر تا سال 2024 مقرهای منطقه ای خود را در پادشاهی ایجاد نکنند ، ممکن است قرارداد خود را با دولت عربستان از دست بدهند.

در چالش دیگر موقعیت امارات به عنوان قطب تجارت و گردشگری در منطقه ، عربستان سعودی این هفته با اصلاح قوانین واردات از کشورهای حوزه خلیج فارس کالاهای تولید شده در مناطق آزاد را که عامل اصلی رشد اقتصادی دبی است ، حذف کرد.

چندین دیپلمات در منطقه همچنین گفتند که اتحاد بین امارات و عربستان سعودی تا حد ممکن پیشرفته است ، اما منافع اقتصادی ملی به ویژه پس از شیوع ویروس کرونا و شیوع کویت از اولویت برخوردار است.

اولین نشانه جدایی بین دو کشور در سال 2019 ظاهر شد ، زمانی که امارات متحده عربی به حضور نظامی خود در یمن پایان داد و ریاض را در یک جنگ پرهزینه که امنیت آن را به طور مستقیم تهدید می کند ، ترک کرد. ابوظبی به کنترل برخی از نیروهای یمنی ادامه می دهد ، برخی از آنها تحریک دولتی با حمایت عربستان سعودی را برانگیخته اند.

در زمانی که ریاض در حال برداشتن اقداماتی برای کاهش اصطکاک با رئیس جمهور آمریکا در زمینه حقوق بشر و یمن است ، در اقدامی دیگر که اختلافات میان دو کشور را برجسته کرد ، امارات از اجرای توافق عربستان در ژانویه کناره گیری کرد تا روابط سیاسی خود را با قطر انکار کند.

بیشتر بخوانید  تیم ملی فوتبال ایران میهمان گهرزمین در کربلای‌‌معلی

امارات متحده عربی همچنین تعامل با ایران را در سال 2019 آغاز کرد تا تنش ها را در پی حملات به چندین تانکر خلیج فارس و تأسیسات نفتی که ریاض مقصر تهران بود ، کاهش دهد. البته این اتهام از سوی ایران رد شده است.

کریستوفر دیویدسون ، استاد دانشگاه انگلستان و کارشناس خلیج فارس ، می گوید اگرچه مشکلات اقتصادی می تواند منجر به اختلاف اجتماعی در جامعه شود ، اما انتظار می رود ریاض و ابوظبی در مورد مسائل سیاسی احتیاط کنند تا اینکه تحت عنوان وحدت. خودت را نجات بده

انتهای پیام /

دیدگاهتان را بنویسید